Kenya Milli Takım Teknik Direktörü Engin Fırat: Konferans Ligi takımları Fenerbahçe’nin yanına yaklaşamaz

Kenya Milli Takımı'nı çalıştıran teknik direktör Engin Fırat DHA'ya konuştu. Fırat, Konferans Ligi'ndeki takımların Fenerbahçe'ye yaklaşamayacaklarını ve sarı-lacivertlilerin burada başarı hedeflemesi gerektiğini belirtti.

Spor 5 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Engin Fırat Türk futbolu ve Afrika futbolu hakkında konuştu.

Ülkemizi yurtdışında temsil eden teknik direktörlerin fikirleri ve bakış açıları her zaman daha farklı olabiliyor. Futbola farklı coğrafyalarda hizmet etmeleri ve oradaki bakış açısıyla yaklaşımlarının yoğrulması bunda başlıca faktör. An itibarıyla Kenya Milli Takımı’nın başında bulunan Engin Fırat da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fırat öncelikle sezon ortasında gerçekleşecek Afrika Uluslar Kupası’yla alakalı konuşarak “Fildişi Sahili ne kadar favori gibi görünse de çok dengeli bir guruba düştük. Herkes herkesi yenebilecek gibi görünüyor. Bu da bizim için avantaj oluşturdu. Gelecekle ilgili çok umutluyum. Dünya Kupası’na gidebilme ihtimalimizin yüksek olduğunu düşünüyorum” dedi. Engin Fırat turnuvanın zorluğuna dikkat çekerek, “Afrika kupası çok kaliteli geçiyor. Nedeni de Avrupa‘ya baktığınız zaman büyük takımların hepsinde görüyorsunuz ki en azından 3-4 tane Afrikalı oyuncu var. Bu anlamda da örnek verecek olursak Fildişi Sahilinin kadrosundaki oyuncuların en az 20 tanesi; İtalya Serie A, İngiltere Premier Lig, Fransa Ligue 1 ya da Almanya Bundesliga’da oynuyor. Takımlarda kalite çok yüksek” sözlerini söyledi ve Fildişi Sahili’yle Fas’ın favori takımlar olduğunu açıkladı.

Kadınlar Dünya Kupası’nda sürprizler sürüyor: Almanya da elendiKadınlar Dünya Kupası’nda sürprizler sürüyor: Almanya da elendi

Fırat Fenerbahçe’nin Konferans Ligi’nde favori olduğunu belirtti ve şunları ekledi: “Fenerbahçe’yi Konferans Ligi’nde favori olarak görüyorum. Konferans Ligi’nde böyle bütçeye, böyle oyuncuya sahip hiçbir takım yok. Açık ve net konuşmak gerekiyorsa, Galatasaray için Şampiyonlar Ligi çok zor ama oradan Avrupa Ligi’ne geçerlerse iyi işler yapacaklarını düşünüyorum. Harcanan paralara bakıldığı zaman, kulüplerin Türkiye liginden daha fazla Avrupa’yı önemsemeleri gerektiğine inanıyorum. Lige gelince de şampiyonluk yarışı iki takım arasında geçer” dedi.

Fırat Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi’ndeki seviyenin farklı olduğuna dikkat çekip “Konferans ligindeki takımlara bakın, şu an hiçbiri Fenerbahçe’nin yanına yaklaşamaz. Bunun üstüne de 3-4 transfer daha yapıldığını düşündüğümüz zaman, Avrupa’dan da birine sorsanız Fenerbahçe’yi Konferans Liginde favori gösterir. Avrupa Ligi’nde kalite yükseldiği için, bu orada geçerli değil. Orada Türk takımlarının zorlanacağı görünüyor. Şampiyonlar Ligi’ne gelince, bence orada büyük başarılar elde etmek, bunu düşünmek bile hayal. Galatasaray ilk önce bir gruplara kalsın. Son dönemlere bakın. Beşiktaş’a da neler dediler. Bunu yaparız, şunu yaparız diye sonunda altıda sıfır oldu. Yani oradaki kalite farkının gerçekliğini görmek lazım. Türk takımları şu anki yatırımlarla Konferans Ligi’nde her zaman favori olarak çıkarlar” sözlerini dile getirdi.

4 büyükler dünya futbol devlerini borsada ezdi geçti4 büyükler dünya futbol devlerini borsada ezdi geçti

Deneyimli isim hedefinin yurtdışında en üst seviyelere gelmek olduğunu belirtti. Fırat ayrıca Afrika futbolunun yetenek açısından Avrupa’yı geçeceğini düşündüğünü de söyledi. Türk kulüplerine oyuncu önermekten vazgeçtiğini de vurgulayan Fırat “Türkiye’ye oyuncu önermekten vazgeçtim çünkü onlar hepsinin daha iyisini biliyorlar. Hep aynı şeyi soruyorlar ‘genç yetenek var mı.’ Genç yetenek söylüyorsunuz sonra tecrübeli adamlar lazım diyorlar. Türkiye’de gördüğünüz gibi yabancıların yaş ortalaması 30’un üzerindedir. Kulüpler, geleceğe yatırım yapma gibi düşünceye sahip değiller.” diyerek sözlerini noktaladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.