Kadın taraftar İran’ı karıştırdı! Sarılmaya polis şiddeti

İran futbolunda ilginç bir olay yaşandı. Lider İstiklal'in Arak'la karşılaştığı maçın ardından sahaya giren başı açık bir kadın taraftar İstiklal kalecisi Hosseini'ye sarıldı. Güvenlik güçleri fiziksel temasta bulunan iki isme müdahale etti.

Spor 14 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İran Devrim Muhafızları ve İran Ahlak Polisi, yeşil sahada mesai yaptı.

Gün geçmiyor ki Orta Doğu’da futbol sahaları ilginç olaylarla çalkalanmasın. Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’da oynanan bir maçta tribünde yer alan taraftarın maç sonu futbolcuya kırbaçla saldırması dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Bu sefer de akıllara durgunluk veren bir olay İran’da meydana geldi.

İran Körfez Ligi maçında lig lideri İstiklal, Arak Alüminyon’a konuk oldu. İlk yarının uzatma dakikalarında Gustavo Lecshuk’un golüyle 1-0 öne geçen İstiklal, son düdüğe kadar skoru koruyup maçtan galip ayrılmayı başardı. Karşılaşmanın ardından ise ilginç bir olay yaşandı. İslam rejimi karşıtı kadın hareketlerinin artışıyla gündeme gelen İran’da geçtiğimiz aylarda kadınların stadyumlara girmesini engelleyen yasak hükümet tarafından kaldırılmıştı.

Arap tribünlerinden futbolcuya 'kırbaçlı' saldırı!Arap tribünlerinden futbolcuya ‘kırbaçlı’ saldırı!

Arak’ın evinde oynanan maçta deplasman takımı İstiklal’i destekleyen bir kadın taraftar son düdüğün ardından sahaya girdi. Son dönemde başörtüsü yasağına karşı yoğun tepki ve protestoların olduğu İran’da sahaya giren kadın taraftarın da saçının açık olması dikkat çekti. Güvenlik güçlerinin temas etmeden kıyafetinden çekerek hafif bir şekilde engelleme çabasına aldırış etmeyen genç kadın, sahaya girdikten sonra İstiklal’in ve İran A Milli Futbol Takımı’nın kalecisi Hossein Hosseini’ye sarıldı. İslami yasalara göre yasak olan bu yakınlaşma sonrası bir anda ortalık karıştı. Az önce kadın taraftara temas etmekten imtina eden güvenlik güçlerinin yerine olay mahalline gelen İran Devrim Muhafızları ve İran Ahlak Polisi birimleri kadın taraftarı ve kaleci Hosseini’yi tartakladı. Araya girmeye çalışan İstiklal takımı yetkilileri de kolluk kuvvetlerinin sert müdahalelerine maruz kaldı.

Yaşanan olay sonrası seyircilerden de tepkiler yükseldi. Kadını tutuklamaya çalışan İran kolluk kuvvetlerine tribünleri dolduran Arak taraftarları hep bir ağızdan ‘Şerefsiz!’ tezahüratında bulundu. Konu hakkında İran devlet görevlileri ya da İstiklal futbol takımı yetkililerinden henüz herhangi bir açıklama gelmedi.

Türkiye'de sıradan gün! Futbolcular dumandan fenalaştı, taraftar sahaya daldıTürkiye’de sıradan gün! Futbolcular dumandan fenalaştı, taraftar sahaya daldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.