Kasım Süleymani hükmen yenilgi getirdi

Asya Futbol Konfederasyonu, İran ekibi Sepahan'ı stadyumunda 'siyasi sembol' bulunduğu gerekçesiyle Şampiyonlar Ligi maçında hükmen yenik ilan etti. Suudi Arabista takımı El-İttihad, Kasım Süleymani büstünü görünce maça çıkmayı reddetmişti.

Spor 3 Kasım 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Nakş-ı Cihan Stadyumu'nda Kasım Süleymani büstü İran ekibi Sepahan'a pahalıya mal oldu.

Asya Futbol Konfederasyonu (AFC), Disiplin ve Etik Kurulu, Suudi Arabistan’ın EI-İttihad takımının, İsfahan’daki Nakş-ı Cihan Stadyumu’nda Kasım Süleymani büstünü gerekçe göstererek sahaya çıkmaması üzerine iptal edilen Sepahan maçıyla ilgili kararını verdi.
İran resmi haber ajansı IRNA’nın bildirdiğine İran ekibi Asya Şampiyonlar Ligi’nde hükmen mağlup kabul edildi. Bunun yanı sıra Sepahan kulübüne 200 bin dolar para cezası ve Asya Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk 3 maçını kendi stadyumunda oynamama kararı verildi.

Asya Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda Suudi Arabistan’ın El-İttihad takımı ile İran’ın Sepahan takımı arasında İsfahan kentinin Nakş-i Cihan Stadyumu’nda 2 Ekim’de yapılacak karşılaşma, stadyumda bulunan Kasım Süleymani büstü nedeniyle iptal edilmişti. Stadyumda futbolcuların çıkış tünelinde bulunan büstün kaldırılmasını talep eden El-İttihad takımı, sahaya çıkmamıştı.

Normalleşmeye 'Kasım Süleymani' çelmesi: Suudi futbol takımı, İran'ı terk ettiNormalleşmeye ‘Kasım Süleymani’ çelmesi: Suudi futbol takımı, İran’ı terk etti

İran’ın Sepahan kulübü ise Suudi ekibin bir gün önce büst önünde antrenmana çıktığını ve konunun siyasi malzeme olarak kullanıldığını iddia etmişti. İranlı yetkililer, El-İttihad takımının sahaya çıkmamasına neden olan Kasım Süleymani büstünün 2021’de stadyuma konulduğunu ve müsabakayla ilgili olmadığını duyurmuştu.

AFC’nin X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada ise “Sepahan ile El-İttihad arasında İsfahan’ın Nakş-i Cihan Stadyumu’nda yapılması planlanan Asya Şampiyonlar Ligi maçı, beklenmedik ve öngörülemeyen koşullar nedeniyle iptal edildi” denilmişti. İran’ın eski Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, Ocak 2020’de ABD’nin Bağdat’ta düzenlediği saldırıda öldürülmüştü.

Bayern’e 3. Lig takımından şok: Kupa dışı kaldılarBayern’e 3. Lig takımından şok: Kupa dışı kaldılar

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, 4 Ekim’de yaptığı açıklamada, konuyla ilgili Suudi mevkidaşı ile temasta bulunduğunu ve sporun siyasi bir araç olarak kullanılmaması konusunda hemfikir olduklarını söylemişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.