Kartal’ın çocuğu Serdar Topraktepe hedefe ulaştı

Beş farklı teknik direktörün görev yaptığı 2023-24 sezonu Beşiktaş için kupayla bitti. Bu başarının altında aynı sevinci oyuncu olarak da yaşamış Serdar Topraktepe imzası var.

Spor 24 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Serdar Topraktepe Beşiktaş'la kupa zaferine uzandı.

Beşiktaş tarihi bir sezon yaşıyor. Bu cümle genelde olumlu anlamda geçen sürecin ardından kurulur. Ancak bu sezon siyah-beyazlı camia için bu mümkün olmadı. Öyle ki Beşiktaş tarihinde ilk kez bir sezonda beş farklı teknik direktörle çalıştı. Hiç olmadığı kadar teknik direktör değişiminin yaşandığı bu sezonda yönetim de el değiştirdi.

Beşiktaş sezona Şenol Güneş’le girdi. Hem Türkiye hem Avrupa’da kötü geçen transfer sezonunun da etkisiyle alınan kötü sonuçlar hocanın sonunu getirdi. Konferans Ligi gruplarında iç sahada Lugano’ya karşı 2-0 öndeyken alınan 3-2’lik yenilgi sonrası Güneş görevinden ayrıldı. Yerine yardımcısı Burak Yılmaz geçti. Ancak onun da Beşiktaş macerası çok uzun sürmedi. Altı maçta iki galibiyet alabildi, 9 Kasım’daki Bodo Glimt yenilgisi sonrası yollar ayrıldı. Ahmet Nur Çebi yönetimi Rıza Çalımbay’la anlaştı. Çalımbay da kötü sonuçlara dur diyemedi. 3 Aralık’ta başa gelen Hasan Arat yönetimi 21 Aralık’taki Alanyaspor yenilgisi sonrası hocayla yolları ayırdı.

Bir süre devam eden teknik direktör arayışları sürecinde Serdar Topraktepe üç maç takımın başında sahaya çıktı. Portekizli Fernando Santos gelene kadar bu süreçteki maçların ikisinden galibiyet alındı. Santos’la fena başlamayan birliktelik mart ayıyla beraber bozuldu. 97 günlük birlikteliğin ardından üst üste beş Süper Lig maçında galip gelinemedikten sonra 13 Nisan’da Santos’la da yollar ayrıldı. Santos sonrasında yeni bir teknik direktör seçimi yapılmadı. Sezonu Serdar Topraktepe ile bitirme kararı alındı. Kara Kartal’ın formasını futbolculuğu döneminde yedi sezon giyen Topraktepe takımını Türkiye Kupası’nda finale taşımayı başardı. Her ne kadar ligdeki istikrarsız sonuçlar devam etse de kulüp, bu kötü sezonu kupayla kapatma hedefini taze tuttu.

Topraktepe, “İş artık oyuncularda, çok iyi şekilde hazırlandık” dedikten sonra kupa maçı başladı. Beşiktaş gerçekten de erken yediği gole rağmen kontrolü elinde tuttu. Siyah-beyazlılar ikinci yarıda öne geçti. Ancak 89. dakikada Pepe’nin golüne engel olamadılar. Müthiş final maçına noktayı, yeni yönetimin rekor harcama yaptığı transfer El Musrati koydu. Libyalı 90+4. dakikada attığı golle takımına tarihinin 11. Türkiye Kupası’nı kazandırdı. Beşiktaş kupada çıktığı son altı final maçından da zaferle ayrıldı.

Söz konusu altı finallik seri 2005-06 sezonundan başlıyor. Ondan önce iki final kaybeden Beşiktaş son kupasını 1997-98’de kazanmıştı. O kadroda da Serdar Topraktepe yer alıyordu. Topraktepe futbolculuk yıllarında takımıyla iki Süper Lig ve bir Süper Kupa şampiyonluğu da gördü. 151 kez siyah-beyazlı formayı terleten kanat oyuncusu 16 gol atıp 14 de asist yaptı. Serdar Topraktepe, kulübünün en kaotik sezonlarından birinde elini taşın altına koymaktan kaçınmadı, 11 kritik mücadelede takımının başında sahaya çıktı, bu karşılaşmaların altısını kazanıp üçünde berabere kalıp ikisinde kaybetti ve bir Türkiye Kupası kazandırarak adeta kayıp sezonu kurtaran isim oldu.

Topraktepe aynı zamanda Besiktaş tarihinde Tayfur Havutçu ve Sergen Yalçın’ın ardından hem oyuncu hem de teknik direktör olarak Türkiye Kupası’nı kazanan üçüncü isim oldu. Deneyimli isim “Beşiktaş’ta hem futbol oynadım hem de hoca olarak kupayı almak nasip oldu. Allah’ıma şükürler olsun” diye konuştu. Belki gelecek sezona takımın başında başlamayacak ancak Beşiktaş’ın kötü anlamda tarihi olan sezonunda son derece olumlu bir iz bırakmayı başaran teknik direktör olarak tarihe geçecek. Topraktepe, Kara Kartal’a gönül verenlerce bu dönemde yaptıklarıyla hep iyi anılacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.