Kanada son şampiyonu saf dışı bıraktı: ABD’ye Litvanya şok yaşattı

Basketbol Dünya Kupası’nda ikinci tur grup maçları geride kaldı. Kanada, son çeyreğine 12 sayı geride girdiği maçta İspanya’yı 88-85 yenerek çeyrek finale çıktı. İspanya yoluna klasman maçlarıyla devam edecek. Litvanya ise ABD’yi 110-104 ile geçerek J Grubu’nu lider bitirdi.

Spor 4 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Kanada Dünya Kupası'nda İspanya'yı saf dışı bıraktı.

Basketbol Dünya Kupası’nda dün ikinci tur grup maçları oynandı ve çeyrek final eşleşmeleri şekillendi. Günün en önemli maçlarından birinde son dünya şampiyonu İspanya, kadrosunda birçok NBA oyuncusu bulunduran ve kupaya iddialı gelen Kanada ile karşılaştı. İlk üç çeyrekte özellikle Willy Hernangomez’in etkili oyunuyla önde kalan ve 12 sayılık fark yaratan İspanyollar, son çeyrekte sert Kanada savunmasına tosladılar. Dillon Brooks’un dış şutlarla, Shai Gilgeous Alexander’ın ise serbest atış çizgisine giderek etkili olduğu son periyotta geri dönen Kanada maçı 88-85 kazandı. Kanada’da Shai 30 sayı atarken Dillon 22 sayı kaydetti. İspanya’da Hernangomez’in 25 sayısı yeterli olmadı.

Ramazan ve oğulları Fenerbahçe'ye de sponsor olduRamazan ve oğulları Fenerbahçe’ye de sponsor oldu

Litvanya’dan gövde gösterisi

Turnuvanın favorilerinden ABD ile karşılaşan Litvanya maçın ilk çeyreğini 31-12 önde bitirdi. İlk yarıyı da aynı farkla önde kapatan Litvanya’ya karşı ABD üçüncü çeyrekte farkı 6 sayıya indirdi. Son çeyrekte iki takım da hücumları yavaşlatamadı ve maç 110-104 gibi son derece skorlu biçimde sona erdi. Tam 7 oyuncunun çift haneli skor ürettiği Avrupa temsilcisinde Vaidas Kariniauskas 15 sayı attı, Mindauskas Kuzminskas 14 sayı attı. ABD’de Anthony Edwards’ın 35 sayısı yeterli olmadı.

Turnuvada tamam ya da devam niteliğindeki maçlarından birinde Sırbistan, Dominik Cumhuriyeti ile karşılaştı. Bogdan Bogdanovic’li Sırbistan rakibini 112-79 mağlup etti ve adını çeyrek finale yazdırdı. Kristaps Porzingis’in sakatlığı nedeniyle oynayamadığı turnuvada grupta Fransa’yı geride bırakarak son 16’ya yükselen Letonya ise Brezilya’yı 104-84 geçerek İspanya’nın olduğu gruptan da çıkmayı başardı.

Galatasaray için vahim iddia: Mobbing, taciz, bel kırma...Galatasaray için vahim iddia: Mobbing, taciz, bel kırma…

İşte Dünya Kupası’nda çeyrek final eşleşmeleri:

5 Eylül Salı:

11.45: Litvanya-Sırbistan

15.40: İtalya-ABD

6 Eylül Çarşamba:

11.45: Almanya-Letonya

15.30: Kanada-Slovenya

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.