‘Kararsız Boupendza’ Bükreş’e, ‘Mağdur Zamalek’ FIFA’ya gitti

Kariyerinin bir bölümünü Süper Lig'de geçiren olay ikili Marius Sumudica ve Aaron Boupendza Bükreş'te buluşuyorlar. Ancak bu buluşmanın bir de mağduru var, o da Zamalek. Onlar da Boupendza'yı şikayet etmek üzere FIFA'ya gitmeye hazırlanıyor.

Spor 13 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Sumudica'nın takımından tartışılan Boupendza hamlesi.

2020-21 sezonunda forma giydiği Hatayspor’da forma giyen Aaron Boupendza adından fazlasıyla söz ettirdi. Oyuncu daha sonra Katar, Suudi Arabistan ve Amerika Birleşik Devletleri’nde çeşitli kulüplerde oynadı. İsmi neredeyse her transfer döneminde Türk kulüpleriyle anıldı. Ne de olsa kariyerinin en verimli dönemini burada geçirmişti.

Yaz başından beri serbest statüde olan Gabonlu futbolcu bu yaz transfer döneminde de başta Gaziantep FK olmak üzere pek çok Süper Lig k1 ulübüyle anıldı. Ancak oyuncu dümeni başka bir Akdeniz ülkesine kırmaya hazırlandı. Mısır Ligi ekiplerinden Zamalek yaptığı açıklamada Boupendza’yı kadrosuna kattığını açıkladı. Oyuncu ülkenin en köklü ve güçlü kulüplerinden birine gitmişti.

Ancak durum günler içinde değişti. Romanya’da yapılan bir açıklama Avrupa kıtasını geçip Afrika’yı salladı. Süper Lig’de Kayserispor, Rizespor, Yeni Malatyaspor ve son olarak Gaziantep FK’de görev alan ve kısa süre önce ülkesi ekiplerinden Rapid Bükreş’i çalıştırmaya başlayan teknik direktör Marius Sumudica “Boupendza Zamalek’e değil bize imza atacak. O Mısır temsilcisiyle herhangi bir resmi evraka imza atmadı. Kendisi şu an Nijerya’da ve Bükreş’e gelebilmek için Schengen vizesinin çıkmasını bekliyor” dedi. Zamalek kulübü o an Nijerya’da bulunan oyuncuya elektronik imza attırarak transfer ettiğini iddia ediyordu. Ancak günün sonunda Boupendza Romanya ekibiyle 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Boupendza, ‘Ne zaman imza attığımı hatırlamıyorum’ dedi ve transferden vazgeçip Romanya’ya gitti. Gelen son bilgiye göre Zamalek, Gabonlu golcüyü FIFA’ya şikayet edecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.