Kayserispor-Fenerbahçe geriliminde yeni perde: Kulübün anahtarı başkasında

6 Şubat depremlerinden sonra sarı lacivertli taraftarların tribüne girmesini engelleyen Kayserispor yönetimi Fenerbahçe'nin kendilerine transfer yasağı getirdiğini duyurdu. Kulübün gelirlerinin Yapı Kredi Bankası'na gittiği açıklandı.

Spor 23 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Ali Çamlı ve Ali Koç arasında gerilim var.

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı Sivasspor’a 2-1 kaybedilen karşılaşmadan sonra kulübü 8 Eylül’de olağanüstü genel kurula götürme kararı aldı. Çamlı ve Kayserispor Asbaşkanı Nurettin Açıkalın basının önüne çıkıp gelişmelerle ilgili değerlendirme yaptı. Mehmet Büyükekşi’nin en büyük destekçilerinden olan Kayserispor yönetimi ekonomik olarak batakta olduklarını belirterek Fenerbahçe ve Ali Koç hakkında konuştu.

Fenerbahçe taraftarı Kayseri’de stada alınmadı

6 Şubat depremlerinden sonra Kadıköy’deki ilk maçta ‘Hükümet istifa’ sloganlarının atılmasından sonra Kayserispor yönetiminin talebiyle sarı lacivertli taraftarların Kayseri’de stada girmesi yasaklandı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç bu karara tepki gösterirken 2022-23 sezonundaki Kayserispor-Fenerbahçe maçına sarı lacivertli taraftarlar yargı kararıyla alınmadı.

Bu olayın ardından iki kulübün arası açıldı. Fenerbahçe Berna Gözbaşı’nın başkanlığı döneminde transfer edilen, Ali Çamlı’nın ricasıyla askıya aldığı Mame Thiam transferinden kaynaklanan borcu tekrar gündeme getirdi. Kayserispor’a borcunu ödemediği gerekçesiyle transfer yasağı geldi.

Kayseri'de Ali Çamlı aday olmuyorKayseri’de Ali Çamlı aday olmuyor

TFF seçimlerinde gerilim arttı

Temmuz ayında Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu’nun başkan adayı olduğu Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinde iki kulüp arasındaki ilişkiler iyice gerildi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç “Siyasetçilerden destek alarak transfer tahtalarını açarlar. Bu konu o kadar çığırından çıkmıştır ki mahalli seçimlerde o ilin belediye başkanı üç vaat vermiştir, biri de ilin takımının tahtasını açmaktır. Soyunma odalarında prim pazarlıkları, vesaire vesaire” dedi. Kürsüye gelen ve seçimlerde Mehmet Büyükekşi’nin en büyük destekçilerinden Ali Çamlı ise şöyle konuştu: “Ali Koç konuşurken Trabzonspor ile oynadığımız maçtan sonra bakanımızın, onursal başkanımızın verdiği primi söylüyor, ne alaka bilmiyorum. Bakan Özhaseki bizim onursal başkanımız. Bir değil bin prim verecek gücü var. Onu tüm Türkiye tanıyor. Devletin bir kuruşunu vermez. Belediye başkanının transfer tahtası ile ilgili yaptığı açıklamayı siyaset malzemesi yaptığını söyledi. Allah aşkına gülünç duruma düşmeyin ya.”

Seçim kararının nedeni temlikmiş

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı 2-1 kaybedilen Sivasspor maçının ardından kulübün artık yönetilemez hale geldiğini belirterek 8 Eylül’de olağanüstü kongre kararı aldı. Kayserispor Asbaşkanı Nurettin Küçükalın ile basının karşısına çıkan Çamlı “Kayserispor’un bütün gelirleri bankalara hacizli. Bu temlik sona erene kadar tüm para bu sisteme akacak. Birileri tarafından sponsorlar aranıp kulübe para verilmemesi isteniyor. Ben burayı nasıl yönetebilirim? Bu şartlarla burayı yönetebilecek biri varsa genel kurulu beklemeden gelsin başkan olsun” dedi.

Nurettin Açıkalın ‘Kayserispor’un anahtarı bizde değil’ dedi

‘Kayserispor temlikleri 4-5 yıl ödeyemez’

Asbaşkan Nurettin Açıkalın da Kayserispor’un en büyük mali sorunlarından birinin Berna Gözbaşı döneminde Fenerbahçe’den yapılan Mame Thiam transferinden kaynaklandığını ileri sürerek şunları söyledi: “Thiam’ın transfer edildiği sezonda Kayseri’de oynanan Fenerbahçe maçında rakip takım taraftarları stada alınmadı. Bu olaydan kısa süre sonra Fenerbahçe, Thiam transferinden kaynaklı transfer yasağı getirtti. Yani ‘Benim seyircimi almazsan ben de transfer yasağı getiririm’ dedi. Bu kulüp bu temlikleri 4-5 yıl ligi 11, 12. sırada biterse bile ödeyemez.”

Açıkalın’ın iddiları bununla da sınırlı kalmadı. Kulübün gelirine yönetim kurulu başkanlığını Ali Koç’un yaptığı Yapı Kredi Bankası tarafından temlik konduğunu söyledi. Açıkalın’ın sözleri şöyle…

Berna Gözbaşı alacağını Yapı Kredi Bankası’na devretmiş: Şu anda bizim Yapı Kredi Bankasına bir lira borcumuz yok, zaten alamayız da. Değil temlik, burayı ipotek etsek yine vermez. Bizim borcumuz yok ancak Berna başkan kendi şahsi borçlarını, buradaki alacağını devrettiği için biz Yapı Kredi Bankası ile karşı karşıyayız.

Bir banka bunu vermez: İyi, kötü ne teminat kabul edilir ne edilmez bilirim. Buranın temliki kabul edilerek herhangi bir kredilendirme talimatı olmadığı için yapılamaz. Çünkü bu takımın bugün 1. Ligde bir geliri var ama yarın düştü. Bir banka bunu veremez. Bizim Thiam ile ilgili yaşadığımız süreç var. Biz yarın buradan gideriz, bir başkası gelir.

Berna Gözbaşı bankayla görüşün diyor: Yapı Kredi Bankası’nın da hangi grubun, kimin olduğu belli. Kayserispor yarın herhangi bir yaptırım ile karşı karşıya kalabilir mi? Bu etik kurallar düşünülmeden ‘Alacağım var deyip bunu da oraya temlik ettim. Bundan sonra artık orayla görüşün’ deniliyor.

Kulübümüzün anahtarı başka birinde: Biz buraya bu çimleri sulamaya gelmedik, yönetmeye geldik. Hiçbir yorumum yok ama daha büyük resme dikkat çekmek istiyorum. Bu takım düşer, ligde kalır, daha büyük başarılar elde eder, bunlar başka şeyler. Kulübümüzün anahtarı başka birinde. Bizde değil.

Temlik borcumuz devlet bankasınaydı: Bizim geçen sene de Ziraat Bankası’na temlik borcumuz vardı. Yayın gelirlerimiz yine oradaydı ama orası devlet bankası. Biz geldikten sonra olan bir borç değildi. Kollarımızı sıvadık ve iki yıllık süreçte yerine getirdik.

Kayserispor şehrin takımı: TFF’nin seçimi oluyor, Kayserispor konuşuluyor. Kayserispor bir mahalle takımı veya birilerinin malı değil. Ligdeki birçok takım şirketin veya birilerinin. Bizim gibi değil. Kayserispor şehrin takımıdır. Bu takımdan bakan da sorumludur, büyükşehir belediye başkanı da sorumludur, vali de sorumludur.

Kayserispor-Sivasspor maçı başkan götürdüKayserispor-Sivasspor maçı başkan götürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.