Ankara Kuşu’na İnce gözaltısı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'ye yönelik sosyal medya paylaşımları nedeniyle re'sen yürütülen soruşturmada, 17 şüpheli için gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden yurtdışında bulunan 4'ü için yakalama emri talep edildi.

Gündem 14 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye yönelik sosyal medya paylaşımları nedeniyle 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Aralarında Avrasya Araştırma’nın kurucusu Kemal Özkiraz ve Twitter’daki “Ankara Kuşu” hesabını yöneten Oktay Yaşar ile birlikte 13 kişi gözaltına alındı.

Sosyal medyada Muharrem İnce’ye yönelik paylaşımlar nedeniyle açılan soruşturma hakkında, “Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yapılan açık kaynak araştırmasında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce tarafından 10/05/2023 tarihinde Twitter isimli sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda iddia edilen olaylar sebebiyle işin gerçeğinin araştırılması amacıyla şüpheliler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda düzenlenen şantaj, tehdit, belgede sahtecilik, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma, özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından 2023/107442 soruşturma numaralı dosya ile resen yürütülen soruşturma kapsamında 17 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiştir” denildi.

4 kişinin yurtdışında olduğu vurgulanan açıklamada, “Şüphelilerden yurt dışında bulunan 4 şahıs hakkında yakalama emri talep edilmiş, diğer şüpheliler gözaltına alınmış olup şüpheliler emniyetteki ifade alma işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecektir” bilgisi verildi.

İnce ve Özkiraz’ın avukatlarından atışma

Konuya ilişkin sosyal medyadan açıklama yapan Avukat Fidel Okan, “Müvekkilim Muharrem İnce’ye yönelik iftira, hakaret, tehdit, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme, şantaj, özel evrakta sahtecilik suçları nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Başsavcılıkla biraz önce sona eren görüşmem nedeniyle iş bu bilgilendirmeyi yapıyoruz” dedi.

Soruşturma sonucunda 17 şüpheli hakkında karar çıkarıldığını, bunlardan bir kısmının gözaltına alındığını, bir kısmının yurt dışında olduğunu, az sayıda kişinin ise hala arandığını belirten Okan, “Dosyada vekil edenimin Cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında iftiraları yayan 3 ana failin 2 si hakkında FETÖ/PYD örgüt yöneticiliği 2 kişi hakkında örgüt üyeliği soruşturması yürütülmektedir.” notunu düştü.

İnce’nin avukatı Fidel Okan’a ise yine sosyal medya üzerinden Kemal Özkiraz’ın avukatı Gizay Dulkadir’den “düzeltme” geldi.

“Öncelikle bir kafa karışıklığı yaşanmaması adına Müvekkilim Kemal Özkiraz’ın kolluk ifadesinde, aşağıdaki paylaşımda geçen;
•Muharrem İnce’ye yönelik malum iftiranın “ana faili olmak”
•Bu malum iftirayı yaymak,
•Terör örgütü üyeliği ya da yöneticiliği,
kapsamında hiçbir somut suçlamanın yöneltilmediğini ifade etmek isterim.
Müvekkilime yöneltilen ve Muharrem İnce ile alakalı olan twitlerin tamamı, Müvekkilimin, İnce’nin siyasi tutumuna yönelik eleştirilerinden ibarettir. Bir hakaret içermemektedir” diyen Dulkadir, müvekkilinin İnce’ye yönelik kaset iddialarına en başından beri sosyal medya üzerinden tepki gösterdiğini de hatırlattı.

Aradığınız İnce şu anda başka bir liderle görüşüyor…Aradığınız İnce şu anda başka bir liderle görüşüyor…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.