Maaşını isteyen sigortasız öğretmene dayak: Kafasında bardak kırmışlar

Ankara’da bulunan Kızılay Genç ODTÜ’lüler Dershanesi’nde yatmayan maaşını istemek için kuruma giden bir öğretmen feci şekilde dövüldü. Yüzüne kaynar su atılıp kafasında bardak kırılan öğretmen şikayetçi oldu.

Gündem 29 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Ankara’da Kızılay Genç ODTÜ’lüler Dershanesi’nde yatırılmayan maaşı için kurumla görüşmeye giden bir öğretmen yaşanan tartışmadan sonra feci şekilde dövüldü. Dershane sahiplerinin yüzüne sıcak su fırlatıp kafasında bardak kırdıktan sonra yerlerde tekmelediği öne sürülen öğretmen sigortasının yapılmadığını, genel olarak da maaşlarının geç yatırıldığını söyledi.

Emekli öğretmenin dairesinden çöp ev çıktıEmekli öğretmenin dairesinden çöp ev çıktı

Öğretmen şikayetçi olmak için gittiği Çankaya Şehit Fuat Bal Polis Merkezi’nde verdiği ifadede dershaneye alamadığı maaşını sormaya gittiğini, kurum müdürünün “Gün içinde yatıracağız” dediğini söyledi. İfade tutanağına göre öğretmen kurum müdürüne “Yatana kadar bekleyeceğim. Neden sözünüzde durmuyorsunuz?” diye tepki gösterdi. Bunun üzerine müdür ayağa kalkıp öğretmenin üzerine yürüdü ve yumruk atmaya çalıştı. Çıkan arbede sırasında odaya müdürün tanıdığı olan Berkay isimli kişi girdi ve öğretmenin yüzüne sıcak su attı, bardağı da kafasında kırdı. Öğretmen yere düşünce de iki kişi öğretmeni tekmeledi. Bu sırada kendini dışarı atmaya çalışan öğretmen küfür ve hakaretlere maruz kaldı. Soluğu karakolda alan öğretmen darp raporu almak için hastaneye gittiği sırada dayakçı müdür öğretmeni telefonla da arayarak ailesine küfür edip hakaret etti.

Saldırının sorumlularıyla ilgili haberin yayına hazırlandığı saatte henüz bir işlem yapılmamıştı.

Öğretmen Sendikası: Meslektaşlarımızı şiddete asla teslim etmeyeceğiz

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası olaya dair şu açıklamayı yaptı:

“Eğitimde bir gözü dönmüşlük söz konusu. Hem eğitimi rant alanına döndüren bir ticaret zihniyeti hem de bu ticaret zihniyetinin öğretmenin itibarını değersizleştirmesi söz konusu. Dolayısıyla bu zihniyet öğretmen parasını istemeye gittiğinde gözü dönmüşçesine darp edecek tekmeleyecek, sıcak su atacak boyuta varmış durumda. Biz burada yola çıktığımızda kullandığımız ilk söylem ‘Güvencesizliği durduracağız’ söylemiydi. bu sebeple de arkadaşımız bize ulaştığı anda hukuk komisyonu ile durumu değerlendirdik. Tüm hukuki süreçlerinde sendikamız arkadaşımızın yanında olacak ve bu konunun peşini bırakmayacağız. Meslektaşlarımızı ticarete, ranta sömürüye, şiddete asla teslim etmeyeceğiz.”

Hocam siz bari yapmayın: İki öğretmenin sokak kavgası kameradaHocam siz bari yapmayın: İki öğretmenin sokak kavgası kamerada

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.