Saldırı sonrası ilk derbi… Halil Umut Meler göreve

Beşiktaş-Galatasaray derbisini Halil Umut Meler yönetecek. 11 Aralık 2023'te Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca'nın saldırısına uğrayan Meler o tarihten sonra İstanbul'un üç büyük takımının maçında düdük çalmamıştı.

Spor 29 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Halil Umut Meler 11 Aralık 2023'teki olayın ardından ilk kez bir derbide görev alacak.

Süper Lig’de 28. hafta karşılaşmalarını yönetecek hakemler açıklandı. Haftanın karşılaşması olan Beşiktaş-Galatasaray derbisini Halil Umut Meler yönetecek. Meler iki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan maçı da yönetmiş, karşılaşma 2-1 Galatasaray üstünlüğüyle sona ermişti. Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren mücadeleye Galatasaray 72 puanla lider, Beşiktaş 46 puanla 4. sırada girecek. Meler’in düdük çalacağı karşılaşma pazar 19.00’da Tüpraş Stadyumu’nda oynanacak.

Meler’in kariyerinde 23 Galatasaray maçı var. Sarı-kırmızılılar bu karşılaşmaların 17’sini kazanıp 4’ünde berabere kaldı ve 2 kez yenildi. Söz konusu maçlarda Galatasaray’a 72 sarı ve 3 kırmızı kart çıkaran Meler, Cimbom’un rakiplerine 77 sarı ve 7 kırmızı kart çıkardı. Bu sezonun ilk haftasında oynanan Kayserispor-Galatasaray maçında da düdük Meler’deydi, maç 0-0 bitti. Deneyimli hakem 2019-20 sezonunda Galatasaray’ın Kadıköy’de 3-1 kazandığı, 2020-21 sezonunda Trabzon’da Galatasaray’ın 2-0 kazandığı, 2021-22 sezonunda Seyrantepe’de Fenerbahçe’nin 2-1 kazandığı karşılaşmaları da yönetmişti. Meler geçen sezon üç büyük maçta birden görev almış bu karşılaşmalarda Galatasaray evinde Beşiktaş’ı 2-1, dışarıda Fenerbahçe’yi 3-0 yine evinde Trabzonspor’u 2-1 yenmişti.

Fenerbahçe ile Galatasaray FETÖ yüzünden mahkemelik olduFenerbahçe ile Galatasaray FETÖ yüzünden mahkemelik oldu

Meler’in kariyerinde 23 Beşiktaş maçı var. Bu karşılaşmalarda siyah-beyazlılar 9 kez kazanırken 5 kez berabere kaldı ve 9 kez yenildi. Beşiktaş’a söz konusu maçlarda 57 sarı kart, 7 kırmızı kart çıkarken rakiplerine 71 sarı kart, 3 kırmızı kart çıktı. 2018-19’da Trabzonspor-Beşiktaş maçı 2-2, 2019-20 sezonunda Beşiktaş-Fenerbahçe maçı 2-0, 2020-21 sezonunda Beşiktaş-Trabzonspor maçı 1-2, aynı sezon Beşiktaş-Fenerbahçe maçı 1-1, geçen sezonki Galatasaray-Beşiktaş maçı 2-1, Fenerbahçe-Beşiktaş maçı 2-4 ve bu sezonki Galatasaray-Beşiktaş maçı 2-1 bitti. Sonuç olarak Meler’in görev aldığı Beşiktaş’ın büyük maçlarında siyah-beyazlılar iki galibiyet, iki beraberlik ve üç yenilgi aldı.

Meler, 11 Aralık’tan sonra ilk kez büyük maçta

Halil Umut Meler ligin 15. haftasında Ankaragücü-Rizespor maçını yönetti. 11 Aralık 2023 akşamı oynanan maçın ardından dönemin Ankaragücü Başkanı Faruk Koca sahaya indi ve Meler’e yumruk attı. Elmacık kemiği kırılan hakem iki gün hastanede kaldı. Koca istifa etti, tutuklandı ve hakkında 11 yıla kadar hapsi istendi ardından alınan kararla tutuksuz yargılanmasına kanaat getirildi. Meler işte o tarihten bu yana İstanbul’un üç büyük takımından birinin maçına atanmadı. FIFA hakemi, 26. haftada Pendikspor-Trabzonspor maçında görev almıştı. Beşiktaş-Galatasaray maçı ligin kaderi açısından çok daha büyük önem taşımasının yanı sıra tarihi açıdan da ligin en büyük rekabetlerinden biri.

Fenerbahçe’nin Mersin mesaisine Atilla Karaoğlan

Süper Lig’de şampiyonluk yarışında Galatasaray’ın 2 puan arkasında 70 puanla ikinci sırada bulunan Fenerbahçe 2 Şubat Cumartesi 19.00’da Hatayspor’a konuk olacağı karşılaşmayı Atilla Karaoğlan yönetecek. Karaoğlan kariyeri boyunca 16 Fenerbahçe maçı yönetti sarı-lacivertliler 13 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgi aldı. Bu sezon Fenerbahçe’nin Alanyaspor deplasmanında ve Beşiktaş deplasmanında düdük çalan Atilla Karaoğlan yönetiminde Kanarya sırasıyla 1-0 ve 3-1 kazandı.  Karaoğlan, daha önce 11 Hatayspor maçında görev aldı, Hatayspor bu maçların beşini kazandı, dördünde puanları paylaştı iki kez sahadan yenik ayrıldı.

Hatayspor'dan Fenerbahçe formalılara ret!Hatayspor’dan Fenerbahçe formalılara ret!

Süper Lig’de haftanın hakemleri şu şekilde:

Yarın:

Kasımpaşa-Sivasspor: Burak Şeker

2 Mart Cumartesi:

MKE Ankaragücü-İstanbulspor: Muhammet Ali Metoğlu

Rizespor-Kayserispor: Burak Pakkan

Hatayspor-Fenerbahçe: Atilla Karaoğlan

3 Mart Pazar:

Başakşehir-Samsunspor: Abdullah Buğra Taşkınsoy

Pendikspor-Konyaspor: Ümit Öztürk

Beşiktaş-Galatasaray: Halil Umut Meler

4 Mart Pazartesi:

Adana Demirspor-VavaCars Fatih Karagümrük: Murat Erdoğan

Alanyaspor-Trabzonspor: Volkan Bayarslan

Antalyaspor-Gaziantep FK: Direnç Tonusluoğlu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.