Kayserispor için çare kalmadı: İcradan satılıyor

Süper Lig'in ekonomik anlamda zorluk yaşayan ekiplerinden Kayserispor, Kayseri Genel İcra Dairesi'nin harekete geçmesi sonucu 27 Şubat tarihinde satışa sunulacak.

Spor 16 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Kayserispor satılıyor.

Süper Lig’e iyi başlangıç yapan ekiplerden Kayserispor için son haftalarda kötü haberler üst üste geliyor. Takım, son 5 lig maçının tamamından mağlup ayrıldı. Bu seri başlamadan önce 3. sırada bulunan ekip an itibarıyla 29 puanla 9. sırada. Ancak bu, Kayserispor’un saha dışı sorunlarıyla karşılaştırınca devede kulak kalıyor.

Geçtiğimiz yaz transfer döneminin son günü transfer tahtasını açabilen ekip daha önce üç dönem boyunca borçları nedeniyle transfer yasağı cezasıyla karşı karşıya kalmıştı. Buna rağmen bir şekilde Süper Lig’de kalma başarısı gösteren, son gün açtığı tahtayla takviyeler yapan ve bu sezona da iyi başlayan Kayseri için işler yine sarpa sardı. Hem Mame Thiam hem Olivier Kemen gibi yıldızların takımdan ayrılması hem de FIFA’dan yeni bir transfer yasağı cezasının gelmesi üzerine Kayseri Genel İcra Dairesi harekete geçti. Borçlardan dolayı Kayseri spor futbol anonim şirketi markasının icradan satılığa çıkarıldığı ifade edildi.

Futbol yaşta değil baştadır! Atanla tutanın iyi olacakFutbol yaşta değil baştadır! Atanla tutanın iyi olacak

‘Kayserispor Futbol Anonim Şirketi’ ismi için belirlenen muhammen bedel ise 35 milyon TL oldu. İlan.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecek olan icra satışı 20 Şubat 2024 tarihinde saat 14.41’de başlayacak ve 27 Şubat saat 14.41’de sona erecek. Teklifler online olarak verilecek. Bu tarihler arasında satış gerçekleşmezse ikinci satış ihalesi 14 Mart’ta başlayacak ve 21 Mart tarihine kadar tekliflere açık olacak. Ayrıca Kayserispor Store ismi ile Kayserispor Futbol Okulları isimleri de satışa çıkarılacak. Kayserispor Store ismi için muhammen bedel 4 Milyon TL olarak belirlenirken, Kayserispor Futbol Okulları ismi için ise muhammen bedel 8 milyon TL oldu.

Kayserispor ismi ve Store ile Futbol Okulu için belirlenen tutarlar düşük görünüyor olabilir ancak teklif yapacak kişilerin Kayseri’nin anlık borçlarının da külfeti altına gireceğini unutmamak gerekiyor. İcra hukukunda satış, haciz ya da rehin altında ya da iflas masasında bulunan mal ve hakları ilgili kanun hükümlülerine göre açık artırma ya da pazarlık yoluyla satılıp parasal karşılığının alınması anlamına geliyor.

Tek hareketiyle iki puan alan kaleci: Dominik LivakovicTek hareketiyle iki puan alan kaleci: Dominik Livakovic

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.