Kubo: La Masia’da zorbalığa uğradım

Son dönemin formda Japon futbolcularından Takefusa Kubo, Barcelona altyapısında olduğu dönemde bazı takım arkadaşları tarafından zorbalığa maruz kaldığını anlattı.

Spor 29 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Takefusa Kubo'dan La Masia günlerine dair açıklama.

Son dönemin formda Japon yıldızlarından, LaLiga’da Real Sociedad forması giyen Takefusa Kubo, Barcelona altyapısında olduğu dönemde uğradığı zorbalıklardan söz etti. Kubo “Küçükken Barcelona’ya gittiğimde bu konu hakkında çok düşünmedim. Ne olursa olsun Barcelona’da olmak istiyordum ve bunun zorluğunu dert etmiyordum. Ancak itiraf etmem gerekir ki yurtta baskın karakterli çocuklar vardı ve başımı en ufak bir şekilde yere eğdiğim an bunun sonum olacağını biliyordum. Küçük bedenimle zorbalığa uğramamak için elimden geleni yaptım. Ancak bazen fiziken benden büyük çocuklar tarafından yumrukla darp edildiğim oldu. Bunu burada çok dillendirmek istemiyorum ama vahşi bir ortam vardı. Ancak çok çalışırsanız üstesinden gelebiliyordunuz” dedi.

Kubo, 2011 yılında katıldığı Barcelona altyapısından 2015 yılında ayrılarak Tokyo’ya döndü. Oyuncu 2019’da bu kez Real Madrid tarafından transfer edildi ve sırasıyla Mallorca, Villarreal, Getafe ve tekrar Mallorca’ya kiralandı. Kubo son olarak 2022 yazında 6.5 milyon euro karşılığında Sociedad’a geçti. Burada kariyer sezonunu geçiren kanat oyuncusu transfermarkt verilerine göre değerini 30 milyon euro bandına kadar çekti. Kubo bu sezon 1’i Şampiyonlar Ligi grup müsabakası olmak üzere takımıyla beraber 7 maça çıktı ve bu karşılaşmalarda 4 gol, 1 asistle oynadı.

Vedat Muriç, Barcelona'ya geçit vermediVedat Muriç, Barcelona’ya geçit vermedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.