Karadağ geçildi, İzlanda yoluna düşüldü

Uluslar Ligi'nde Samsun'da Karadağ'ı 1-0 yenen Türkiye grupta liderliğini sürdürdü. Milliler pazartesi günü İzlanda deplasmanında unvanını korumaya çalışacak. Sakatlanan Barış Alper Yılma ve cezalı Kaan Ayhan İzlanda'ya giden kadrodan çıkarıldı.

Spor 12 Ekim 2024
İrfan Can Kahveci'nin Karadağ'a attığı gol üç puanı getirdi.

UEFA Uluslar B Ligi 4’üncü Grup üçüncü maçında Türkiye, Samsun’da oynanan karşılaşmada Karadağ’ı İrfan Can Kahveci’nin golüyle 1-0 mağlup etti. Bu sonuçla puanını yediye yükselten milliler, Galler’in de İzlanda deplasmanında puan kaybetmesiyle liderlik koltuğuna korudu.

Karadağ karşısında oldukça etkili olan milliler, rakip kaleye dokuzu isabetli 29 şut gönderdi. İrfan Can Kahveci’nin golünden sonra da farkı artırabilecek pozisyonları bulan Türkiye, kaleci Nikic’i geçemedi. Karadağlı kaleci sekiz kurtarış yaparak farkın artmasını engelledi. A Milli Futbol Takımı’nda kilidi açan isim ise oyuna sonradan dahil olan İrfan Can Kahveci oldu. Yine ikinci yarıda görev alan Kenan Yıldız’ın direkten dönen şutunda topu iyi takip eden tecrübeli isim, millilere galibiyeti getiren isim oldu.


Ay-yıldızlılar, Uluslar Ligi’nde oynadığı üç maçta sahadan mağlup ayrılmadı. İzlanda ve Karadağ’ı mağlup eden Türkiye, gruptaki ilk maçında ise Galler ile deplasmanda golsüz berabere kalmıştı. Milliler, son mağlubiyetini Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Hollanda karşısında yaşamıştı.

Barış Alper Yılmaz ve Kaan Ayhan kadrodan çıkarıldı

Grupta liderliğini sürdüren Vincenzo Montella ve öğrencileri 14 Ekim’de deplasmanda İzlanda’nın konuğu olacak.  A Milli Takım, İzlanda ile oynayacağı maç için başkent Reykjavik’a gitti. Karadağ ile oynanan maçta sağ arka adalesinde sakatlık yaşayan Barış Alper Yılmaz ile aynı müsabakada gördüğü sarı kartın ardından İzlanda karşılaşmasında cezalı duruma düşen Kaan Ayhan aday kadrosunda çıkarıldı.

A Milli Takı Teknik direktörü Vincenzo Montella, Samsun’dan çiçekle uğurlandı.

Millilerde hedef hem gruptaki liderliği sürdürmek hem de rakibini deplasmanda ilk kez mağlup etmek. Türkiye, İzlanda ile deplasmanda bugüne kadar yedi kez karşı karşıya geldi. Milliler, bu maçların altısında sahadan mağlup ayrılırken, bir maç ise beraberlikle sonuçlandı. Milliler, gruptaki ilk maçta İzmir’de konuk ettiği rakibini ise 3-1’lik skorla mağlup etmeyi başarmıştı.

Türkiye'den tek şekerli kahve: Karadağ aşıldıTürkiye’den tek şekerli kahve: Karadağ aşıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.