Okan Buruk rekora, Galatasaray evinde kazanmaya doymuyor

Galatasaray, Hatayspor'u 1-0 yendi ve iç sahada üst üste 19. galibiyetini aldı. Böylece teknik direktör Okan Buruk, Mircea Lucescu'nun 18 maçlık rekorunu tarihe gömdü.

Spor 3 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray evinde kazanmaya, rekorlar kırmaya devam ediyor.

Galatasaray dün akşam Hatayspor’u sahasında Mauro Icardi’nin golüyle yendi. Sarı-kırmızılılar bu golü 12. dakikada buldu. Beş dakika sonra net pozisyondan yararlanamayan Icardi farkı artırma şansını tepti. Hatay maç boyunca Cimbom’a zorlu anlar yaşattı. Ancak Galatasaray bir şekilde önde kalmayı başarıp hayati bir üç puanı hanesine yazdırdı.

Bu üç puan şampiyonluk yarışı için fazlasıyla önem taşıyor. Ancak bir yandan da rekor anlamına geliyor. Okan Buruk yönetimindeki Cimbom üst üste 19. iç saha maçından da galip ayrıldı. Geçen sezonun son üç iç saha maçını kazanan Galatasaray bu sezon evindeki 16 maçın tamamını galip tamamladı. Böylece Okan Buruk Galatasaray tarihinde üst üste 19 iç saha maçı kazanarak en uzun iç saha galibiyet serisine imza attı.

Galatasaray’dan vasat oyun, güzel sonuç… Bir de rekorGalatasaray’dan vasat oyun, güzel sonuç… Bir de rekor

Rekora doymuyor

Buruk maç sonu açıklamasında taraftara da teşekkür ederek “Rekor düşünerek değil kazanmak için çıkıyoruz. Şimdi bir şampiyonluk hedefimiz var. 24. şampiyonluğu kazanmak istiyoruz. 5. yıldıza yürümek istiyoruz. Üzerimde büyük bir sorumluluk var. Bunun için oyuncularımızla birlikte çok çalışıyoruz. Galatasaray’a yakışır şekilde başarılar elde etmek için çalışıyoruz. Maçları kazandıkça rekorlar geliyor. Geçtiğimiz sezon 14 maç üst üste kazanarak rekor kırmıştık. Bu sene de iç saha kazanma rekorunu da 19 maçla kırmış olduk. İç sahada kendi taraftarımızla muhteşem bir atmosfer oluşturuyoruz. Taraftarımıza burada çok teşekkür etmem gerekiyor” dedi.

Öte yandan Galatasaray bitime yedi hafta kala puanını 84’e yükseltirken haftayı lider bitirmeyi garantiledi. Sarı-kırmızılılar üst üste 12. Süper Lig galibiyetine imza attı. Geçen sezon yine Okan Buruk yönetiminde yola çıkan ve şampiyon olan Galatasaray üst üste 14 galibiyet alarak Beşiktaş’ın 63 yıllık en uzun seri rekorunu tarihe gömmüştü. Cimbom üst üste üç maç daha kazanırsa bir rekor daha kıracak. Dün aştıkları engel bu sezon takıldıkları tek engel özelliği de taşıyor. Zira sarı-kırmızılılar bu sezon sadece Hatayspor’a yenildiler.

Galatasaray 'bir' attı 'üç' aldı, Okan Buruk rekor kırdıGalatasaray ‘bir’ attı ‘üç’ aldı, Okan Buruk rekor kırdı

Icardi belirleyici oldu

Fernando Muslera’nın 500. maçına çıkarak önemli bir kilometre taşını geride bıraktığı gecede Mauro Icardi’nin galibiyet golünü atması da önemli bir ayrıntı oldu. Icardi son beş maçında altıncı kez gol katkısı verdi. Arjantinli zorlu Kasımpaşa maçında da attığı gollerle belirleyici olmuştu. Galatasaray’ın 9 numarası gol krallığı yarışında ezeli rakip Fenerbahçe’nin Boşnak yıldızı Edin Dzeko’yu da yakaladı ve 18 gole ulaştı. Geçtiğimiz sezon Okan Buruk’un en büyük kozu olan Arjantinli bu sezonki şampiyonluk yürüyüşünde de belirleyici olacağını kanıtladı.

İkinci yıldız yolda

Daha önce biri Galatasaray’la olmak üzere teknik direktörlük kariyerinde iki şampiyonluğu bulunan Okan Buruk bu başarıyı üçüncü kez tekrarlamak istiyor. Buruk futbolculuk döneminde yedi kez Süper Lig kupası kaldırdı. Kariyeri boyunca yaşadığı dokuz şampiyonlukla bu alanda ülkenin zirvesinde. Bu sezon kırdıkları rekorlarla beraber takımını şampiyonluğa taşıyabilirse 10. kez şampiyonluk kutlayacak ve bireysel anlamda ikinci yıldızı takacak.

Beş kez dalya, bir kez daha yeni sözleşme: Fernando Muslera...Beş kez dalya, bir kez daha yeni sözleşme: Fernando Muslera…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.