Klopp’un şampiyonluk hayalini ezeli rakibi bitirdi

Jurgen Klopp yönetimindeki Liverpool derbi maçta ezeli rakibi Everton'a 2-0 yenildi ve şampiyonluk yarışında çok büyük yara aldı. Fransa'da PSG şampiyonluğa çok yakın. İşte Avrupa'da hafta içi mesaisi...

Spor 25 Nisan 2024
Everton, 2010'dan bu yana ilk kez iç sahada derbi kazandı.

Premier Lig’de Liverpool, Merseyside derbisinde deplasmanda Everton’a 2-0 mağlup oldu ve şampiyonluk yarışında bir yara daha aldı. Everton’ın gollerini 27. dakikada Branthwaite ve 58. dakkada Calvert-Lewin kaydetti.

2010 yılından sonra ilk kez evinde bir Merseyside derbisi kazanan Everton ezeli rakibine şampiyonluk yarışında büyük bir yara verdi. Jurgen Klopp’un sezon sonunda bırakacağını açıkladığı Liverpool 34 maç sonunda 74 puanda kaldı. Everton ise 33 puana çıkıp düşme hattıyla arasını açtı.

Premier Lig’de Arsenal 77 puanla zirvede yer alıyor. 74 puanlı Liverpool ise ikinci sırada. İki maçı eksik Manchester City’nin 73 puanı var. Premier Lig’de alınan diğer sonuçlar şöyle…
Manchester United – Sheffield United 4-2

Crystal Palace – Newcastle United 2-0

Wolverhampton – Bournemouth 0-1

Hull City play-off yarışa tutundu

Hull City oyuncuları galibiyet golünden sonra büyük sevinç yaşadı.

İngiltere Championship’te Hull City, Coventry City deplasmanında 3-2 kazanarak play-off iddiasını son iki haftaya taşıdı. Mücadelenin 31. dakikasında Jaden Philogene ile öne geçen Hull City’ye ev sahibi Coventry City, 36. dakikada Kasey Palmer’la yanıt verdi. Hull City’de 45+1’te penaltıda topun başında geçen Fabio Carvalho skoru 2-1 yaptı ve devreye konuk ekip önde girdi. Coventry City, 58’de Bobby Thomas’ın golüyle skora yeniden dengeyi getirdi. Hull City’de Noah Ohio 78’de takımını yeniden öne geçirdi ve skor 3-2’ye geldi. Hull City kalan dakikalarda skoru koruyup sahadan galibiyetle ayrıldı ve play-off iddiasını sürdürdü. Championship’te sezonun son iki haftasında Hull City sahasında Ipswich Town ve deplasmanda Plymouth Argyle ile karşılaşacak. 44 maçta topladığı 69 puanla Hull City play-off’un bir basamak gerisinde yedinci sırada yer alıyor. Hull City’nin önündeki Norwich’le arasında üç puan fark var.

PSG şampiyonluk için gün sayıyor

Ligue 1 maçında Paris Saint-Germain (PSG), deplasmanda Lorient’i 4-1 mağlup etti. PSG, ligde bu sezon oynadığı 30. maçında 19 ve 60’da Ousmane Dembele, 22 ve 90’da Kylian Mbappe’nin attığı gollerle sonuca gitti. Lorient’in tek golü ise 73’te Mohamed Bamba’dan geldi. Ligue 1 lideri PSG bu sonuçla puanını 69’ya çıkardı. Bu maçtan sonra Paris ekibi gözünü Monaco-Lille karşılaşmasına çevirdi. Ev sahibi mücadeleyi 1-0 kazanarak puanını 58 yaptı ve bitime dört hafta kala PSG’nin şampiyonluğunu ilan etmesine engel oldu. Haftaya Paris ekibi, Le Havre’yi yendiği takdirde diğer maçların sonucuna bakmadan Fransa Ligi’ni birinci biterecek. Günün diğer maçında Marsilya ile Nice 2-2 berabere kaldı.

İtalya Kupası’nda finalin adı Atalanta-Juventus

İtalya Kupası’nda iki yarı finalist Atalanta ile Fiortinina, Juventus’un rakibi olmak için sahaya çıktı. İlk maçı 1-0 kaybeden Atalanta, taraftarı önünde 8’de Koopmeiners’ın golüyle 1-0 öne geçti. Konuk takım 53’te Nikola Milenkovic’in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalmasına karşın Martinez Quarta’nın 68’de attığı golle skoru 1-1’e getirdi. Baskısını arttıran Atalanta 75’te Scamacca ile aradığı golü buldu. Maçın uzatmalara gitmesi beklenirken 90+4’te Ademola Lookman farkı ikiye çıkardı. Ofsayt kararıyla önce iptaledilen gol VAR müdahalesi sonucu değer kazandı. 90+8’de Mario Pasalic maça noktayı koydu ve Atalanta karşılaşmayı 4-1 kazandı. Bu skorla Atalanta finalde Juventus’un rakibi oldu.

Samet Akaydin, Fatih Terim'i de Panathinaikos'u da yaktıSamet Akaydin, Fatih Terim’i de Panathinaikos’u da yaktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.