Kerem Lizbon’a uyum sağlarken Orkun ona yardımcı oluyor: Konu ‘helal et’

Kerem Aktürkoğlu Galatasaray'dan Benfica'ya transfer oldu ve Portekiz kariyerine gollerle başladı. Kerem'in alışma sürecini hızlı atlatmasını sağlayan Orkun Kökçü ona her konuda bilgi veriyor.

Spor 22 Eylül 2024
Kerem ve Orkun arasındaki helal et sohbeti dikkat çekti.

Benfica Portekiz’de transferin bitmesine saatler kala Kerem Aktürkoğlu’nu kadrosuna kattı. Galatasaray’da yer yer eleştiri oklarının hedefi olan milli futbolcu Portekiz’deki kariyerine müthiş başladı. İmzayı attıktan günler sonra milli takımda hat-trick yapan Kerem Benfica’daki ilk lig ve ilk Şampiyonlar Ligi maçlarında attığı gollerle taraftarları mest etti.

Kerem’in uyum sürecinde ona en yakın isimlerden biri milli takımdan arkadaşı Orkun Kökçü. İkili Benfica Kulübü için bir videoda bir araya geldi ve Kerem’in ilk günleriyle alakalı konuştular. İkili arasında özellikle helal et konusu dikkat çekti. Kerem Orkun’a “Burada restoran var mı, yoksa hepsi Lizbon tarafında mı?” diye sordu. Orkun ise “Lizbon tarafında daha iyi restoranlar var. Burada pek yok, açıkçası bizim oturduğumuz mahallede bir tane var. Ama genellikle ben buradan eve yemek götürüyorum. Ya da annem olsun babam olsun geldiklerinde yemek yapıyorlar” yanıtını verdi. Orkun “Bir de etler biraz sıkıntılı, helal et bulmak biraz oluyor” dedi.

Kerem’in ise Orkun’a yanıtı “Dün konuştum bir yerle böyle burada gerçekten zor helal et bulmak. Bizim kendi kültürümüze ve dinimize göre. Artık İstanbul’dan falan kendimiz getirteceğiz” şeklinde oldu. Orkun “Ben bir sene Hollanda’dan getirttim. Orada kasap bir abimiz var, annem babam geldiğinde oradan getiriyorlar” şeklinde konuşurken Kerem’den “O zaman bir deep freeze almak lazım” yanıtı geldi.

Benfica Portekiz Ligi’nin altıncı hafta karşılaşmasında deplasmanda Boavista ile karşılaşacak. Şu ana kadar üç galibiyet, bir mağlubiyet ve bir beraberlik alan Benfica’nın bu maçı saat 22.15’te başlayacak.

Okan Buruk'un büyük maç karnesi göz dolduruyorOkan Buruk’un büyük maç karnesi göz dolduruyor

Galatasaray galibiyete 'ortadan' gittiGalatasaray galibiyete ‘ortadan’ gitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.