Kerem ve Icardi tarihi penaltıyı değil 3 puanı haneye yazdı!

İstanbulspor-Galatasaray maçına Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi damga vurdu. Kazanılan penaltıyı paslaşarak harcayan ikili sarı kırmızıları 3 puanı getiren golün yaratıcısı oldu.

Spor 27 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Icardi, ilk 11 çıktığı 13. maçı da boş geçmeyerek kendine ait rekoru geliştirdi.

Süper Lig’in 3’üncü hafta erteleme maçında İstanbulspor ile Galatasaray Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.  İstanbulspor’da teknik direktör Fatih Tekke ile yollar ayrılmıştı. Sarı-siyahlı ekip, Galatasaray maçına teknik sorumlu Olcay Demir yönetiminde çıktı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Başakşehir maçının ilk 11’inde 5 değişikliğe gitti. Oliveira ve Barış Alper Yılmaz mücadeleye kulübede başladı. Sakatlığı bulunan Kazımcan Karataş, statü gereği forma giyemeyen Davinson Sanchez ve dinlendirilen Hakim Ziyech kadroda yer almadı. Kaan Ayhan, Angelino, Kerem Demirbay, Mertens ve Kerem Aktürkoğlu ise karşılaşmaya ilk 11’de başladı.

Icardi ve Mertens için temel kavram: TutkuIcardi ve Mertens için temel kavram: Tutku

Maçın ilk dakikasından Galatasaray rakibine karşı üstünlük kurdu. 2’de Boey’in sağdan ortasından penaltı noktası üzerine gelen topa Kerem Aktürkoğlu bekletmeden vurdu. Kaleci Jensen, topu kornere çeldi. 3’te Tete’nin ara pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda buluşan Mertens’in kaleci Jensen ile karşı karşıya vuruşunda, top uzak köşeden auta çıktı. 8’de Mertens’in yaklaşık 25 metreden vuruşunda top üst direkten döndü. Ev sahibitakım ilk yarıdaki tek pozisyonuna 15’te girdi. Hızlı gelişen atakta Traore’nin şutunu Muslera çelmeyi başardı. Bu dakikadan sonra Galatasaray gol kaçırmaya devam etti. 21’de Tete’nin kafa vuruşu kaleci Jensen’de kaldı. 34’te Kerem Aktürkoğlu’nun ceza alanından şutu yine Jensen’e takıldı.

Galatasaray paslaşarak penaltı kaçırdı

35’te Galatasaray ceza alanı içinde Icardi’nin düşürülmesiyle penaltı kazandı. Topun başına sarı kırmızıların esas penaltıcısı Icardi yerine Kerem Aktürkoğlu geçti. Kerem topa şut çekmek yerine yanına doğru pas olarak açtı. Geriden gelen Icardi, topu boş kale yerine auta atınca penaltı kaçmış oldu.

Penaltıyı kaçıran ikili golü buldu

42. dakikada Galatasaray’ın kaçırdığı penaltıda başrol oynayan Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi takımlarını 1-0 öne geçiren golü hazırladı. Kerem Aktüroğlu’nun soldan getirdiği topta Icardi ceza alanı çizgisi üzerinde topla buluştu. Arjantinli düzgün bir vuruşla ağları sarsmayı başardı. Böylece Galatasaray’ın forveti Süper Lig’de ilk 11’de çıktığı son 13 karşılaşmada da ağları havalandırmayı başardı ve kendine ait rekoru geliştirdi. İlk yarı bu golle 1-0 sona erdi.

Kerem Aktürkoğlu, kendini Avrupa'nın 5 büyük kulübünden birinde görüyorKerem Aktürkoğlu, kendini Avrupa’nın 5 büyük kulübünden birinde görüyor

İkinci yarıda Galatasaray üstün oyununu sürdürdü. İstanbulspor ise ilk yarıya göre biraz daha etkiliydi. 60’ta Traore’nin ortasında Ethemi’nin vuruşu üstten auta çıktı. 67. dakikada Galatasaraylı Kerem Demirbay’ın uzaktan vurduğu harika şut direkten döndü. 79’da Galatasaray’ın golü Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasıyla iptal edildi. Zaha’nın pasıyla ceza sahasına hareketlenen Barış Alper, sağ çaprazda bekletmeden ortasını yaptı. Arka direğe gelen topu Abdülkerim ağlara gönderdi. Hakem Abdulkadir Bitigen önce gol kararı verirrken, yapılan VAR incelemesinin ardından pozisyonda Abdülkerim’in ofsaytta olduğu tespit edildi. Kalan dakikalarda sonuç değişmeyince maç 1-0 Galatasaray’ın üstünlüğüyle sona erdi. sarı kırmızılılar böylece ligin ilk haftasındaki Kayserispor beraberliğinden sonra üst üste 5. maçını da kazanmış oldu.

Okan Buruk, kaçan penaltıya rağmen oyuncularını savundu.

Okan Buruk: Saygısızlık değil

Galatasaray Teknik direktörü Okan Buruk’un maçtan sonra yaptığı açıklamalarda da gündem Kerem Aktürkoğlu ve Icardi’nin kaçırdığı penaltıydı. Maça çok hızlıbaşladıklarını, çok kolayrakip kaleye gittiklerini belirten Buruk, “Gol olarak çok daha farklı bitebilecek bir maçtı. İkinci yarının başında 1-2 tane pozisyon verdik. Çok daha erken maçı bitirmeliydik. Çok üst üste maç oynadık. Erken çıkarmamız gereken oyuncular vardı. Keşke Sacha Boey’yi de dinlendirebilseydik. 2-3 gol bulsaydık onu da dinlenedirecektik. Bir türlü buna ulaşamadık” dedi.

Hamit Altıntop'tan itiraf gibi açıklama: Fatih Terim'i istemedi mi?Hamit Altıntop’tan itiraf gibi açıklama: Fatih Terim’i istemedi mi?

Icardi ve Kerem’in kaçan penaltısına değinen Buruk şunları söyledi: “Bu uzun zamandır kendi aralarında planladıkları bir şeydi. Bugün denediler. Penaltı kaçabilir. Bu anlamda aldıkları sorumluluğa saygı duyuyorum. Direkt kullansa da kaçabilirdi. Maç 0-0 olduğu için stres oldu. Icardi bunu daha önce de yapmıştı. Oyuncularımın bu kararına saygı duyuyorum. Oyuncularımın yanındayım. Hiç önemli değil. Rakibimize karşı yapılmış bir saygısızlık değil. Geçen sene çok daha zorlu maçlarda bunu denemek istediler. Önemli olan kendilerine güvenmeleri. Çok kısa süre sonra Icardi gol atarak kazanmamızı sağladı.”

Olcay Demir, Ndao’dan basının önünde özür bekledi

İstanbulspor ile yollarını ayıran Fatih Tekke’nin yardımcısı Olcay Demir, 1-0 kaybedilen Galatasaray maçının ardından Ndao’nun tepkisi hakkında konuştu. Sağ kanat oyuncusunu 61’de oyundan alan Demir şunları söyledi: “Başkan da geldi, Ndao benden özür diledi. Kameraların önünde yaptı. ‘Basının önünde özür dilersen kabul ederim’ dedim. ‘Tamam’ dedi. Ben 10 senedir bu takımın içindeyim. Fatih Tekke’nin yardımcısıyım. Görevi bırakacağım. Taktiksel olarak çıkardım oyundan. Bir şeyler söyledi. Sinirli diye tepki vermedim. Bugüne kadar hiçbir zaman böyle bir şey olmadı. İstanbulspor’un kültürüne aykırı bir şey. Ben de ona sinirlendim. İçeride konuştum. Şimdi sarıldık, sorun yok.”

Galatasaray maçı öncesi İstanbulspor'da Fatih Tekke dönemi sona erdiGalatasaray maçı öncesi İstanbulspor’da Fatih Tekke dönemi sona erdi

Maçı değerlendiren Olcay Demir, “İlk yarı beklediğimiz gibi geçti. Savunma anlamında planımız tuttu. Saçmasapan penaltı oldu. Oradan pozisyon verdik. Sonra golü yedik. Son bölümde ön alan baskısı düşündük. Fırsatlar da bulduk. 2-3 pozisyona girerseniz birini atarsanız kazanırsınız. 1-2 pozisyona girdik, atsaydık puan alırdık. Genel olarak savunma anlamında iyi oynadık. Ofansif tarafta biraz daha etkili olabilirdik, olamadık” dedi.

Kaçan penaltı dünya basınında

Son dönemde Barcelona’da Lionel Messi ve Luis Suarez’in kullandığı penaltı stilini Icardi – Kerem ikilisi gole çeviremeyince bu durum dünya basınında gündem oldu. ESPN, sosyal medya üzerinden paylaşım yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.