Kupa golcüsü Batshuayi Gaziantep’te iş başında

Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe, Gaziantep FK deplasmanında Mitcy Batshuayi'nin golleriyle 2-0 kazanarak çeyrek finale yükseldi. Ev sahibi bir penaltıdan yararlanamadı bir topu da direkten döndü.

Spor 7 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Batshuayi Antep filelerini iki kere sarsarak takımını çeyrek finale taşıdı.

İkinci yarının ilk maçında Fenerbahçe, Gaziantep FK’yı deplasmanda 1-0 yendikten sonra teknik direktör Maruis Sumudica, meslektaşı İsmail Kartal için ‘İsmail kim?’ demişti. İki takımın Türkiye Kupasıson 16 turunda eşleşmesi iki hocayı tekrar karşı karşıya getirdi.

Antep takımı, saha avantajına sahipti. Fenerbahçe ise Süper Lig’de kullanmadığı oyunculardan bir 11 kurmuştu. Bonucci, Serdar Aziz, Oostorwolde, Mert Hakan Yandaş, Miha Zajc, Mitchy Batshuayi bu isimlerden bazılarıydı.

Sahaya depremde ölenlerin anısına karafiller atıldı.

6 Şubat depreminin birinci yılı nedeniyle Gaziantep Kalyon Stadyumu’nda bir anma gerçekleşti. Futbolcular, mücadele öncesinde ısınmaya, ‘6 Şubat 04.17 unutmayacağız’ ve ‘Unutmadık, unutmayacağız 6 Şubat 2023’ yazılı tişörtle çıktı. İstiklal Marşı öncesinde depremlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Maçın 04.17’inci dakikasında hakem Burak Şeker maçı durdurdu. Statta ‘Sesimi duyan var mı?’ anonsu yapıldı, her iki takımın taraftarları sahaya karanfil attı. Bu sırada oyun dururken, futbolcular ve teknik heyetler taraftarı alkışladı.

Oyunun ilk bölümü dengeli geçti. Karşılaşmanın 16. dakikasında sağ kanattan ceza sahasına giren Mert Hakan Yandaş, Furkan Soyalp’in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Burak Şeker penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Michy Batshuayi, 17’de konuk takımı 1-0 öne geçirdi.

Ev sahibi, 27’de penaltı kazandı. VAR tavsiyesi üzerine kenara gelen hakem Burak Şeker, Oosterwolde’nin topa müdahale ettiği pozisyonu monitörden inceledi ve elle oynama belirledi.

Penaltıyı kullanan Maxim, sağ ayağıyla vuruşunu yaptı. Kaaleci İrfan Can Eğribayat, soluna uzanarak topu çıkardı. Ardından kale sahasında Furkan Soyalp kafayı vurdu, top üstten auta gitti.

Fenerbahçe’yi öne geçiren isim Michy Batshuayi, 31’de tekrar sahneye çıktı. Sağ kanattan kullanılan kornerin ardından ceza sahasında karambol yaşandı. Ceza alanı içi sağ çaprazında topu önünde bulan Bonucci, vuruşunu yapmak isterken kaleci Nita topa hamle yaptı. Daha sonra Batshuayi sol çaprazdan, yakın mesafeden boşta kalan topa vurdu ve ağları havalandırdı.

İlk yarıda Antep’in gole yaklaştığı bir başka pozisyon ilk yarının son anlarında yaşandı. Gelişen atakta Fenerbahçe defansı topu ceza alanın dışına doğru uzaklaştırdı. Furkan Soyalp’in harika vuruşunda top direktör döndü. İlk yarı 2-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sona erdi.

İlk yarıda aldığı darbe sonucu sakatlanan Joshua King ikinci yarıya çıkamadı. Onun yerine oyuna Dusan Tadic dahil oldu. Fenerbahçe oyunu rölantiye almaya çalışırken Gaziantep farkı azaltmaya çalıştı. 72’de Gaziantep FK gole yaklaştı. Sol çaprazdan Djilobodji’nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Badji’nin yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.

78’de bu kez konuk takım tehlikeli geldi. Mert Hakan Yandaş’ın sağ çaprazdan yaptığı plase vuruşta topu kaleci Nita, güçlükle kornere çeldi.

81’de Morais’in gönderdiği pasla sol çaprazda topla buluşan Mirza Cihan’ın yaptığı vuruşta kaleci İrfan Can Eğribayat, meşin yuvarlağı kornere çelmeyi başardı. Sarı lacivertlilerde sakatlanan Bonucci ve Mert Müldür oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Sarı lacivertliler son dakikalarda rakibinin risk almasıyla müsait pozisyonlar buldu. Mert Hakan Yandaş mutlak bir pozisyonu değerlendiremezken mücadeleyi 2-0 kazanan Fenerbahçe, Türkiye Kupası’nda çeyrek finale yükseldi.

Arjantin'de yeni bir 'Fernebahce'Arjantin’de yeni bir ‘Fernebahce’

İrfan Can Eğribayat: Trip atmıyoruz

Fenerbahçe’de penaltı kurtaran İrfan Can Eğribayat, maç sonu yaptığı değerlendirmede “Oynadığım her maçta elimden geleni yapıyorum. Hedeflerim doğrultusunda çalışıyorum. 10 maç oynadım, yedisinde kalemi gole kapattım. İki penaltı geldi, ikisini de kurtardım. Tribüne çıksak da kulübede olsak da trip atmıyoruz, canımız sıkılmıyor. Oynamayan oynayana destek veriyor. Her zaman mücadelemi veriyorum. Penaltı kurtardığım için takıma katkı sunduğum için çok mutluyum” dedi. Ferdi Kadıoğlu ise şöyle konuştu: “Herkes geçen sene burada nelerin yaşandığını biliyor. Çok üzücü olaylardı. Hepimiz çok üzgünüz, her zaman onların yanındayız. Hayat devam ediyor, futbol da bir şekilde devam ediyor. Benim için en önemlisi Fenerbahçe. Kupalar kazanmak için savaşıyorum. Sonrasını bilemeyiz. Ama benim şu anki amacım kupalar kazanmak. Umarım kazanırız, ben de elimden geleni yapacağım.”

İsmail Kartal’dan zemin isyanı: King’in bileği burkuldu

Fenerbahçe Teknik direktörü İsmail Kartal, saha zemininden dert yandı. Kartal, şunları söyledi: “İki hafta önce burada lig maçında saha zemininin kötülüğünden bahsetmiştim. Yine aynı şeyi söylüyorum. Bu kötü zeminde King’in bileği burkuldu. Bileği sarıldı. Kaç gün sonra aramıza dönecek belli değil. Her iki takımın oyuncuları da böyle bir zeminde nasıl futbol oynayacak? Devre arasında oyuncular ‘Hocam futbol oynamaktan çok zeminle mücadele ediyoruz’ dedi. Bonucci geldi, ‘Benim adalem şişti, bu sahada koşamıyorum’ diyor. Bu sahanın bakıcıları kimlerse zemini bakıma alsınlar. Daha iyi zeminler olsun. Zeminin kötü olmasına rağmen iyi oyun çıkardık. Zor deplasmandan galibiyet çıkardığımız için mutluyum. Mert Müldür’ün sakatlığını zemine bağlayamayız, ufak bir zorlama var. 1-2 oyuncumuzda da problem var. Bu tip ağır sahalarda bunlar olabiliyor maalesef.”

Sumudica: Penaltıyı kaçırdığında ben ne yapabilirim

Gaziantep FK’da teknik direktör Marius Sumudica, maç sonu kaçan pozisyonlardan dert yanarak “Bu maç açık bir maçtı. Pozisyonlara girdik, penaltıyı gole çeviremedik. Furkan’ın kafa vuruşu üstten çıktı. Yine Furkan’ın direkten dönen topu var. Büyük takıma karşı bu fırsatları gole çeviremediğinizde mağlubiyet kaçınılmaz oluyor. İlk 20 dakika iyi işler yaptık. Penaltıyı gole çeviremediğinizde durum farklı oluyor. Bu pozisyonları kaçırdığımızda ben ne yapabilirim? Hakemle ilgili bir şey söylemek istemiyorum” dedi. Takımdaki bazı oyuncuların performansını da eleştiren Sumudica, “İstanbulspor maçı final niteliğinde. Yarın iki tane daha transferimizi bitireceğiz. Hak eden oyuncular oynayacak, hak etmeyen de dışarıda kalacak. Ben her zaman oyuncularımı savunuyorum ama bazı arkadaşlar mücadele ederken sahada yumuşak kalıyor” diye konuştu.

Hatayspor kupadan elendi, gönüllerde kazandıHatayspor kupadan elendi, gönüllerde kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.