Kayserispor tahtayı açtı, Balotelli Adana’ya döndü… Transferde son gün böyle geçti

Süper Lig’de 2023-24 sezonu yaz transfer dönemi sona erdi. Transferin son gününe damgasını tahtayı son bir gün önce açan Anadolu ekibi Kayserispor vurdu. Adana Demirspor forvet bölgesine eski oyuncusu Mario Balotelli’yi transfer etti.

Spor 16 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Süper Lig'de transferin son günü böyle geçti.

Süper Lig’de transfer çılgınlığı sona erdi. 15 Eylül gecesi itibarıyla biten transfer sürecinin son gününe damgasını vuran ekip Kayserispor oldu. Bir gün önce tüm borçlarını ödeyip transfer tahtasını açabilen ekip Auxerre’den Julian Jeanvier, Giresunspor’dan Onurcan Piri, Podbeskidzie’den Yiğit Emre Çeltik, Ankaragücü’nde Hasan Ali Kaldırım, Kasımpaşa’dan Stephane Bahoken, Beşiktaş’tan Kartal Yılmaz gibi isimleri kadrosuna kattı. Sezona Çağdaş Atan yönetiminde başlayan Kayserispor, son olarak Recep Uçar’la anlaşmıştı.

Son güne damgasını vuran takımlardan biri de Adana Demirspor oldu. Adana ekibi eski oyuncusu Mario Balotelli ile yeniden anlaşırken PSG’den 20 yaşındaki orta saha Edouard Michut’yu da kiralık olarak kadrosuna dahil etti. Adana Demirspor ayrıca Florent Shehu ile de 3 senelik sözleşme imzaladı. Adana’nın son gün bombaları bununla sınırlı kalmadı. Akdeniz ekibi Olympiacos’tan Pape Cisse’yi de transfer etti.

Günün ilk transferlerinden biri Karagümrük’ten geldi. İstanbul ekibi Kasımpaşa’dan Valentin Eysseric’i transfer etti. Kasımpaşa’dan ayrılan bir başka isim Mickael Tirpan Samsunspor yolunu tuttu. Kasımpaşa ise Burnley forması giyen orta saha Samuel Bastien’i transfer etti.

İstanbul ekiplerinden Pendikspor forvet Ahmed Hassan’ı kadrosuna katarken, Sivasspor Fenerbahçe’den Burak Kapacak, Trabzonspor’dan Fode Koita gibi isimlerle anlaştı. Antalyaspor Hapoel Beer Sheva takımından Sagiv Jehezkel ile anlaşırken Başakşehir, Notthingham Forest forması giyen Emmanuel Dennis’i kadrosuna kattı. Yaş ortalaması 23 olan transferler yapan Rizespor, Finlandiya’nın Haka takımında 22 yaşındaki Fin orta saha Janne-Pekka Laine ile anlaştı. Kadrosuna genç oyuncu eklemesi yapan takımlardan biri Trabzonspor oldu. Karadeniz ekibi Alanyaspor’dan Umut Güneş’i transfer etti. Alanyaspor son günü Sergio Cordova transferiyle geçti.

Beşiktaş'a sürpriz: Aboubakar Fransa'ya gitti, bu hafta sonu Trabzon maçında yokBeşiktaş’a sürpriz: Aboubakar Fransa’ya gitti, bu hafta sonu Trabzon maçında yok

Transfer dönemine damgasını vuran ekiplerden Galatasaray son günü Bayern Münih forması giyen Eyüp Aydın’ı transfer ederek geçirdi. Sarı-kırmızılılar genç isimle 3 senelik sözleşme imzaladı. Galatasaray sağ beki Leo Dubois’yı Başakşehir’e kiralık olarak gönderdi. Elindeki oyuncuları kiralama yöntemine giden bir diğer takım Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler potansiyelli gençleri Omar Fayed ve Jin-Ho Jo’yu Sırp ekiplerinden Novi Pazar’a birer seneliğine kiraladı. Öte yandan Emre Demir de TFF 1. Lig takımlarından Ümraniyespor’un yolunu tuttu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.