Kenan Yıldız’ın temsilcisi: Tolunay Kafkas iyi ki gitti… Tek teklif Demirspor’dan…

Milli Takım’ın genç yıldızı Kenan Yıldız’ın temsilcisi Doğan Ercan çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ercan, Tolunay Kafkas döneminde alt yaş milli takımlarda Kenan’a çok az şans verildiğini söyledi.

Spor 22 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Kenan Yıldız'ın temsilcisi oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu.

A Milli Takım Almanya deplasmanında 3-2 galip gelirken gollerden biri 18 yaşındaki genç yetenek Kenan Yıldız’dan geldi. Bayern Münih altyapısında yetiştikten sonra Juventus’a transfer olan, geçtiğimiz haftalarda kalıcı olarak A takıma alınan Kenan’ın gelişimi göz doldurdu. Son birkaç aydır fiziki yapısı ve atletik özellikleriyle herkesin beğenisini kazanan Kenan hakkında temsilcisi Doğan Ercan çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ercan, öncelikle eski Ümit Milli Takım sorumlusu Tolunay Kafkas’a sitem etti: “Şimdi herkes Kenan’a sahip çıkıyor. Daha önce tanımıyorlardı. 1 sene oldu, Ümit Milli Takım’ın Hırvatistan’da turnuvası vardı. Tolunay Kafkas onu 3 dakika 4 dakika oynattı. Emirhan Gedikli geldi hiç oynatmadı. Allah’tan görevden alındılar. Onlar gitmeseydi Kenan ortaya çıkmayacaktı. Onlar gidince Kenan oynamaya başladı.”

Kanayan yaraya, parlayan pansuman: Kenan YıldızKanayan yaraya, parlayan pansuman: Kenan Yıldız

“Arda’dan iyi olacak”

Kenan ortaya koyduğu performansla milli takımın geleceği açısından önemli rol oynayabileceğini gösterdi. Milli futbolcu Arda Güler’le beraber önemli bir jenerasyonunun yapı taşı olabileceğini kanıtladı. Doğan Ercan Kenan’ın Arda’dan da iyi olacağını “Kenan Yıldız, Arda Güler’dan daha büyük futbolcu olacak. Alman milli takımı onu çok istedi. Ben ya da siz Kenan’ın yerinde olsaydınız Tolunay Kafkas’ın davranışları karşısında ya İtalya ya da Alman milli takımına giderdik. Neyse ki onlar görevden ayrıldı, U20’ye Levent hoca geldi ve onu oynattı, sonrasında Montella A Milli Takım’a aldı.” diyerek açıkladı.

Ercan transfer sürecinde Türkiye’deki üç büyüklerin Kenan’la ilgilendiği iddialarını da yalanladı. Menajer, Türkiye’den tek bir takımdan teklif aldıklarını “Kenan U20’de 5 maçta 5 gol, 3 asistle oynadı. Juventus’ta A takımda oynuyor. 17 yaşında olmasına rağmen nasıl bir futbolcu olduğunu herkes görüyor. Yok Fenerbahçe teklif getirdi, yok Galatasaray… Hepsi yalan. Kimse teklif falan vermedi. Bayern Münih’te, altyapıdaki çocuklarla ilgili bir takım ırkçı Whatsapp yazışmaları çıktı. Bu Kenan’ı çok etkiledi. Sözleşmesi bitmişti. Bayern mukavele verdi; ama çok iyi bir teklif değildi. Juventus ve Barcelona ilgileniyordu. Juventus’u tercih etti. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe hiçbir zaman, Bayern’le sözleşmesi bittiği anda teklif vermedi. Kenan’ı tanımıyorlardı. Geçen yaz ise Türkiye’den bir tek Adana Demirspor teklif verdi.” sözleriyle anlattı.

Juventus’tan Kenan Yıldız adımıJuventus’tan Kenan Yıldız adımı

Ercan ayrıca Kenan’ın artık 30 yaşından sonra Türkiye’ye gelebileceğini belirterek “Benfica 10 milyon Euro teklif etti. Juventus bunu kabul etmedi. Artık Türkiye’ye gelmesi zor. Ancak 30 yaşından sonra gelir. Kenan gerçekten çok karakterli bir çocuk. ‘Ben Türküm, A Milli Takım’da oynayacağım’ dedi. Tolunay Kafkas, ona 3-4 dakika oynatmayı layık gördü. Buna rağmen Kenan milli takımdan vazgeçmedi. Başkası olsa hemen Alman Milli Takımı’na giderdi. Juventus ona yeni sözleşme verdi. Orada da çok süre alacak.” dedi.

“Ronaldo gibi”

Ercan son olarak oyuncusu hakkında “5 ay önce herkes Arda Güler’i konuşurken, ben Kenan Yıldız diyordum. Şimdi haklı olduğumuz ortaya çıktı. Çok fuleli bir oyuncu. Cristiano Ronaldo gibi bir oyuncu. Gelişimi çok iyi. Onu tutamazsınız; (Gülerek) kiralık katil tut onu tutamazsınız.” yorumunu yaptı.

Kenan saçları kestirdiKenan saçları kestirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.