Kasımpaşa Sivas’ta kurtuluş fişeğini yaktı

Süper Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Kasımpaşa, Sivaspor'u deplasmanda 2-1 yenerek nefes aldı. Sivasspor'da kart cezalısı olan 4 oyuncu Galatasaray'a karşı oynayamayacak.

Spor 17 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Kasımpaşa, aldığı galibiyetle puanını 37'ye çıkardı. (FOTO:HUSNU UMIT AVCI/SIVASDHA)

Kahramanmaraş depremlerinde Gaziantep FK ve Hatayspor’un ligden çekilmesi dengeleri değiştirdi. Alt tarafta büyük çekişme yaşanırken tehlike altında olan takımlardan Kasımpaşa, Sivasspor deplasmanına çıktı. İlk yarıda durgun bir maç maç vardı. Karşılaşmanın tek tehlikeli pozisyonu 33. dakikada geldi. Sivassporlu Gradel’in vuruşu direkten geri döndü.

Dünya İlkay Gündoğan'ı konuşuyor... 'Mütevazı lider'in öyküsüDünya İlkay Gündoğan’ı konuşuyor… ‘Mütevazı lider’in öyküsü

İkinci yarıya Sivasspor daha atak başladı. Ancak golü bulan konuk Kasımpaşa oldu. 66. dakikada Kasımpaşa golü buldu. Eysseric’in ara pasıyla ceza alanına giren Ouanes takımını öne geçirdi. Sivasspor beraberlik için baskısını arttırırken 84. dakikada gelişen atakta Kasımpaşa farkı ikiyi çıkardı. Sağ kanattan arka direğe ortalanan topu Fall harika bir voleyle ağlara gönderdi. 84. dakikada konuk ekip farkı 2’ye çıkardı. Hajradinovic’in sağ kanattan arka direğe kestiği topa Fall’un gelişine volesinde meşin yuvarlak kalecinin üstünden ağlarla buluştu. 90+1’de oyun durmuşken rakibine vuran Kasımpaşa kalecisi Günay Güvenç kırmızı kart gördü. 90+7. dakikada Sivasspor farkı 1’e indirdi. Ceza alanına şık çalımlarla giren Emre Gökay topu plase bir vuruşla ağlara gönderdi. Kasımpaşa bu galibiyetle puanını 37 yaptı ve aynı puanlı Sivasspor’un hemen arkasında 12. sıraya çıktı.

Geleceğin yıldızları sahneye çıktı! İsim isim yükselenlerGeleceğin yıldızları sahneye çıktı! İsim isim yükselenler

Galatasaray maçında Sivasspor’da 4 eksik

Yatabare’nin geçen hafta tokat atıp kırmızı kart görmesinden sonra Kasımpaşa karşılaşmasında Sivasspor’a 3 kötü haber daha geldi. Sarı kart gören Fredrik Ulvestad, Dimitris Goutas ve Erdoğan Yeşilyurt cezalı duruma düştü. Bu futbolcular Galatasaray maçında forma giyemeyecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.