Yarım saat sağanak yetti: İstanbul’da su baskınları, iki ölü

İstanbul'da başlayan sağanak yağış özellikle Arnavutköy ve Başakşehir'de etkili oldu. Sel sebebiyle iki kişi hayatını kaybetti. Kayaşehir Metro'ya inen merdivenler nehre döndü. Çam ve Sakura Hastanesi'ni sel vurdu. Birçok ev ve iş yerini su bastı, çok sayıda araç da suya gömüldü.

Çevre 6 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İstanbul’daki kuvvetli sağanaklarda bir saatte Arnavutköy ve Başakşehir çevrelerine metrekareye tam 128 kilogram yağış düştü. Valilik, Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerinde iki kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Başakşehir metro istasyonu ve Millet Bahçesi’ni sel bastı.

Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı ile Kirazlı-Kayaşehir merkez metro hattının Kayaşehir merkez istasyonu kapatıldı. Göle dönen yollarda araçlar da sular altında kaldı.

Akşam saatlerinde Başakşehir Millet Kütüphanesi de sel sularıyla doldu. Kapıların kapalı olması nedeniyle onlarca kişi bellerine kadar ulaşan suyun içinde kurtarılmayı bekledi. Hava Forum isimli Twitter kullanıcısının yayınladığı videoda kütüphanede sıkışanların yardım beklediği, binanın önünden de sel suları aktığı görüldü.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ise “Kuvvetli yağış nedeniyle Başakşehir Millet Kıraathanemizde yaşanan su baskını sonrasında tüm vatandaşlarımız tahliye edilmiştir. Belediyemizde misafir ettiğimiz komşularımız, servislerimizle evlerine bırakılacaktır. Ekiplerimizin ilçe genelindeki çalışmaları devam ediyor” açıklaması yaptı.

Çam ve Sakura Hastanesi’ni su bastı

Sağanak yağış nedeniyle Başakşehir’deki Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ni su bastı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Su baskınından hastanenin bodrum ve zemin katının etkilendiği, hastaların sevk edilmesini gerektiren bir durum olmadığı öğrenildi. Su basan katlardaki su tahliye işlemi devam ediyor.

Başakşehir, Arnavutköy ve Çatalca’da yollar göle döndü.

Vali Gül’den sağanak uyarısı

İstanbul Valisi Davut Gül sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul’umuzun farklı semtlerinde kuvvetli yağış yağmaktadır. Sel baskınlarına karşı duyarlı olunması, motor kurye vb. ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını önemle rica ederim” dedi.

İmamoğlu: Bazı noktalarda yağış 150 kiloyu buldu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sağanak ve sel baskınlarıyla ilgili açıklama yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, akşam saatlerinde kameralar karşısına geçti ve selle ilgili bilgilendirme yaptı.

İmamoğlu “Şu ana kadar sahada 1,808 ihbar gerçekleşti. Bazı önemli noktalarda göllenmeler ve su baskınları yaşandı. Kayaşehir istasyonumuzda göllenme ve sel sularının akışı gerçekleşti. Burada metro durağı iptal edildi. Kayaşehir istasyonu kapalı ve müdahalelerimiz devam ediyor. Millet Kütüphanesi’nde mahsur kalan on vatandaşımıza itfaiye ekiplerimiz müdahale ediyor. Çam Sakura Hastanesi’ne müdahale ediliyor.

Anlık müdahale için irtibatımız sürüyor. 2 bin 137 personelimizle anlık müdahalede bulunuyoruz.  Valiliğimizle de eş güdümlü şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bazı noktalarda yağış 150 kiloyu bulmuştur.

Yarın öğlene kadar çok parçalı yağış geçişleri beklenmektedir ama bu şiddette olması düşünülmüyor. Anlık ihbarlarınız çok önemlidir. İklim değişikliğinin de seferberlik gerektirdiğinin ve yatırımların bunu düşünerek de yapılmasının altını çizmek istiyorum” dedi.

Kırklareli'de sel felaketi: İki kişi hayatını kaybettiKırklareli’de sel felaketi: İki kişi hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.