Kadıköy’de Sebastian çalıyor… Fenerbahçe Başakşehir’den dördüncü vitesle geçiyor

İsmail Kartal yönetiminde Fenerbahçe, ilk 20 dakikada üç farkı bulduğu maçta Başakşehir'i 4-0 yenerek altıda altı yaptı ve liderliğini sürdürdü. Sarı lacivertlilerde Sebastian Szymanski güzel oyununu iki golle süsledi.

Spor 29 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe Başakşehir'i farklı geçmeyi başardı.

Sezonun ilk 12 resmi maçında 12 galibiyet alan ve son yılların en iyi başlangıcını yapan İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, erteleme maçında Başakşehir’le karşılaştı. Başakşehir, Çağdaş Atan yönetiminde Galatasaray mağlubiyeti sonrası çıkış arıyordu. Fenerbahçe ise taraftarının desteğiyle 6. maçında 6. galibiyetini alıp liderliğini sürdürme peşindeydi.

İstanbul’da hava şartları pek uygun olmasa da ve fırtına/sağanak yağmur uyarısı yapılmış olsa da Saracoğlu tıklım tıklımdı. 40 binden fazla Fenerbahçe taraftarının yarattığı olağanüstü atmosferle beraber sarı-lacivertliler maça fırtına gibi girdiler. Bu fırtına henüz 5. dakikada skora yansıdı. Kullanılan köşe vuruşunda seken top Alexander Djiku’ya geldi. Djiku şık bir vuruşla topu ağlara yolladı ve Fenerbahçe öne geçti. Bu golden henüz 5 dakika sonra bu kez sağ kanattan İrfan Can ortaladı. Dusan Tadic çevirdi ve Dzeko’ya doğru giden topa ters bir dokunuş yapan Leo Duarte kendi ağlarını buldu. Fenerbahçe 10 dakikada 2-0’ı yakaladı. Pres şiddetini düşürmeyen ve önde basmaya devam sarı-lacivertliler rakibini hataya zorlamaya devam etti. 20. dakikada savunmadaki paslaşmanın arasına giren Sebastian Szymanski topu kaptı, önündeki boşluğu değerlendirdi, kaleyi gördü ve sol ayağıyla şık bir şekilde ağları buldu.

Fenerbahçe son derece üstün oynadığı devrede rakibine yalnızca 1 şut ve 0.01 gol beklentisi şansı verdi. 4. gol için de ataklarını sürdüren ekip bunu başaramadı ancak orta saha üstünlüğü ve baskı şiddeti bir an düşmedi. Çağdaş Atan henüz 30. dakikada Pelkas ve Piotek kenara alarak Figueiredo ve Keny’yi sahaya atarak oyunun ne denli tek taraflı olduğunu kanıtladı.

İkinci yarıda da Fenerbahçe’nin orta sahadaki üstün oyunu Fred ve İsmail’in etkili performansıyla sürdü. Fenerbahçe taraftarının beğenisini kazanan isimlerden biri de hem hücum hem savunmada yaptığı olağanüstü katkıyla Sebastian Szymanski oldu. Polonyalı bir pozisyonda ceza alanına giren rakibi Keny’nin ayağındaki topa müdahalede bulundu ve başta takım arkadaşları olmak üzere tüm stadyumdan destek aldı.

Fenerbahçe etkili oyunu sürdürürken farkı artıran gol 80. dakikada Szymanski’den geldi. 24 yaşındaki oyuncu Michy Batshuayi’nin indirdiği topu boş kaleye yuvarladı. Bu skor aynı zamanda maçın sonucunu belirledi. Fenerbahçe sezonun 13. resmi 13. 6. lig maçında 6. galibiyetini aldı. 18 puandaki sarı-lacivertliler liderliklerini sürdürdüler. Başakşehir, karşılaşmayı isabetli şut atamadan tamamladı.

Maçın ardından konuşan İsmail Kartal “Devre arasında toplantı yaptık ve ciddiyeti elden bırakmamız gerektiğini söyledik. 4, 5 hatta 6. golü atmamız gerektiğini, bunun için kendi oyunumuzu oynamamız gerektiğini anlattık.” dedi.

Kartal galibiyet serisi hakkında “13’te 13 falan… Bunlara bakmıyorum, artık bunu da yasakladım takıma! En önemlisi, önümüzdeki ilk maçtır. Sezon sonuna kadar böyle devam edecek.” yorumunu yaptı.

İsmail Kartal ve takımı 13’te 13 yaptı.

Hakemlere eleştiri

Kartal maçın ardından yaptığı açıklamalarda hakemlerin kendilerine basit kartlar gösterdiklerini belirterek “Sebastian Szymanski’nin kartında normal bir ikili mücadele var. Alexander Djiku’nun müdahalesi… Hakemler bize çok ucuz, basit kartlar gösteriyor. Hakemler şu analizi yapabilir, bir oyuncu sahada nasıl oynuyor, nasıl bir beden diline sahip! Kartı verirken ‘Bu kartı hak ediyor mu bu oyuncu?’ diye düşünmeliler. Szymanski maçtan sonra ‘Ben ne yaptım hocam?’ dedi bana. Herkese eşit olsunlar. Ucuz kart gösteriyorlar bize, dikkatli olmalarını rica ediyorum” açıklamasını yaptı.

Oynanan hücum futbolu hakkında da konuşan İsmail Kartal “Savunma yapmam, maçta beklemem. Ben hücumu severim, bunu isterim!” dedi.

Fenerbahçe, galibiyeti taraftarıyla kutladı.

Yıldızlar birbirini övdü

Maçın yıldızlarından Szymanski “Alexander Djiku’nun birçok böyle şutuna şahit oldum. Golü benim için sürpriz olmadı. Kendisini kutluyorum. Maça evimizde oynadığımız hissettirerek başlamalıydık. Kolay oynama imkanı vermedik ve 30 dakikada goller bulduk. Harika 3 puan kazandık. Atmosfer harikaydı. Çok mutluyuz. Bu şekilde devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Djiku ise “Çok mutluyum, Fenerbahçe’de ilk golümü attım. Maça iyi başladık. Antrenmanlarda şut idmanlarına katılıyorum, güzel goller atabiliyorum. Takım olarak iyiydik. En iyi performansımız bu maçtaydı. Başakşehir’e zorluklar yaşattık. Gollerden sonra maçı kontrol ettik. Herkes çok mutlu takımda. Taraftar harikaydı. Bu şekilde yola devam etmek istiyoruz. Sebastian Szymanski’nin bu gollerine alışığız. Sol ayağı çok iyi. Çok güzeller atıyor. Bizler açısından sürpriz değil. Antrenmanlarda çok iyi çalışıyor ve karşılığını alıyor.” dedi.

Djiku perdeyi açan gole imza attı.

Atan’dan ligin zirvesine övgü

Değerlendirmelerde bulunan Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan hafta sonu karşılaştıkları Galatasaray ve dün karşılaştıkları Fenerbahçe’den övgüyle söz ederek “Galatasaray ve Fenerbahçe! Çok hazırlar, maç sayıları fazla, çok kaliteli ve güçlü oyuncuları var. Aslında daha önce daha düşük bütçelerle bu tarz rakiplere genelde zorluk çıkaran oyun formasyonlarını bulabildik. Şu iki maçta geçiş aşamasındayız ve bir süreç işliyor. Doğru oyunu oturtmak zaman alacak. Puan almak ve oyunu oturtmak çok önemli” dedi.

‘Altıncı zafer haftası’…‘Altıncı zafer haftası’…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.