Karabağ destanı son saniyede bozuldu

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Karabağ, bu sezon hiç yenilgi yüzü görmeyen Bayer Leverkusen karşısında iki farkla öne geçtiği maçta son saniye yediği gol sonucu beraberliğe razı oldu.

Spor 8 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Karabağ az kalsın tarih yazacaktı.

UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 heyecanı başladı. Turnuvanın şampiyonluk favorilerinden olan Bundesliga lideri Bayer Leverkusen, Azerbaycan’da Karabağ deplasmanına çıktı. Ev sahibi Karabağ, Braga karşısında yakaladığı başarıyı sürdürüp peri masalını devam ettirmek, Xabi Alonso’nun öğrencileri ise bu sezon hiç kaybetmeme serisini sürdürmek için çimlere çıktı.

Karşılaşmaya çok iyi başlayan Karabağ, 26’ncı dakikada Yasine Benzia ve 45+2’de Juninho’nun ayağından bulduğu gollerle güçlü rakibi karşısında 2-0 öne geçti ve karşılaşmada devre arasına bu skorla gidildi. İkinci yarıya Frimpong hamlesiyle başlayan Xabi Alonso, 58’inci dakikada ise yıldız oyuncusu Wirtz’i de sahaya sürdü. 70’de golü bulan Wirtz, takımı adına farkı bire indirdi. Baskısını iyiden iyiye artıran Leverkusen’de Alonso, dakikalar 80’i gösterirken bir diğer hücum silahı Patrik Schick’i de oyuna aldı. Oynanmayan süre olarak altı dakika gösterilen maçın 90+2’nci dakikasında sahne alan Schick, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderip skorda eşitliği sağladı. Karşılaşmanın son saniyesinde Frimpong’un kafa vuruşu az farkla auta gidince Karabağ ve Leverkusen arasında oynanan karşılaşma 2-2’lik eşitlikle noktalandı.

Bu sezon Bundesliga, Almanya Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde çıktığı hiçbir maçı kaybetmeyen Bayer Leverkusen, ilk kez yenilmeye çok yaklaştı ancak Karabağ bu fırsatı son saniyede kaçırdı.

Liverpool, Sparta’yı beşledi

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı organizasyonunda Liverpool, bir önceki tur Galatasaray’ı eleyen Sparta Prag’ı deplasmanda 5-1 yendi. Kırmızıların gollerini, altıncı dakikada penaltıdan Alexis Mac Allister, 25 ve 45+3’üncü dakikada Darwin Nunez, 53’üncü dakikada Luis Diaz ve 90+4’üncü dakikada Dominik Szoboszlai kaydetti. Ev sahibi ekibin golünü ise 46’ncı dakikada Conor Bradley kendi kalesine attı.

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi’nde gecenin sonuçları:

Avrupa Ligi

Sparta Prag – Liverpool: 1-5
Roma – Brighton: 4-0
Karabağ – Bayer Leverkusen: 2-2
Milan – Slavia Prag: 4-2
Freiburg – West Ham United: 1-0
Benfica – Rangers: 2-2
Marsilya – Villareal: 4-0

Konferans Ligi

Ajax – Aston Villa: 0-0
Molde – Club Brugge: 2-1
Olympiakos – Maccabi Tel Aviv: 1-4
Sturm Graz – Lille: 0-3
Dinamo Zagreb – PAOK: 2-0
Maccabi Haifa – Fiorentina: 3-4
Servette – Viktoria Plzen: 0-0
Union SG – Fenerbahçe: 0-2

İki turnuvada da çeyrek finale yükselecek takımların belirleneceği son 16 turu rövanş karşılaşmaları 14 Mart tarihinde oynanacak.

Fenerbahçe, Brüksel'i yaktı! Turun kapısı ardına kadar açıldıFenerbahçe, Brüksel’i yaktı! Turun kapısı ardına kadar açıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.