Kartal, ikincilik yolunda son düzlükte çakıldı

Beşiktaş, Konyaspor karşısında 2-0 öne geçtiği maçta 3-2 yenik duruma düştü. 10 kişi kalan rakibi karşısında 1 gol daha bulan siyah beyazlılar 3-3'lük skorla ikinciliği Fenerbahçe'ye kaptırdı.

Spor 8 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Beşiktaş, Konya engelini aşamadı.

Şampiyonun belli olduğu Süper Lig’in son haftasında oynanan bir maç, Beşiktaş için ne kadar özel olabilirse o kadar özeldi. Aylar boyu şampiyonluk yarışını arkadan takip eden siyah-beyazlılar galip gelmeleri halinde sezonu Fenerbahçe’nin önünde 2. sırada tamamlayacaktı. Öte yandan Konyaspor maçı, kulüp efsanesine dönüşen Atiba Hutchinson’a veda niteliği taşıyordu. Stadyumdaki led ekranlarda ‘Thank You Atiba (Teşekkürler Atiba)’ yazıları yer aldı. Beşiktaşlı taraftarlar, Kanadalı oyuncuyu tribünlere davet ederek kendisine çiçek attı.

 

İşte havanın da güzel olduğu İstanbul akşamında Beşiktaşlılar Vodafone Park’ı bu hikayelere canlı şahit olmak için doldurdular. Beşiktaş, maça son derece hızlı başladı. 6. dakikada perdeyi açan isim sezonun başarılı isimlerinden Gedson Fernandes oldu. Gedson, attığı golün ardından Atiba’ya koştu ve sevincini böyle yaşadı.

Golün ardından Beşiktaş baskın oyununu sürdürdü. Topa daha fazla hakim olan siyah-beyazlılar 41’de Jackson Muleka ile farkı 2’ye çıkardılar. Devrenin sonuna 4 dakika ilave edildi. Konyaspor, 45+2’de Oğulcan’ın golüyle farkı 1’e indirdi ve nispeten rahat görünen Beşiktaş, soyunma odasına 2-1’le gidebildi.

İkinci yarının hemen başında devre sonunda başlayan Konyaspor fırtınası devam etti. 47’de Guilherme’nin ortasına kafa vuran Mahir Emreli skoru eşitledi. 51’de savunma arkasına sarkan Pozuelo topu ağlara gönderdi ve Konya öne geçti. 62’de ise Beşiktaş’ın cevabı geldi. Tayfur Bingöl, Cenk Tosun’dan aldığı pasta topu ağlara gönderdi, durum 3-3 oldu. 65. dakikada ise Konya’nın ilk golünün sahibi Oğulcan, Gedson’a yaptığı hareketin ardından ikinci sarı kartı gördü ve oyun dışı kaldı.

Ahmet Nur Çebi: Her zamanki gibi haklı çıktımAhmet Nur Çebi: Her zamanki gibi haklı çıktım

10 kişi rakibinin üstüne giden ikincilik için yüklendi ancak başarılı olamadı. Cenk Tosun, 90+3. dakikada sakatlanarak kenara geldi. Maç 3-3 berabere bitti. Bu sonuçla puanını 78 yapan Beşiktaş, Fenerbahçe’nin ardından sezonu 3. sırada tamamladı. Konyaspor 51 puanla 8. oldu.

Beşiktaş, söz konusu beraberlikle 19.9 milyon TL kazandı. Lig ikincisi Fenerbahçe ise kasasına 26.6 milyon TL soktu. Böylelikle Beşiktaş, Konya beraberliğiyle yaklaşık 6.6 milyon TL kaybetti. Ayrıca Kara Kartal, Avrupa Konferans Ligi elemesinde bir tur fazla oynayacak.

Atiba’dan veda

Maç sonunda 10 sezonluk yolculuğunun sonuna gelen Atiba Hutchinson Beşiktaş’a veda etti. Oyuncu, “Burada 10 sezon geçirdim. Hayatımın en güzel dönemini burada geçirdim. Bu stat, bu şehir benim için çok özel oldu. Bana gösterilen sevgi ve destek için çok teşekkür ederim. Ailem de çocuklarım da burada, onlara da teşekkür ederim. Sizlere bugün veda ediyorum, sizleri çok seviyorum ve takip etmeye devam edeceğim. En iyisi sizsiniz” sözlerini sarf etti.

Beşiktaş Atiba’ya böyle veda etti.

Güneş: Cenk’in durumu iyi görünmüyor

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Şenol Güneş, “Bizim için 3.’lük beklediğimiz bir sonuç değil. Beşiktaş şampiyonluğa oynar, şampiyon olur. Biz geldiğimizden beri sıralamaya bakamadan en iyi yerde bitireceğimizi söylüyorduk. Kendi sahamızda bu kadar sıcak sevgi gösterisinde bulunan seyircimiz varken kazanmamız gerekiyordu ama olmadı” sözleriyle maçı değerlendirdi. Deneyimli teknik direktör maçla alakalı şunları ekledi: “Futbol ateş gibidir. Çok sokulursan içine yakar seni, uzaklaştığında da üşürsün, donarsın. Biz bugün mesafeyi ayarlayamadık.”

Güneş, maçın sonunda sakatlanarak oyundan çıkan ve oyundan çıkarken de gözyaşlarına hakim olmayan Cenk Tosun’la alakalı olarak, “Sakatlanan Cenk Tosun’un durumuna bakacağız, iyi göünmüyor. Bizim için kötü bir gün oldu. Böyle bir şey beklemiyorduk” sözlerini dile getirdi. Maçın ardından gelen ilk bilgilere göre Tosun’un üst adelesinde yırtık olduğu tespit edildi.

Sakatlanarak oyundan çıkan Cenk, gözyaşlarını tutamadı.

Konyaspor’dan tepki

Maç sonunda geri dönüşe imza atıp öne geçen ancak beraberlik golüne engel olamayan Konyaspor’dan tepki vardı. İç Anadolu ekibi, 65. dakikada Oğulcan’ın kırmızı kart görmesiyle son yaklaşık yarım saati 10 kişi oynadı. Konya temsilcisi, hakem Ümit Öztürk’ün yönetimini eleştiren bir açıklama yayınladı.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.