Komşuda final serisi başladı: Oyundan atılan Ergin Ataman hakemleri suçladı

Panathinaikos ve Olympiakos arasında oynanan ve Yunan basketbolunda şampiyonu belirleyecek olan final serisi başladı. Pire temsilcisi ilk maçı deplasmanda kazanarak önemli avantaj elde etti. Oyundan ihraç edilen Ergin Ataman ise yabancı hakem istedi.

Spor 6 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Yunan basketbolunda final serisi olaylı başladı. Ergin Ataman yabancı hakem isteğini dile getirdi.

Yunanistan’da sezonun şampiyonunu belirleyecek final serisi EuroLeague şampiyonu Panathinaikos ve EuroLeague üçüncüsü Olympiakos arasında başladı. Normal sezonu lider tamamlayıp saha avantajını eline alan Ergin Ataman’ın öğrencileri ilk maçta ezeli rakiplerine 89-84 mağlup olmaktan kurtulamadı.

Mücadelenin başından itibaren Yunan hakem üçlüsünün yönetimine yoğun itirazlarda bulunan Ergin Ataman karşılaşmanın bitimine 1 dakika 51 saniye kala takımı 79-72 yenik durumdayken gördüğü ikinci teknik faulle oyundan atıldı. Ataman’ın parkeyi terk ederken de hakemleri protesto etmeyi sürdürmesi dikkat çekti.

Ergin Ataman’ın maçın ardından OAKA koridorlarında da öfkesi dinmedi. Takımının basın direktörüyle hararetli biçimde konuşan Ergin Ataman şu sözleri sarf etti:

“Yunanistan Süper Ligi’nde (futbol) neden Yunan hakemlerin maç yönetmediğini şimdi çok daha iyi anlıyorum. Lütfen Giannokopoulos’la (Panathinaikos Başkanı) konuş, bu işin doğru yapılabilmesi için yabancı hakemleri çağıralım. Bu maçta her şey önceden ayarlanmış. Eğer böyle olacaksa şimdiden tatile çıkayım, böylesinden herkes daha mutlu olur”

2018-19 sezonunda yine bu iki takım arasında oynanan maçlar sonrası bu kez Olympiakos cephesi hakem yönetimlerine isyan bayrağı çekip aynı sezon içinde birden fazla maçtan çekilmişti. Bunun üzerine bir alt lige düşürülen Pire temsilcisi iki yıl boyunca EuroLeague’de ayrı, Yunan ikinci liginde ise genç oyunculardan kurulu ayrı bir kadrosuyla mücadele etmişti. Panathinaikos ve Olympiakos arasındaki play-off final serisinin ikinci maçı 7 Haziran Cuma günü oynanacak.

Ergin Ataman yine Avrupa'nın zirvesinde... Yumruk havada!Ergin Ataman yine Avrupa’nın zirvesinde… Yumruk havada!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.