Katar Şeyhi’nden Manchester United’a son teklif

Şeyh Jassim Manchester United’ı satın almak için son teklifini yaptı ve kulüpten bu Cuma gününe kadar haber beklemeye başladı. Fabrizio Romano’ya göre süreç, olumlu veya olumsuz birkaç gün içinde sona erecek.

Spor 8 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Şeyh Jassim'den 5. ve son teklif geldi.

Manchester United’ın satışı konusu futbol gündemini meşgul etmeyi sürdürüyor. Fabrizio Romano’nun haberine göre kulübe talip olan isimlerden Şeyh Jassim 5. ve son teklifini yaptı. Jassim’in bu teklifi, ‘al ya da git’ niteliği taşıyacak. Söz konusu teklif Manchester United kulüp haklarının yüzde 100’ünü kapsıyor. Şayet olumsuz bir dönüş alınırsa Şeyh, kulübü satın alma görüşmelerine son verecek. Söylentiye göre söz konusu teklif 6.5 milyar dolar.

Dünyanın en değerlisi Real Madrid! İşte Forbes’a göre ilk 10Dünyanın en değerlisi Real Madrid! İşte Forbes’a göre ilk 10

Forbes’un geçtiğimiz haftalarda yaptığı listeye göre Manchester United 6 milyar dolarla dünyanın en değerli ikinci kulübü konumunda bulunuyor. Jassim’in Glazer ailesine yaptığı teklifin de bu rakama yakın bir teklif olması bekleniyor. Glazer ailesi, bir diğer talip INEOS patronu Sir Jim Ratcliffe’in yaptığı tekliflere daha sıcak bakıyor şeklinde haberler çıkmıştı. Bunun sebebinin de Ratcliffe’in kulüp haklarının tamamına değil çoğunluk kısmına talip olduğuydu. Kırmızı Şeytanlar ve Jassim’in kulüp için kaderinin bu hafta sonuna kadar tayin edilmesi bekleniyor.

Suudi prens futbola el koydu... Petro-dolarlar yıldızlara akıyor!Suudi prens futbola el koydu… Petro-dolarlar yıldızlara akıyor!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.