Konferans Ligi’nde zaferi getiren gol eski bir Hataysporludan: Şampiyon Olympiakos

Konferans Ligi'nde şampiyon çeyrek finalde Fenerbahçe'yi turnuva dışına iten Olympiakos oldu. Yunan temsilcisine zaferi getiren golü eski Hatayspor futbolcusu Ayoub El Kaabi attı.

Spor 30 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Konferans Ligi'nde şampiyon Olympiakos.

UEFA Konferans Ligi’nde şampiyonu belirleyecek final maçı Atina’da oynandı. Yunan temsilcisi Olympiakos ve İtalyan ekibi Fiorentina’nın karşılaştığı maçta Olympiakos taraftarları tribünde çoğunluğu oluşturan taraftı.

Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında finale çıkan Olympiakos geçen senenin de finalisti Fiorentina karşısında maça iyi başladı. Podence’le gole yaklaşan kırmızı-beyazlılar bu net fırsattan yararlanamayınca İtalyan ekibi oyunu dengeledi. Karşılaşmanın neredeyse tamamı büyük bir çekişme ve sertlik içinde geçti. Fiziksel mücadelelerin çok yoğun olduğu final maçında 90 dakikadan gol sesi çıkmayınca uzatmalara gidildi.

Uzatma periyodunun ilk 15 dakikasında da eşitlik bozulmadı. Artık maçta kazananı penaltıların belirleyeceği anlar yaklaşırken karşılaşmanın kırılma anı yaşandı. Olympiakos hücumunda sol taraftan Hezze’nin yaptığı ortaya kafayı vuran eski Hatayspor santrforu Ayoub El Kaabi rakip fileleri sarstı ve takımını öne geçirdi. Pozisyonda ofsayt olup olmadığı yaklaşık üç dakika boyunca incelendi. Devamında maçın Portekizli hakemi santra noktasını gösterince Atina’daki stadyumdan bir kez daha sevinç sesleri yükseldi. Pozisyonun tekrarı maç esnasında ekranlara gelmedi.

Mücadelenin kalanında Fiorentina Ikone’yle çok net bir fırsat yakalasa da Yunan savunması kaleye etten duvar ördü. Maçtan 1-0’lık galibiyetle ayrılan Mendilibar’ın öğrencileri Konferans Ligi’ni müzesine götürmeyi başardı. Geçen sezon Sevilla ile UEFA Avrupa Ligi’ni kazanan İspanyol teknik adam Jose Luis Mendilibar bu sezon da Avrupa futbolunun üç numaralı kupasında Olympiakos ile şampiyonluk sevinci yaşadı. Olympiakos ise Avrupa kupalarında şampiyonluğa ulaşan ilk Yunan takımı olarak tarihe geçti.

A Milli Takım'dan iki kesik: Çağlar Söyüncü ve Bertuğ YıldırımA Milli Takım’dan iki kesik: Çağlar Söyüncü ve Bertuğ Yıldırım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.