Kulüpler dört gözle yabancı kararını bekliyor

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun TFF başkanlığına seçilmesinin ardından ilk demeci yabancı sınırına yönelik oldu. Elinde limitin üzerinde yabancı futbolcu bulunduran kulüpler çıkacak kararı dört gözle bekliyor.

Spor 19 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Yabancı sınırı değişecek mi?

Türkiye Futbol Federasyonu’nda Mehmet Büyükekşi dönemi sona ererken başkanlığa İbrahim Hacıosmanoğlu seçildi. Seçim öncesi katıldığı televizyon programlarında vaatlerini tek tek açıklayan Hacıosmanoğlu, yabancı sınırında da değişikliğe gideceğini söylemişti. “Bunun sınırlaması olmaz, niteliği olur. Mevcut haliyle kalmayacak. Kulüplerimizle orta noktayı bulacağız, nitelikli hale götüreceğiz” şeklinde konuşan Hacıosmanoğlu, Beşiktaş başta olmak üzere dört büyüklerin elini rahatlatıp manevra mesafelerini artıracak gibi duruyor.

Transferin hızlı ekibi Beşiktaş, Gabriel Paulista, Rafa Silva ve Ciro Immobile’yi kadrosuna katmış, devamında ikinci başkan Hüseyin Yücel, “19 yabancıya ulaştık, şimdi es verme zamanı” demişti. Bir önceki sezon 14 olan toplam yabancı sınırının bu sene 12’ye düşmesinin ardından dört büyüklerdeki yabancı futbolcu sayısı yeni transferler ve özellikle kiradan dönen isimler sonrası limitlenen değerin üzerinde kalmıştı. İbrahim Hacıosmanoğlu’nun seçim öncesi yaptığı açıklamalar doğrultusunda kulüplerle istişare ederek bu sayıda artışa gitmesi bekleniyor. Dört büyük kulübün tamamı mevcut durumda 12’den fazla yabancı futbolcuyla sözleşmeli durumda. Yenilenecek kural doğrultusunda limitin kaça yükseltileceği ya da sahada 11 oyuncuyla oynama durumunun devam edip etmeyeceği belirsiz fakat her halükarda sayısal artışın yabancı bolluğu yaşayan kulüplerin elini rahatlatacağı kesin duruyor. İşte büyüklerin elindeki yabancılar:

Beşiktaş – 19 yabancı

Geride kalan sezonda şampiyonluk mücadelesinin çok uzağında kalan Beşiktaş, rakiplerine göre en çok yabancıya sahip kulüp olarak öne çıkıyor. Üç yeni transferinin yanı sıra kiralıktan dönen oyuncularıyla da kadrosu oldukça şişen Beşiktaş’ın hamle gücünü yükseltmesi için elindeki yabancı oyuncuları takımdan göndermesi gerekiyor. İşte Beşiktaş’ın yabancıları:

  1. Daniel Amartey
  2. Omar Colley
  3. Gabriel Paulista
  4. Javi Montero
  5. Arthur Masuaku
  6. Jonas Svensson
  7. Al-Musrati
  8. Amir Hadziahmetovic
  9. Jean Onana
  10. Gedson Fernandes
  11. Alex Oxlade-Chamberlain
  12. Ernest Muci
  13. Ante Rebic
  14. Milot Rashica
  15. Ajdin Hasic
  16. Rafa Silva
  17. Ciro Immobile
  18. Jackson Muleka
  19. Vincent Aboubakar

Fenerbahçe – 15 yabancı

Süper Lig’de 2023-24 sezonunu ikinci sırada bitiren Fenerbahçe de limitin üzerinde yabancı oyuncuya sahip bir başka kulüp. Joshua King, Leonardo Bonucci ve Michy Batshuayi’yle yollarını ayıran sarı-lacivertliler kadrosuna Allan Saint-Maximin’i katarak yabancı sayısını 15’e getirdi. Fenerbahçe’nin kadrosunda geçen sezon lisans çıkartmadığı Luan Peres ve Ryan Kent’in yanı sıra kiradan dönen Miguel Crespo’da bulunuyor. Sarı-lacivertlilerin kısa süre içerisinde Youssef En-Nesyri transferini açıklayıp yabancı sayısında 16’ya yükselmesi bekleniyor. İşte Fenerbahçe’nin yabancıları:

  1. Dominik Livakovic
  2. Alexander Djiku
  3. Rodrigo Becao
  4. Luan Peres
  5. Jayden Oosterwolde
  6. Bright Osayi-Samuel
  7. Rade Krunic
  8. Fred
  9. Miguel Crespo
  10. Miha Zajc
  11. Sebastian Szymanski
  12. Allan Saint-Maximin
  13. Dusan Tadic
  14. Ryan Kent
  15. Edin Dzeko

Galatasaray – 14 yabancı

Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray da olması gerekenden fazla yabancıya ev sahipliği yapan bir başka kulüp. Kadrosuna Fenerbahçe’de Batshuayi’yi ekleyen sarı-kırmızılıların elinde kiradan dönen Leo Dubois ve Alexandru Cicaldau gibi isimler de bulunuyor. Cim-bom’un sağ bek transferi Guela Doue’yi kısa süre içerisinde açıklaması ve orta sahaya da bir başka yabancı oyuncu transfer etmesine de kesin gözüyle bakılıyor. İşte Galatasaray’ın yabancıları:

  1. Fernando Muslera
  2. Davinson Sanchez
  3. Victor Nelsson
  4. Derrick Köhn
  5. Leo Dubois
  6. Lucas Torreira
  7. Sergio Oliveira
  8. Alexandru Cicaldau
  9. Wilfried Zaha
  10. Tete
  11. Hakim Ziyech
  12. Dries Mertens
  13. Mauro Icardi
  14. Michy Batshuayi

Trabzonspor – 13 yabancı

Dört büyükler arasında mevcut kontratlı yabancı oyuncu sayısı en düşük kulüp olarak Trabzonspor öne çıkıyor. Bordo-mavililer bu sezon dört yabancı oyuncu transfer etmesine karşın elden çıkardığı isimlerle dengeyi kurmayı başardı. Son olarak Juaquin Fernandes’le de yollarını ayıran Karadeniz temsilcisinin elinde kiradan dönen Tonio Teklic ve Maxi Gomez de dahil olmak üzere 13 yabancı bulunuyor. İşte Trabzonspor’un yabancıları:

  1. Stefano Denswil
  2. Borna Barisic
  3. Batista Mendy
  4. John Lundstrom
  5. Enis Bardhi
  6. Trezeguet
  7. Taxiachis Fountas
  8. Mislav Orsic
  9. Anthony Nwakaeme
  10. Edin Visca
  11. Tonio Teklic
  12. Denis Dragus
  13. Maxi Gomez

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.