Klopp’tan itiraf: Geçmişte yaptıklarım sayesinde buradayım

Liverpool, bu sene tüm hedeflerinden koptu. Takım, gelecek yıl Avrupa'ya gitmeme korkusu yaşanıyor. Liverpool'un hocası Klopp ise koltuğunun sağlam olmasında geçmişte yaptıklarının etkisini yadsımıyor.

Spor 4 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Jurgen Klopp, başarısızlığın farkında ve çözüm için uğraşıyor.

Manchester City deplasmanında 4-1 mağlup olan Liverpool, Premier Lig’de çıktığı 27 maçta topladığı 42 puanla 8. sırada bulunuyor. 8. Sıra, Jürgen Klopp’un Liverpool başında Brendan Rodgers sonrası göreve geldiği ilk sezonu tamamladığı sıralama. Klopp ile geçen 7 rüya sezonun ardından filmin başa sarmış gibi görünmesi hem taraftarı hem de camiayı mutsuz ediyor. Ancak Premier Lig’de birçok teknik direktör koltuğunu kaybederken Klopp’a yönetimin güveni tam.

Haaland olmadan da canavar! Manchester City, Liverpool'u sahadan sildiHaaland olmadan da canavar! Manchester City, Liverpool’u sahadan sildi

Liverpool’un 55 yaşındaki menajeri Jürgen Klopp, takım ve kendisi hakkında samimi açıklamalarda bulundu. Görevden alınmaktan korkmadığını belirten Klopp, “Eğer bu ilk sezonum olsaydı sonuç biraz farklı olurdu. Bu sezon yaptıklarım sayesinde değil, geçmişte yaptıklarım sayesinde koltukta olduğumun farkındayım. Zeki patronlarımız var, durumun farkındalar” dedi. Klopp, takımı toparlamak için çalıştığını söyleyerek şöyle konuştu: “Tamamıyla konsantreyim buna şüphe yok ve durumu çözmeliyiz. Bu şekilde oynamaya devam edemeyiz. Böyle olmaz. Yaptıklarımız nedeniyle hayal kırıklığına uğramış durumdayım ancak olan oldu. Şimdi bir çıkış yolu bulmalıyız ve bunun üzerine çalışıyoruz. Eğer beklentileri karşılayamadıysan verilen kararları da kabul etmen lazım.”

Premier Lig, Netflix'e izin vermediPremier Lig, Netflix’e izin vermedi

Geçen günlerde Bayern Münih Julian Nagelsmann’ı, Leicester City Brendan Rodgers’ı, Chelsea Graham Potter’ı ve Tottenham Antonio Conte’yi kovdu. Alman çalıştırıcı, bu konuda şunları söyledi: “Benim hala teknik direktörlük koltuğumda oturmam sizin için odadaki fil gibi bir durum. Bazı kulüpler bu sezon beklenenin altında kaldı, biz de onlardan biriyiz. Beklentiler var, olması gerektiği gibi, siz de o beklentilere ulaşamazsanız alınan kararı kabul etmeniz gerekir.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.