Kupa beyi Sevilla, Manchester United’i evine gönderdi

Avrupa Ligi'ni en çok kazanan takım olan Sevilla, son 16 turunda Fenerbahçe'den sonra çeyrek finalde de İngiliz devi Manchester United'ı kupa dışı bıraktı. İşte Avrupa Ligi'nde yarı finale takımlar...

Spor 21 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

La Liga’da kötü bir sezon geçiren ve 35 puanla 13. sırada bulunan Sevilla, Avrupa Ligi’ne çıktığı anda canavar modunu açıyor. 6 kez Avrupa Ligi şampiyonu olan ve bu kupayı en çok kazanan takım olan Sevilla, son 16 turunda Fenerbahçe’yi eledikten sonra çeyrek finalde İngiliz devi Manchester United ile eşleşti. İlk maçta zor duruma düşen Sevilla son 10 dakikaya 2-0 yenik girmişti. Ne olduysa son 10 dakikada oldu. Manchester United, kendi kalesine gönderdiği 2 topla karşılaşmadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

İspanya’daki rövanşa Sevilla hızlı başladı. 8. dakikada Yusuf el-Nusayri topu ağlara göndererek Sevilla’yı avantajlı duruma geçirdi. Maçın 27. dakikasında Sevilla’nın bu sezon Galatasaray’dan transfer ettiği Marcao, bir topu uzaklaştırmak isterken sakatlandı. Marcao, sezonbaşında da sakatlanmışve uzun süre takımının formasını giyememişti.

Aynı ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarının başında da golü bulan Sevilla oldu. Rakitic’in kullandığı kornerde Loic Bade iyi yükselerek topa vurdu. Üst direğe çarpan top ağlara gitti ve Sevilla farki ikiye çıkardı. 81’de Yusuf el-Nusayri sahneye çıktı. Farkı üçe çıkaran İspanyol ekibi yarı finale çıktı.

Franco kimin babasını kesti?Franco kimin babasını kesti?

Roma, Feyenoord’a rövanşı vermedi

Geçen yıl Konferans Ligi finalini oynayan iki takım Roma ve Feyenoord bu kez Avrupa Ligi çeyrek finalinde eşleşti. İlk maçı 1-0 kazanan Hollanda temsilcisi önünde Roma 60. dakikada Leanardo Spinazzola’nın golüyle öne geçti. 80. dakikada Igor Paixoao’nun golüyle Sporting tura çok yaklaştı. Ancak Paulo Dybala 89’da ağlara gönderdiği topla Roma’yı tekrar öne geçirdi ve karşılaşma uzatmaya gitti. Uzatmada Stephan El Shraarawy ve Lorenzo Pellegrini’nin attığı goller Roma’ya yarı finali getirdi. Bu sonuçla İtalyan ekibi geçen yıl Konferans Ligi finalinden sonra bir kez daha rakibini üzdü.

Şampiyonlar Ligi'nde 20 yıl sonra dajavuŞampiyonlar Ligi’nde 20 yıl sonra dajavu

Juventus, Sporting deplasmanından çıktı

İtalya’da kazandığı 1-0 kazandığın maçın rövanşına çıkan Juventus, Sportin Lizbon karışısında Adrien Rabiot’un 9. dakikada attığı golle öne geçti. 20. dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviren Marcus Edwards Sporting adına skora dengeyi getirdi. Bu dakikadan sonra iki takım girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Karşılaşma 1-1 bitti ve turlayan Juventus oldu.

Saint Gilloise’in rüyasını Leverkusen bitirdi

Bu sezon Avrupa Ligi’nin sürpriz takımı Belçika’dan Union Saint Gilloise oldu. Çeyrek finalin ilk maçında Leverkusen deplasmanında 1-1 berabere kalmayı başaran Saint Gilloise çok umutluydu. Ama Leverkusen çok iyi bir oyunla rakibini 4-1 mağlup etti ve yarı finale çıktı.

Yarı final eşleşmeleri

Avrupa Ligi yarı finalleri eşleşmeleri şöyle oldu: Roma- Leverkusen ve Juventus – Sevilla. Turnuvada ilk maçlar 11 Mayıs’ta rövanşları ise 18 Mayıs’ta yapılacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.