Kadınlar Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya

FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda yarı final aşamasına geçildi. İlk eşleşmede İspanya, İsveç'i 2-1 mağlup etti ve pazar günü oynanacak finale yükseldi.

Spor 16 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
İspanya 1 dakikada yanıt verdi, finale yürüdü.

Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ortaklaşa düzenlediği FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda heyecan yarı final aşamasıyla sürdü. İspanya ve İsveç finale yükselmek için mücadele ettiler. Büyük çekişmede uzun süre beraberliği bozan gol gelmezken son 10 dakikalık bölüm heyecan fırtınasına sahne oldu.

İspanya 81. dakikada Salma Celeste Paralluelo Ayingono’nun golüyle 1-0 öne geçti. İsveç ataklarını sıklaştırdı ve yanıt 88. dakikada Rebecka Blomqvist’ten geldi. Uzatmalara gidecek gibi görünen karşılaşmada İspanyollar ayağını gazdan çekmedi ve gelen gol final kapısını açtı. 89. dakikada Olga Carmona takımını yeniden öne geçirdi. Maç 2-1 bitti ve İspanya tarihinde ilk kez Dünya Kupası finaline adını yazdırdı.

20 Ağustos Pazar saat 13.00’te oynanacak final mücadelesinde İspanya’nın rakibi bugün 13.00’te oynanacak Avustralya-İngiltere maçı sonrası belli olacak.

Suudi Arabistan Ligi’nin ilk haftasında Jesus güldü, Ronaldo üzüldüSuudi Arabistan Ligi’nin ilk haftasında Jesus güldü, Ronaldo üzüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.