Kulüpler Mehmet Büyükekşi’ye destek verdi, Beşiktaş rest çekti! Kavga

Mehmet Büyükekşi'nin katıldığı Kulüpler Birliği toplantısında Beşiktaş 2. Başkanı Engin Baltacı rest çekerek toplantıyı terk etti. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, TFF Başkanlığı'na tek aday olarak Büyükekşi'nin katılacağını söyledi.

Spor 13 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Mehmet Büyükekşi'nin katıldığı Kulüpler Birliği toplantısında kavga çıktı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 22 Haziran’da yapılacak Olağan Genel Kurulu öncesinde Kulüpler Birliği Vakfı’nda kritik bir toplantı yapıldı.  Toplantıya geçen hafta yaptığı basın toplantısında Büyükekşi’yi desteklemeyeceğini açık açık söyleyen Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi katılmadı. Siyah beyazlıları birliğin toplantısında ikinci başkanı Engin Baltacı temsil etti. 14.00’te başlayan toplanın ikinci bölümüne Büyükekşi de katılarak projelerini anlattı. Bu bölümde Baltacı ile Büyükekşi arasında büyük tartışma çıktı. Büyükekşi ile Baltacı herkesin gözü önünde tartıştı ve birbirine rest çekti.  Beşiktaş İkinci Başkanı Engin Baltacı, toplantıyı terk etti. Beşiktaş’ın yanı sıra Kasımpaşa ve Ümraniyespor da Büyükekşi’nin adaylığına destek vermedi.

Ali Koç: Görünen o ki tek adaylı seçime gidiyoruz

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç bir açıklama yaptı. TFF Başkanlığı için Kulüpler Birliği üyelerinin büyük çoğunluğunun Mehmet Büyükekşi’yi desteklediklerini belirten Ali Koç, “Toplantımızın ana maddesi TFF seçimiyle alakalıydı. TFF başkanlığına aday olacaklar kimse gelip bizlere projelerini anlatmasını istiyoruz. Amacımız bizlerin de ihtiyaçlarımı ve dertleri konularında istişare yapmak. Uzun zamandır seçimler tek adaylı yapılıyor. Bizler birden çok adaylı seçim olması gerektiğini düşünüyoruz ama bu bizim kontrolümüzde olan bir durum değil ama bunun not edilmesini istiyoruz. Görünen o ki tek adaylı bir seçime gidiyoruz” dedi.

Fenerbahçe'de Ali Koç ilk kupasını kazanıp siftah yaptıFenerbahçe’de Ali Koç ilk kupasını kazanıp siftah yaptı

Mehmet Büyükekşi’nin gelecek dönemde yapmayı planladığı konular hakkında bilgi verdiğini söyleyen Koç konuşmasına şöyle devam etti: “Futbolun en önemli paydaşları kulüplerdir. Ama futbol sektöründe sözü en az dinlenen de kulüplerdir. Bunun önüne geçilmesi için Kulüpler Birliği A.Ş. kurulmalıdır. Başkanımızla konuştuklarımızdan birisi de Kulüpler Birliği A.Ş.’nin başlatılmasıdır. Uzun vadeli bir yolculuğun tohumlarının bugün atılması konusunu ele aldık ki Büyükekşi de buna olumlu bakıyor.”

Ali Koç, toplantının ardından açıklama yaptı.

“Kurullardan memnun değiliz”

Fenerbahçe Başkanı, yapay zeka ile yapılan hakem atamalarından memnun olmadıklarını söyledi. Koç, “Kurullardan memnun değiliz. Memnun olmamızın sebeplerine örnekler verecek olursak; kurulların liyakat bazlı olmaması ve güvenilirliğinin sürekli sorgulanması… Temsilci ve gözlemci kurullarının baştan aşağı yeniden düzenlenmesi gerektiği ifade edildi. Özellikle hakem atamaları ve performansı konusunda hepimizin sıkıntısı var. Yapay zeka ataması niyet olarak iyidir ama teknoloji kullanarak yapılan bu sistem henüz yeterli düzeye gelememiştir. Yapay zekada ‘etap dışı’ unsuru var. Bunu şimdilik not edin, ilerleyen günlerde bunu da konuşacağız” dedi.

Jorge Jesus’un veda sonatı!Jorge Jesus’un veda sonatı!

“Şampiyonluk primi 1 milyon euro’nun altında”

Ali Koç, ekonomik durumdan da şikayet etti. Fenerbahçe Başkanı, “Türkiye Ligi’nin şampiyonluk primi 1 milyon euro’nun altından. 25 milyon TL ediyor. Euroleague’den şikayet ediyoruz ama bu Euroleague’nin bile altında. Bazı kulüpler 4-6 milyon euro arasında alıyor, bazıları ise 8-10 milyon euro arası alıyor.”

“Sayın Büyükekşi’ye hayırlı olsun”

Koç sözlerini şöyle bitirdi: “Kulüpler Birliği’nden sayın başkana destek var mı diye soracaksınız. Kulüplerin büyük bir çoğunluğu başkanın çalışmalarından, harcadığı mesaiden ve niyetinden mennun. Herkes sonuçlardan memnun mu? Hayır. Ama 1 yıldan kısa bir sürede harcanan mesai, niyet, ulaşılabilirlik konularında kulüplerin büyük çoğunluğu memnun. İleriye dönük olarak da sayın Büyükekşi’yi destekliyor kulüplerin büyük bir çoğunluğu. Başka bir aday da olmaması sebebiyle ‘Sayın Büyükekşi hayırlı uğurlu olsun’ dediler.”

Mehmet Büyükekşi: İlkay ve Hakan'a sarıldımMehmet Büyükekşi: İlkay ve Hakan’a sarıldım

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ toplantı çıkışında yaptığı açıklamada, “TFF Başkanlığı için şu an tek aday Mehmet Büyükekşi gözüküyor. Kulüplerin farklı talepleri var. Benim adım da adaylık için geçmişti ama böyle bir kararım yok. Mehmet Büyükekşi devam edecek gibi duruyor” diye konuştu.

Büyükekşi, Süper lig kulüplerinin yüzde 90’ının kendisini desteklediğini söyledi.

Büyükekşi: Süper Lig kulüpleri desteklerini açıkladı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Spor canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, şunları söyledi: “Süper Lig kulüplerini büyük bir kısmı bana desteklerini açıkladı. Ali Koç başkanımız da paylaşmış. Başkanların yüzde 90’ı hayırlı olsun dedi. Ama daha 3 gün var adaylık için. İsteyen bir başkası da aday olabilir. Geçen sene 1 yıllığına aday olduk. Bu 1 yıllık çerçevede başka bir aday yoktu, Türk futboluna yeni bir bakış açısı getirme konusunda aday olduk ve seçimi kazandık. 4 yıllık yeni bir dönem için herhangi bir aday çıkmadı şu ana kadar. 1 yıllık görevi aldık. Yeniden genel kurula gidiyoruz. Bütün kurumlarımız da 1 yıllıktı. Bizim genel kurulumuzla birlikte hepsinin görev süresi dolacak. Seçimden sonra tabloya göre karar vereceğiz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.