Karadeniz’de Beşiktaş’ın gemisi battı

Trabzonspor, Beşiktaş'ı karşısında yeni transfer Paul Onuachu, Bakesetas ve Visca'nın golleriyle geçti. Şenol Güneş'in ekibi 4 Şubat 2023'teki Sivasspor maçının ardından ilk kez Süper Lig'de mağlubiyet aldı.

Spor 18 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Trabzonspor, Beşiktaş'ı 3 golle geçti.

Milli ara dönüşü Süper Lig’de pazar mesaisi büyük bir maça sahne oldu. Nenad Bjelica’nın Trabzonspor’u Beşiktaş’ı ağırladı. Lige 4 maçta 6 puanla giren ancak transfer döneminin son günlerini adeta imza şov yaparak geçiren Karadeniz ekibi, Şenol Güneş yönetiminde 24 maçlık yenilmezlik serisi bulunan Beşiktaş’a karşı çıkışa geçme maçı oynamak istiyordu.

Maçın ilk 20 dakikasında bir nebze daha iyi görünen ancak skora gitme yolunda etkisi olan Beşiktaş, Vincent Aboubakar’ın da milli aradan ailevi nedenlerle geç dönüp kenarda oturmasıyla beraber verimsiz bir yarım saat geçirdi. Söz konusu yarım saatin son anlarında Trabzonspor 2.01’lik yeni forveti Paul Onuachu’nun kafa vuruşuyla öne geçti. 29. dakikada gelen golün devamına Anastasios Bakasetas imza attı. Son derece dar açıdan kullanılan serbest vuruşta kaleyi hedefleyen Yunan orta saha 41. dakikada farkı 2’ye çıkardı. İlk yarı 2-0 bitti. Devrenin son anlarında yeni transferlerden ve maça damgasını vuran Batista Mendy’nin şutu direkte patladı.

İkinci yarıya da istediği gibi başlayamayan Beşiktaş için sahadaki üstünlüğü almak mümkün olmadı. Her ne kadar yüzde 71 topla oynama oranıyla maçı bitiriyor olsalar da Trezeguet’nin asisti ve Edin Visca’nın golüne engel olamadılar. 61. dakikada gelen bu gol stadyumdaki 61. dakika kutlamalarını daha coşkulu hale getirdi.

Kalan sürede etkili olamayan Beşiktaş farkı azaltma imkanı yakalayamadı. Maçın sonunda sahadaki gerginlik artarken Valentin Rosier ve Bakasetas arasındaki tartışma dikkat çekti.

Maçı 3-0 kazanan Trabzonspor, Nisan 2012’den bu yana ilk kez Beşiktaş’ı bir lig maçında gol yemeden mağlup etti. Trabzonspor’da Beşiktaş galibiyeti sonrası stadyumda ‘Göklerde Kartal Gibiydim’ şarkısı çalındı. Karadeniz fırtınası bu galibiyetle puanını 9’a yükseltirken Beşiktaş 4 maç sonunda 7 puanda kaldı.

Bjelica’dan eksikler hakkında bilgi

Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan ve takımıyla taraftarını tebrik eden Nenad Bjelica, Abdülkadir Ömür’ün devre arasında kasığında ağrı hissettiğini söylediğini ve riske girmek istemediklerini açıkladı. Kadroda olmayan sakatlığı bulunan oyuncuların ne zaman döneceğiyle alakalı gelen soruya da yanıt veren Bjelica “Nicolas Pepe çok uzun süredir takım idmanı yapamadı. Geçen sezonun son bölümünü sakat geçirdi. Onu en kısa sürede hazırlamak istiyoruz. Hüseyin Türkmen’in 5 haftalık toparlanma sürecine ihtiyacı var. Joaquin Fernandez’in bir sonraki milli arada takımla olmasını düşünüyoruz. Mislav Orsic’in de şubat ayında takımla çalışacağını düşünüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Milli ara sonrası deplasman serzenişi

Maçın ardından konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş “İyi bir görüntü sergilemedik. Fikstürde bir şanssızlığımız da var. Milli takım arası sonrası hep deplasmana gidiyoruz! Şimdi bu maça geldik. Trabzonspor’un ev sahibi olmasının avantajı vardı.” dedi. Güneş ayrıca sonraki milli ara sonrası fikstürleriyle alakalı “Milli aradan sonra Galatasaray deplasmanına gideceğiz. Yine milli aradan sonra Samsunspor deplasmanına gideceğiz.” değerlendirmesini yaptı. Fikstürle alakalı eleştirilerine devam eden Güneş “Herhalde Avrupa’ya girdikten sonra her türlü karar verme hakları var. İdmanı bıraktık bundan sonra! Sürekli seyahat! Başka türlü çözüm bulamayız. Şikayet etmeye gerek yok, alınan karar bu Daha önce niye maç ertelediler? biz bunu istemedik ki! Sen karar veriyorsun! Şimdi de ‘Değiştirdik’ diyorlar.” dedi.

Şenol Güneş’li Beşiktaş’ın uzun yenilmezlik serisi son buldu.

“Hak ettiğimiz mağlubiyet oldu”

Güneş sözlerine “Neyi nasıl değerlendiririm? Maçı mı? Pozisyonları mı? Goldür değildir konuşamayız! Düşündüğümüz oyunun altında başladık. Yavaş başladık. Rakip de yavaş başladı. Yediğimiz iki gol… Şansızlık, hata da denebilir. Rakip daha dirençli hale getirdi. İkinci yarı dirençli oynamamıza rağmen oyun akıcılığımız yoktu. Kazanmayı hak etmedik. Trabzonspor kolay goller bulunca daha dirençli ve inançlı oynadı. Üzgünüz. Maç içerisinde uygu kırılmaları da olabiliyor. Hak ettiğimiz mağlubiyet oldu. Rakip daha çok hak etti. Daha sert oynadı ve o sertliğin de karşılığını aldı.” diyerek devam etti. Güneş ayrıca Ahmet Nur Çebi’nin şampiyonluk açıklamalarının kendileri üzerinde baskı yaratmadığını, şampiyonluk yarışında var olduklarını söyledi.

Takımı adına ilk golünü atan Paul Onuachu “Maç devam ederken sakatlık yaşadım. İlk yarı bitene kadar riske girmedim. Çok ciddi bir şey olduğunu düşünmüyorum. Daha kötüye gitmemesi için oyundan çıktım. Doğa size ne verdiyse, onu kabul etmelisiniz. Bazen kısa birinin yaptığını, uzun boylu biri yapamaz. Bazen uzun boylu birinin yaptığını, kısa boylu yapamaz. Doğa size ne veriyorsa, kabul edin” dedi.

Onuachu uzun boyuyla rakiplerine zorlu anlar yaşattı.

Bakasetas’tan Mendy’ye övgü

Maça damgasını vuran isimlerden Mendy hakkında konuşan Bakasetas “Batista Mendy ile çok fazla birlikte olamadık. Çünkü o idmandaydı, ben milli takıma gitmiştim. Çok çabuk uyum sağladı. genç bir oyuncu, kalitesini görebiliyorsunuz. Trabzonspor’da o bölgede oynuyorsanız, karakteristik özellikleriniz yüksek olmalı. Bugün onu gösterdi. Çok iyi başladı. Geleceği onun elinde. Ne kadar çalışmak istediği, neler yapacağı… Herkese neler yapabileceğini gösterdi.” değerlendirmesinde bulundu. Bakasetas maçın sonundaki gerginlikle alakalı “Valentin Rosier’in yaptığı saygılı bir davranış değildi. Sadece sarı kartla geçiştirilmesi hoş olmadı.  Futbol, zevk alarak oynanması gereken bir oyundur.  Savaşabilirsiniz ama karşınızdaki kişilere zarar vermeden yapmanız gerekir.” dedi.

Rosier ile yaşadığı tartışma ve fiziksel temas sonrası Bakasetas’ın boynunda iz kaldı.

Salih Uçan: Hakem korumacı davrandı

Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Beşiktaş orta sahası Salih Uçan “Bugün kötü oynadık. Toparlanamadık. Biz bunu kabul ediyoruz. Ancak hakem de biraz daha dikkat etseydi kartlarda rakibimiz 10 kişi veya 9 kişi kalabilirdi. Trabzonspor ev sahibi diye hakem biraz korumacı davrandı.” açıklamasını yaptı.

Bu Lig Artık Yıldızlar LigiBu Lig Artık Yıldızlar Ligi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.