Haaland olmadan da canavar! Manchester City, Liverpool’u sahadan sildi

Golcüsü Erling Haaland'ın sakatlığı nedeniyle oynamadığı maçta Manchester City, Liverpool'u 4-1 yendi. Salah ile öne geçen Liverpool ise üstünlüğünü koruyamadı.

Spor 2 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Premier Lig’in en büyük rekabetlerinden biri Manchester City’nin başında bulunan Pep Guardiola ve Liverpool menajeri Jurgen Klopp arasında. Geçtiğimiz sezonlarda şampiyonluk yarışında birçok kez karşı karşıya gelen iki teknik direktör bu kez farklı amaçlarla sahadaydı. Guardiola, lider Arsenal’i takibini sürdürmek Klopp ise kötü giden sezonda prestij maçını kazanmak istiyordu.

Maç dengeli başladı. City üstün gözüküyor ama pozisyona girmekte zorlanıyordu. Liverpool ise aradığı fırsatı 17. dakikada buldu. Ofsayt tuzağına düşmeyen Jota, defansın arkasına sarktı. Topu arkadan gelen Salah’a bıraktı. O da kendinden beklenileni yaptı, çok güzel bir vuruşla Liverpool’u öne geçirdi. Atılan gol adeta Manchester City’yi uyandırdı. Golcüleri Erling Haaland’ın sakatlığı nedeniyle oynamadığı maçta maviler harika paslaşmalar yapmaya başladı. 27. dakikada bunlardan birinde maçın yıldızı Grealish soldan ceza alanına girdi. İçeriye gönderdiği topu Alverez boş kaleye yolladı.

Robert de Niro, Netflix dizisiyle geri dönüyor

İkinci yarıda City fırtınası

Maçın ikinci yarısında ise Manchester City’nin büyük bir üstünlüğü vardı. İkinci yarının hemen başında aynı ilk goldeki gibi harika paslaşmalar sonucunda bu kez Belçikalı Kevin de Bruyne topu ağlara gönderdi. 2-1’den sonra iyice rahatlayan City, üçüncü golü ceza alanında uzun süre paslaştıktan sonra İlkay Gündoğan’ın vuruşuyla buldu. Maçın en iyisi Jack Grealish, harika oyununu bir golle süsledi ve maçın skorunu belli etti: 4-1

Bu sonuçla lider Arsenal’i takibinde hata yapmayan City, haftayı mutlu kapadı ve puanını 64’e çıkardı. Şampiyonlar Ligi’nden elenen, Premier Lig’de ise şampiyonluk yarışının dışında kalan Liverpool ise 42 puanda kaldı.

32 takımlı FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nı format belli oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.