Kerem Aktürkoğlu’nun yükselişi: Galatasaray büyük balığı mı kaçırdı?

Kerem Aktürkoğlu Galatasaray'dan sonra Benfica'da da her maç skor katkısı vermeye devam ediyor. 12 milyon euro bonservisle Portekiz'e giden futbolcunun değeri her gün yükseliyor.

Spor 20 Eylül 2024
Kerem Aktürkoğlu, A Milli Takım, Galatasaray ve Benfica formalarıyla gol sevinci yaşadı.

2020’de 3. Lig’de gol krallığı yaşadığı Erzincanspor’dan Galatasaray’a ücretsiz transfer olan Kerem 179 maçta kaydettiği 46 gol ve 42 asistin ardından kulübüne 12 milyon euro kazandırarak Portekiz devi Benfica’nın yolunu tuttu. Ayrılmasında en büyük etkenlerden biri taraftardan gördüğü tepki ve en son yönetim tarafından kaptanlığın alınmasıydı. Rus kulüplerinden gelen teklifi kabul etmediği için hedefe konulmuştu. Aynı miktarda teklifi Avrupa’dan getirirse ayrılacağı sözünü almıştı. Benfica onu bu sayede 12 milyon euro ve sonraki satışından yüzde 10 payla kadrosuna katabildi.

Kerem Aktürkoğlu 2024-25 sezonuna büyük bir kavgayla girdi. 3 Ağustos’ta oynanan ve Beşiktaş’a 5-0 kaybedilen Süper Kupa maçının devre arasında oyundan alınanca soyunma odasında büyük tepki gösterdi. Bu olaydan sonra kaptanlığı elinden alındı. Belki bunu motivasyon kaynağı yaptı bilinmez ama performansını arttırdı. O tarihten sonra A Milli Takım, Galatasaray ve Benfica formalarıyla ilk 11 çıktığı İstanbul’daki Young Boys mücadelesi hariç her maçta gol ya da asist katkısı verdi. Kerem Aktürkoğlu’nun performansı şöyle…

9 Ağustos: Galatasaray – Hatayspor 2-1 (Son 20 dakika oynadı)

16 Ağustos: Konyaspor – Galatasaray 1-2 (İlk 11 çıktı, 84 dakika oyunda kaldı, bir gol, bir asist)

21 Ağustos: Young Boys – Galatasaray 3-2 (İlk 11 çıktı, bir asist)

27 Ağustos: Galatasaray -Young Boys 0-1 (ilk 11 çıktı, 89 dakika oyunda kaldı)

31 Ağustos: Adana Demirspor -Galatasaray 1-5 (İlk 11 çıktı, 70 dakika oyunda kaldı, bir gol, bir asist)

6 Eylül: Galler – Türkiye 0-0 (Son 13 dakika oyuna girdi)

9 Eylül: Türkiye – İzlanda 3-1 (İlk 11 başladı, üç gol)

14 Eylül: Benfica – Santa Clara 4-1 (İlk 11 başladı, 73 dakika oyunda kaldı, bir gol)

19 Eylül: Kızılyıldız – Benfica 1-2 (ilk 11 başladı, bir gol)

Galatasaray camiasında en son dün gece Şampiyonlar Ligi’nde Kızılyıldız ağlarını havalandıran Kerem Aktürkoğlu’nun bonservisi için ödenen 12 milyon euro’nun düşük olup olmadığı tartışılıyor. Futbolcuların değerini kendi ölçülerine göre belirleyen Transfermarkt internet sitesine göre 25 yaşındaki Aktürkoğlu için belirlenen rakam 15 milyon euro. Benfica oyuncu için serbest kalma bedelini 60 milyon euro olarak belirledi. Bu sezon çıktığı 10 maçta yedi gol atıp üç asist yapan Kerem Aktürkoğlu ise Şampiyonlar Ligi’ndeki Kızılyıldız galibiyetinden Portekiz basınından Sport TV’ye verdiği maç sonu röportajında şunları söyledi: “Lakabım Harry Potter. Mutluyum çünkü kazanmayı hak ettik. Tüm takımlar için zor bir atmosfere sahip, zor bir maçtı. İyi oynadık ve iyi savunma yaptık. Üç puanla başlamak önemlidir. Takım arkadaşlarım ve taraftarlar tarafından çok iyi karşılandım. Kendimi rahat hissediyorum. Maçın en başından itibaren sahada her şeyimi veriyorum. Mutluyum ve sahada kendimi gösterebiliyorum, bu inanılmaz.”

Benfica, Belgrad'ı Türk yıldızlarıyla fethetti: Kerem büyü, Orkun sihir yaptıBenfica, Belgrad’ı Türk yıldızlarıyla fethetti: Kerem büyü, Orkun sihir yaptı

Portekiz basınından övgü yağmuru

Portekiz basını da Kızılyıldız maçında gol atan Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü’den övgüyle bahsetti. Record gazetesinde maç, ‘Benfica Türk büyüsünü kullanarak Belgrad’da zafere ulaştı’ başlığıyla yayımlandı. Haberde “Kerem Aktürkoğlu yine golünü attı” denilirken Orkun Kökçü’nün filelere yolladığı top için ‘Serbest vuruştan harika bir gol attı’ yorumu yapıldı. Zerozero internet sitesindeki haberde ise ‘Türklerin zamanı’ başlığı atılarak şöyle denildi: “Sezona en iyi şekilde başlayan Orkun Kökçü yeni bir kariyere başlayacak gibi görünüyor. İkili mücadelelerde çok güçlü olduğunu kanıtladı ve serbest vuruşla harika bir gol atarak başrol oynadı. Aktürkoğlu ise ligdeki harika başlangıcın ardından Şampiyonlar Ligi’ne de merhaba dedi.”

Mais Futebol’da gollerin Türk futbolculardan gelmesine vurgu yapıldı: “2024 – 2025 model Benfica, yeni bir trendin izlerini taşıyor. Doğu Avrupa’dan başlayıp Orta Doğu ve Batı Asya’yı öpen uzak bir ülke olan Türkiye, Avrupa’nın en batılılaşmış kulüplerinden birine iki büyük figürünü verdi. Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu’nun isimlerinde kullanılan bazı harfler bizim klavyemizde bile yok ama sahada herkes birbirini anlıyor.”

Ojogo gazetesi Orkun Kökçü – Kerem Aktürkoğlu birlikteliğinin Benfica’ya yaradığını belirterek “Aktürkoğlu ve Kökçü ortaklığı genişletiyor” denildi.

Galatasaray'dan bir Kerem Aktürkoğlu geçti: Golleri, asistleri ve şampiyonluklarıyla hatırlanacakGalatasaray’dan bir Kerem Aktürkoğlu geçti: Golleri, asistleri ve şampiyonluklarıyla hatırlanacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.