Kayseri’de gol yok, protesto var!

Kayserispor kendi sahasında Başakşehir ile 0-0 berabere kaldı. Karşılaşmaya ev sahibi takımın eski, konuk ekibin yeni hocası Çağdaş Atan'a yapılan sahte euro'lu protesto damga vurdu.

Spor 3 Ekim 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Kayserispor taraftarı, 500'er euro'luk sahte banknotları tribünlerden sahaya attı.

Sezon başında ilk dört haftasında Kayserispor’un teknik direktörü olan daha sonra ayrılarak Başakşehir’in başına geçen Çağdaş Atan, yeni takımıyla ilk kez Kayseri’ye geldi. Sarı-kırmızılı takım taraftarları ise mücadele öncesi Atan aleyhine tezahüratlarda bulundu. Kayserispor taraftarı, ‘Kayseri’yi satanı biz de satarız’ ve ‘Çağdaş Atan’a pembe tezkere’ sloganları attı. Çağdaş Atan, seremoni öncesi stadyuma ilk çıktığı anda ise tribünler tarafından ıslıklandı.

Çağdaş Atan Kayserispor'dan ayrıldı, Başakşehir'e gittiÇağdaş Atan Kayserispor’dan ayrıldı, Başakşehir’e gitti

Sarı-kırmızılı taraftarlar, ‘Gün gelir ihanet eden, sadakat ister’ yazılı bir de pankart açtı. Kayserisporlu taraftarlar, sol üst köşesinde 1 milyon 440 bin Euro yazan, üzerinde ise Çağdaş Atan’ın fotoğrafının bulunduğu 500’er euro’luk sahte banknotları tribünlerden sahaya attı.

Kayserispor ile Başakşehir golsüz beraberliği bozamadı.

Kalecilerin başarılı günü

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella da tribünden takip ettiği karşılaşmada fazla aksiyon yoktu. 28. dakikada Başakşehirli Keny, seri çalımların ardından yaptığı orta Kayserispor kalecisi Bilal’de kaldı. 32’de kaleci ile karşı karşıya kalan Figueiredo’nun topa dokunuşunda Bilal yine başarılıydı. 35’teKayserispor etkili geldi. Ceza sahası içinde topla buluşan Aylton’un vuruşu kaleci Volkan kurtardı. 36’da Thiam’ın kafa vuruşunda Volkan Babacan topu çelmeyi başardı.53’te Kayserisporlu Thiam’ın kaleye yakın mesafeden yaptığı sert vuruş auta çıktı. 62’de Figueiredo’nun plase vuruşunda, Kayserispor file bekçisi Bilal başarılıydı. Kalan dakikalarda iki takımın çabası sonucu değiştirmedi ve maç başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Çağdaş Atan, Kayserispor taraftarına hakkını helal ettiğini söyledi.

Çağdaş Atan: Pozisyonum gereği susuyorum

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan maç sonu yaptığı açıklamada Kayserispor taraftarına hakkını helal ettiğini söyledi Atan “Maalesef biz pozisyonumuz gereği susmak zorundayız. Eğer ben sezon sonunda, bana verilen sözler tutulmadığında görevi bırakıp ayrılsaydım bir kahraman olarak ölecektim. Ama ben kalıp oyuncularıma hep bunu söylemiştim, kalıp o takımla bile bir şeyler yapabileceğimizi gösterip öyle bırakmak istedim. 4 hafta namağlup, çok iyi bir takımı inşa ederek ekibimle beraber buradan ayrıldık” dedi.

Yine Manchester United yine Galatasaray'a tarih yazma fırsatıYine Manchester United yine Galatasaray’a tarih yazma fırsatı

Kendisini iftira atıldığını belirten Başakşehir Teknik Direktörü, konuşmasına şöyle devam etti: “Hain gösteriliyoruz şu an. Bu da en kolayı. Bizi acıtanlar neler, buradaki içimizde olan taraftar gruplarının bazı şeylere göz göre göre inanması, inandırılması. O beni çok üzen bir durum. Bu kulüple ilgili veya Kayserispor taraftarıyla ilgili kötü bir söz söylemem mümkün değil. Ama anlatılan hikayelere, atılan iftiralara kimse inanmasın. Başarısız gibi gözükmemek için bir hain yaratmaları gerekiyordu. Onu da beni yaparak seçtiler.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.