Zihinsel engelli çocuğa eğitmen dayağı

İstanbul'da spor merkezine giden zihinsel engelli Kadir A. eve döndüğünde öğretmeninin kendisini dövdüğünü anlattı. Annenin şikayeti üzerine kamera kaydını inceleyen polisler öğretmen Veysel B.'yi gözaltına aldı ve şüpheli tutuklandı.

Gündem 9 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
24 yaşındaki zihinsel engelli Kadir eve geldiğinde vücudu morluklarla doluydu.

İstanbul’da yaşayan Kadir A. yüzde 70 zihinsel engelliydi ve Büyükçekmece’de bir otizm spor okuluna gidiyordu. Ancak 6 Şubat akşamı spor merkezinden döndükten sonra annesine “Öğretmen sopayla beni dövdü, boğazımı sıktı, bacağıma vurdu” dedi. Annesi  oğlunun  tişörtünü çıkarınca vücudunun çeşitli yerlerinde morluklarla karşılaştı. Anne Telli A. morlukları gördükten sonra spor merkezinin müdürünü aradı ve iddiaya göre kendisine “Böyle bir şey olmadı” yanıtı verildi, anne o konuşmada o gün oğluna ders veren eğitmenin ismini de öğrendi.

Hemen çocuğunu hastaneye götüren anne tedavinin ardından Kumburgaz Polis Merkezi’ne gitti, oğlunu dövdüğünü söylediği Veysel B.’den şikayetçi oldu. Anne oğlu Kadir A.’nın vücudundaki morlukların fotoğraflarını da polise delil olarak sundu.

Annenin şikayeti üzerine inceleme başlatıldı. Ardından öğretmen Veysel B. tutuklandı. Anne Telli A. tutuklanan Veysel B.’yi daha önce görmediğini belirtiyor ve “Konuştukça o anı yaşıyorum. Yani bu çocuk işkence görmüş, dayak değil. Hemen görür görmez okul müdürüne gönderdim, ‘Hocam Kadir bu durumda’ dedim. ‘Telli hanım yarın gelin konuşalım’ dedi. Avukatlarla hemen hastaneye gittik, darp raporunu aldık, sonra karakola gittik. Lütfen herkes cezasını görsün” diyor.

Kadir’in ablası Ruken A. ise Veysel B.’nin üniversite mezunu dahi olmadığını düşünüyor. “Spor okuluyla alakalı bir eğitim geçmişi var, ondan bile şüpheliyiz çünkü çok küçük bir yaşta. Benim kardeşim 24 yaşında. Eğitim aldığı sözde eğitmen dediğimiz caninin yaşı 21 ya da 22 olmalı. Bu çok değişik bir şey nasıl hiçbir şekilde eğitimi olmayan, bu özel çocukların, normal çocuğun yanına bile gitmemesi gerekiyor. Anaokulunda bile çalışmaması gereken bir insanın, çocukların birebir emanet edilmesi, nasıl emanet edilebilir bilmiyorum” sözleriyle anlatıyor yaşadıkları şoku.

Konuyla ilgili konuşan Avukat Mehmet Atasoy polislerin kamera kayıtlarını inceledikten sonra şüpheliyi yakaladığını belirtiyor ve “Şüpheli an itibariyle işlemiş olduğu bu suç sebebiyle tutuklanmıştır. Biz şüphelinin en üst sınırda cezalandırılması ve de bedenen ve ruhen kendini savunamayacak olan bireylere karşı, bu suçu bir daha işlememesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diyor.

Maaşını isteyen sigortasız öğretmene dayak: Kafasında bardak kırmışlarMaaşını isteyen sigortasız öğretmene dayak: Kafasında bardak kırmışlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.