Kerem Aktürkoğlu kaptanlığı elinden alınsa da gollerini sıralama devam ediyor

Adana Demirspor deplasmanında bir gol atıp bir de asist yapan Kerem Aktürkoğlu başarılı oyunuyla göz doldurdu. Galatasaray'ın Erzincanspor'dan bulup getirdiği Kerem sarı-kırmızılı forma altında toplam gol sayısında Wesley Sneijder'i geride bıraktı.

Spor 1 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Kerem Aktürkoğlu, Sneijder'i geçti.

Şampiyonluk kutlamalarında yaptığı şarkı seçimi ve devamında gelen söylemleriyle ayrılık sinyalleri veren, ardından Rusya’dan gelen teklifleri reddederek Galatasaray’da kalmayı seçen, bu süreçte yönetim tarafından kaptanlığı elinden alınan fakat bunun kamuoyuna duyurusunu dahi kendisi yapan Kerem Aktürkoğlu Adana Demirspor maçını da tıpkı Konyaspor karşılaşmasında olduğu gibi bir gol ve bir asistle kapattı.

Galatasaray taraftarını pek çok konuda ikiye bölen Kerem bu sezon Süper Lig’de çıktığı üç maçta iki gol ve iki asist üreterek parçalı forma altında geçen kariyerindeki en iyi lig başlangıcına imza attı. Sarı-kırmızılı takımda düzenli olarak forma giymeye başladığı 2021-22 sezonundan beri sürekli çift haneli gol ve asist üretme başarısı gösteren Kerem böylelikle Galatasaray’ın efsane futbolcularından Wesley Sneijder’i de toplam gol sayısında geride bıraktı.

Hollandalı yıldız Sneijder sarı-kırmızılı formayla çıktığı 175 resmi maçta 45 gol atıp 44 defa da asist yapmıştı. Kerem Aktürkoğlu ise Galatasaray’daki 179’uncu maçında 46’ncı golüne ulaşarak Sneijder’in üstüne çıkmayı başardı. Kerem bu 179 resmi maça 42 de asist sığdırdı. 25 yaşındaki milli futbolcunun Galatasaray’da 2026 Haziran ayına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Galatasaray sıcağı Demir'i eritti: Moral gecesiGalatasaray sıcağı Demir’i eritti: Moral gecesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.