Kalamış’ta korkulan oldu! Fenerbahçe- Galatasaray kavgası sokağa taştı

Ali Koç'un Kalamış'ta kongre üyeleriyle buluştuğu esnada Galatasaray taraftarları da hemen yan tarafta bulunan kendi tesislerinde şampiyonluk kutluyordu. İki grup arasındaki sözlü atışma kavgaya dönüştü.

Spor 29 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe ve Galatasaraylılar arasındaki kavganın ardından yangın çıktı.

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın tesislerinin bulunduğu Kalamış’ta iki taraf arasında kavga çıktı. Ali Koç’un kongre üyeleriyle düzenlediği buluşma sırasında şampiyonluk kutlaması için Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nin hemen yanı başında bulunan Galatasaray Kalamış Tesisleri’nde toplanan sarı kırmızılı taraftarlar da şampiyonluk kutlamasında bulunuyorlardı. İki taraf arasında sözlü atışmalarla başlayan tartışma gittikçe büyüdü.

Fenerbahçe kongre üyelerinden bazıları Galatasaray tesislerine yürüyüp alanın girişinde bulunan Galatasaray logosunu söktü ve Faruk Ilgaz tesislerine getirdi.

Galatasaray tesislerinden logoyu yağmalayan bir Fenerbahçeli kameralara böyle poz verdi.

Devamında Galatasaray tesisine atılan meşaleler sonrası sarı-kırmızılıların tesis binasında ufak çaplı bir yangın çıktı ve tesis güvenlikleri olaya müdahale edip kontrol altına aldı.

İki takım tesislerinin harita üzerindeki konumu.

Sökülen Galatasaray logosuyla poz veren bir başka Fenerbahçeli.

Fanatik yazarı Yakup Çınar’ın aktardığı bilgiye göre Galatasaray’da 70 kişilik bir grup şampiyonluk kutlaması yaptığı esnada Fenerbahçe kongre üyeleri meşale atıp küfür etti, Atılan meşaleleri güvenlikler yangın söndürücülerle söndürdü. Devamında Fenerbahçe tesisleri tarafından bir grubun hareketlenmesi üzerine Galatasaray Divan Kurulu üyesi tesislerin büyük demir kapısını kapattırdı ve polise haber verdi. Kapının kapanması ardından içeriye ulaşamayan Fenerbahçeliler ise kapıdaki Galatasaray logosunu söküp Ali Koç’un konuşma yaptığı alana geri götürdü.

Fenerbahçe tarafından isimler ise şampiyonluk kutlayan Galatasaraylıların son sen müzik açarak kendilerini tahrik ettiklerini, devamında ise taş atarak ilk saldırıyı başlattıklarını iddia etti.

Ali Koç özür diledi

Aspor muhabiri Emre Kaplan’ın verdiği bilgiye göre Fenerbahçe Başkanı Ali Koç yaşanan olayların ardından Galatasaray Yöneticisi Bora Bahçetepe’ten özür diledi, sebep olanları da bizzat kendisinin bulacağını ifade etti.

Galatasaraylı Hukukçular Derneği’nden çağrı

Galatasaray’ın Kalamış’ta bulunan tesislerine yapılan saldırının ardından Galatasaraylı Hukukçular Derneği olayın görüntülerini kamuoyuyla paylaştı ve şu mesajı yayınladı:

Değerli Kamuoyu,

Sınır tanımaz kepazeliklerin artık ülke futbolunu ve taraftarını ne hale getirdiği ortadadır. Şehir eşkiyalarına hukuk düzeninin cevap vermemesi neticesinde sınırlar aşılmış ve Kalamış Tesislerine saldırılmasına kadar gelinmiştir. Bununla beraber yapılanlar, bir marifetmiş gibi sosyal medyada servis edilmektedir. Nitekim paylaşılan fotoğraf ve videolar suçta ikrar boyutuna varmıştır.

Yargı makamı, bu fiillere müeyyide ile cevap vermedikçe yapılanlar suç işleyenlerin yanına kâr kalacak, ilerleyen günlerde daha büyük olaylara sebep olacaktır. Bu neden le bizler de, Galatasaraylı Hukukçular Derneği olarak en kısa sürede gerekli hukuki işlemleri başlatacağımızı ve takip edeceğimizi bildiriyor, bu süreçte zarar gören taraftalarımızın bize ulaşması halinde gerekli desteği vereceğimizi değerli kamuoyuna açıklıyoruz.

İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya’ya, Spor Bakanı Sayın Osman Aşkın Bak’a ve Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç’a çağrı yapıyoruz;

Özellikle rakip kulübün camiamıza karşı kaybettiği şampiyonluktaki başarısızlıklarını örtmek ve şahsi idealleri için toplumu gererek sistematik bir şekilde camiamıza yaptığı saldırılar artık tehlikeli boyutlara ulaşmıştır.

Trabzon’da yaşanılanlar, derbi maçından sonra Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve şürekası tarafından Rams Park’ın basılması ve kulüp görevlilerine yapılan saldırılar, son olarak da Galatasaray Kalamış Tesislerine yapılan vandalca saldırı bardağı taşırmıştır.

Tesisimize yapılan saldırıda kulüp logomuzun yağmalanarak hemen yan taraftaki Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesislerine götürülmesi, ilgili kulüp başkanının konuşma yaptığı sırada bazı kişiler tarafından adeta marifetmiş gibi sergileme cüreti gösterilmesi hukuk tanımazlığın geldiği son noktayı göstermektedir.
Ortamı sürekli gererek kendini kamufle etme gayesinde olanların ve bu vandalları cesaretlendirenlerin adresi bellidir.

Toplumu kaosa sürüklemeye çalışanların amaçlarına ulaşmaması ve olayların daha vahim bir hal almasının önlenmesi için kulübümüze ve camiamıza karşı işlenen suçlara karşı re’sen harekete geçilmelidir.

Bu konuda Galatasaraylı Hukukçular Derneği olarak bizlerde üzerimize düşeniz yapacağımızı ve ilgili makamların atacağı adımların takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz”

Ali Koç 'yıldızlar kalacak' dedi, Aziz Yıldırım Mourinho için tarih verdiAli Koç ‘yıldızlar kalacak’ dedi, Aziz Yıldırım Mourinho için tarih verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.