Manchester’da bir garip akşam: Maguire attı, Onana kurtardı, United kazandı

Şampiyonlar Ligi’nde A Grubu'nda Manchester United’ın Kopenhag’ı konuk ettiği mücadele nefesleri kesti. Kopenhag’ı 1-0 mağlup eden Kırmızı Şeytanlar gruptaki ilk galibiyetini aldı.

Spor 25 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
United'a hayat veren ikili Maguire ve Onana oldu.

Şampiyonlar Ligi’nin 3. maç gününde, Galatasaray’ın gruptan rakipleri puansız Manchester United evinde 1 puanlı Kopenhag’ı ağırladı. Geçtiğimiz cumartesi günü efsaneleri Sir Bobby Charlton’u anmayı da unutmadı United’a gönül verenler.

Premier Lig’de iki haftadır kazanan ve yükselen grafiğini devam ettirmek isteyen Manchester United sahaya üç puan parolasıyla çıktı. Beklenilenin aksine ilk yarıda daha cesur oynayan taraf Danimarka ekibi oldu. Kopenhag golsüz geçilen 45’te rakip kaleye 7 şut gönderdi. Manchester ise bu 7 şuta cevap olarak 5 şut çekti.

İlk yarı golsüz bitti. İkinci yarıda daha dengeli bir oyun oynayan Kopenhag puan umutlarını oyunun son bölümüne taşısa da 72. dakikada İngiliz stoper Harry Maguire Christian Eriksen’in enfes ortasına kafayı vurdu ve eşitliği bozdu.

Daha iyi yenilemezsinDaha iyi yenilemezsin

Kalan dakikalarda taraftarların da desteğini arkasına alarak oyuna ağırlığını koymayı başaran taraf Manchester United oldu. Manchester United, Kopenhag hücumlarını başarıyla savuştursa da 90+7’de McTominay’in müdahalesiyle Elyounoussi ceza alanında yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını işaret etti. Penaltıda topun başına geçen Jordan Larsson’un vuruşunu kurtaran Andre Onana maçın kahramanlarından biri oldu.

Manchester United’da uzun süredir sosyal medyada eleştirilerin ve komik paylaşımların odağı haline gelen Harry Maguire ve Andre Onana maça damga vurarak adeta Manchester United’a Şampiyonlar Ligi’nde hayat öpücüğü verdi. İki takım da A grubundaki dördüncü maçını 8 Kasım’da bu defa Danimarka’da oynayacak.

Galiptir bu yolda mağlup! Galatasaray ilk kez yenildiGaliptir bu yolda mağlup! Galatasaray ilk kez yenildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.