Konferans Ligi play-off turunda temsilcilerimize dişli rakipler

Konferans Ligi'nde mücadele etmek için ön eleme aşamasında olan temsilcilerimiz Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor'un play-off turuna kalmaları halinde karşılaşacakları takımlar belli oldu.

Spor 8 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Konferans Ligi'nde muhtemel rakipler belli.

Türk futbolu ülke puanında yaşadığı düşüş nedeniyle bu sezon Avrupa Ligi’nde temsil edilemeyecek. Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi için ihtimali olan Galatasaray’ın 3. ön eleme ya da play-off turunda elenmesi halinde gideceği kapı durumunda. Bunun dışında Türk futbolunun Avrupa için ana gündemi Konferans Ligi. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor Konferans Ligi’ne katılma yolunda 3. ön eleme turuna geçmiş durumdalar. Temsilcilerimizin bu aşamayı geçmeleri halinde play-offta eşleşecekleri takımlar belli oldu.

Fenerbahçe’ye ya Hollanda ya Letonya yolu

Sloven rakibi Maribor’u geçmesi halinde Fenerbahçe’nin play-off etabında karşılaşacağı takım Twente-Riga eşleşmesinin galibi olacak. Sarı-lacivertliler 10 Ağustos ve 17 Ağustos tarihlerinde ilk maçı evinde oynamak üzere Maribor’la karşılaşacak. Aynı tarihlerde oynanacak Twente-Riga eşleşmesinden çıkacak ekip, Fenerbahçe-Maribor eşleşmesinden çıkacak ekibin rakibi olacak. Konferans Ligi grupları öncesindeki son aşama maçları 24 Ağustos ve 31 Ağustos tarihlerinden oynanacak. Fenerbahçe 2. tur mücadelesinde Moldova’dan Zimbru’yu saf dışı bırakarak yoluna devam etmişti.

Fenerbahçe'nin UEFA kadrosunda Mert Hakan Yandaş şokuFenerbahçe’nin UEFA kadrosunda Mert Hakan Yandaş şoku

Beşiktaş’a yine Kiev kurası

Beşiktaş, Avrupa kupalarında sıklıkla karşılaştığı Dinamo Kiev’i bu kez Konferans Ligi play-off kurasında olası rakip olarak çekti. Kara Kartal ikinci ön eleme turunda Arnavutluk ekibi Tirana’yı saf dışı bırakmıştı. Üçüncü ön eleme turunda Azeri ekip Neftçi Bakü’yü elemesi halinde siyah-beyazlılar, Aris-Dinamo Kiev eşleşmesinin galibiyle play-off turunda karşı karşıya gelecek. 10 ve 17 Ağustos’ta oynanacak üçüncü tur maçlarının ardından play-off maçları 24-31 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

Adana için dişli eşleşme

İkinci turda Cluj’u Cherif Ndiaye’nin 90+3’te bulduğu golle eleyen Akdeniz ekibi Adana Demirspor, üçüncü turda Osijek’i geçmesi halinde Genk-Olympiacos eşleşmesinin mağlubuyla karşılaşacak. Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında boy gösteren temsilcimiz, Avrupa Ligi için vize almaya çalışan iki takımdan biriyle play-off aşamasında karşılaşacak. Adana, 10 ve 17 Ağustos tarihlerinde Osijek’e karşı oynayacağı maçlardan zaferle ayrılırsa 24 ve 31 Ağustos tarihlerinde oynanacak maçlarda Konferans Ligi grupları için vize kovalayacak.

Patrick Kluivert'tan 3 büyükler sorusuna politik yanıtPatrick Kluivert’tan 3 büyükler sorusuna politik yanıt

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.