Premier Lig, Süper Lig’e özendi: 13-13

Türkiye Süper Ligi'ne her zaman örnek gösterilen Premier Lig, bu kez tam tersi bir örnekle gündemde... Chelsea ise Ankaragücü ve Kasımpaşa ile son hız yarışıyor...

Spor 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Premier Lig'de şu ana kadar 13 menajerin işine son verildi.

İngiltere Premier Lig’de teknik direktör değişikliği rekoru kırıldı! Son olarak Leicester City’nin Brendan Rodgers’la yollarını ayırmasıyla beraber İngiltere Premier Lig’de 2022-23 sezonu boyunca görevine son verilen menajer sayısı 13’e yükseldi.

Premier Lig tarihinde ilk defa bir sezon içinde 13 menajerin görevine son verildi. Premier Lig, olumsuz açıdan Süper Lig’i anımsattı. Öyle ki geçtiğimiz haftalarda Ankaragücü’nün Sedat Ağçay’ın görevine son vermesiyle beraber Süper Lig’de de görevine son verilen teknik direktör sayısı 13’e yükselmişti.

Chelsea, Potter'ı da yolda bıraktı! Nagelsman geliyorChelsea, Potter’ı da yolda bıraktı! Nagelsman geliyor

Bu sezon Süper Lig’de Ankaragücü ve Kasımpaşa 3’er teknik direktörün görevine son vererek bu anlamda dikkat çeken takımlar. Premier Lig’de ise Chelsea, uzun süredir görevde bulunan Thomas Tuchel’le yolları ayıran Chelsea sezon başında manşetlere oturmuştu. Chelsea, yerine göreve gelen Graham Potter için Brighton’a 21.5 milyon sterlin ödemişti ancak Potter’ın da Stamford Bridge macerası çok uzun sürmedi.

Premier Lig’de Brendan Rogers son kurban oldu.

Premier Lig’deki son gelişme ise 4 sezondur Leicester City’nin başında olan Brendan Rodgers’la yolların ayrılması oldu. 2019-20 ve 2020-21 sezonlarında son hafta ilk 4’ü kaçıran ve bir türlü Şampiyonlar Ligi biletini alamayan Leicester City, geçen sezonla beraber gerileme dönemine girmişti. Önlenemeyen düşüş bu sezon da sürdü ve Leicester 28 hafta sonunda 25 puanla 19. sırada kaldı. Temsilcimiz Çağlar Söyüncü’nün de forma şansı bulmakta zorlandığı Leicester’da Rodgers’ın kaderi şekillendi ve kaçınılmaz olarak değerlendirilebilecek ayrılık kesinleşti.

Yıkık köprüler

Premier Lig’de bu sezon özelinde dikkat çeken bir diğer unsur ise ligin ilk 11 ve son 9 takımının puan olarak keskin bir şekilde ayrılıyor oluşu.
11. sırada bulunan Chelsea’nin puanı 38 iken 12. sıradaki Crystal Palace ise 30 puanda. Palace ile son sıradaki Southampton arasındaki puan farkıysa sadece 7. Chelsea ile 6. sırada bulunan Brighton arasındaysa yalnızca 5 puanlık bir fark var. Birçok takımın istikrarsız performans sergilemesi, Leeds United, Wolverhampton, Leicester City gibi ekiplerin yaptıkları yatırımın karşılığını alamamaları, Premier Lig’de bu olumsuz rekorun kırılmasına yol açtı.

Haaland olmadan da canavar! Manchester City, Liverpool'u sahadan sildiHaaland olmadan da canavar! Manchester City, Liverpool’u sahadan sildi

İşte Premier Lig’de bu sezon şu ana kadar görevine son verilen teknik direktörler:

Scott Parker – Bournemouth
Graham Potter – Brighton (bonservisle ayrıldı)
Thomas Tuchel – Chelsea
Bruno Lage – Wolverhampton
Steven Gerrard – Aston Villa
Ralph Hasenhüttl – Southampton
Frank Lampard – Everton
Jesse Marsch – Leeds United
Nathan Jones – Southampton
Patrick Vieira – Crystal Palace
Antonio Conte – Tottenham
Graham Potter – Chelsea
Brendan Rodgers – Leicester City

Süper Lig’de giden teknik direktörler:

Sami Uğurlu – Kasımpaşa
Mustafa Dalcı – Ankaragücü
Serkan Özbalta – Hatayspor
Osman Zeki Korkmaz – İstanbulspor
Valerien Ismael – Beşiktaş
Şenol Can – Kasımpaşa
İlhan Palut – Konyaspor
Erol Bulut – Gaziantep FK
Ömer Erdoğan – Ankaragücü
Francesco Farioli – Alanyaspor
Abdullah Avcı – Trabzonspor
Selçuk İnan – Kasımpaşa
Sedat Ağçay – Ankaragücü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.