Kupa törenlerinde gelenek bozulmadı: Takım elbiseliler kadrajı bırakmadı…

Futbolda kulüp sezonunun kapanmasıyla beraber majör ve minör birçok organizasyonda şampiyonlar kupalarına kavuştular. Özellikle ülkemizdeki kupa törenlerinde kürsüdeki kalabalık ve sporcular dışındaki insanların çokluğu dikkat çekti.

Spor 17 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kutlamalarda gelenek değişmedi, takım elbiseliler kadrajı yine meşgul etti.

Haziran ayının ilk yarısını geride bıraktığımız bu günlerde yerel ve uluslararası kupalar sahiplerini buldu. Kulüpler düzeyindeki futbolun geride kaldığı dönemde yapılan kupa törenlerindeki ülkemiz ve Avrupa’nın önde gelen turnuvalarındaki manzaralar arasındaki farklar dikkat çekti. Bu farklar, ülkemizde geleneğin bozulmadığını, kürsüde o kupaya büyük emeği veren sporculardan çok ekonomik açıdan katkı sağlayan yönetici ve çevresinin yer aldığını gösterdi.

Galatasaray şampiyonluğu taraftarının önünde kutladı.

Sezonun ilk kupa törenlerinden birine Nef Stadyumu ev sahipliği yaptı. Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe’yi 3-0 yendikten sonra, bir hafta önce ilan ettiği şampiyonluğun mükafatı olan kupayı kaldırdı. Sahnede büyük yıldızların yanı sıra yönetici enflasyonunun olduğu gözlerden kaçmadı. Galatasaraylı sporcuları ve teknik heyeti sahnede karşılayan yöneticiler, kupanın kaldırıldığı esnada da kürsüdeki yerlerinden feragat etmediler.

Manchester City, Avrupa’nın en büyük kupasını böyle kaldırdı.

Yukarıdaki görselse Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı kupasının kaldırılış anından. 15 senedir Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu için büyük yatırımlar yapan Manchester City yönetiminden bir kişinin dahi görünmediği kutlama anında kaptan İlkay Gündoğan’ın kaldırdığı kupanın çevresindeki tek takım elbiseli insan yıllardır takımı başarıdan başarıya ulaştıran Pep Guardiola’dan başkası değil.

Şanlıurfaspor TFF 1. Lig’e yükseldi.

Bir diğer şampiyonluk kutlaması ve trajikomik anlara sahne olan kupa töreni yine ülkemizde gerçekleşti. TFF 2. Lig play-off final maçında Bucaspor’u 3-0 yenen Şanlıurfaspor’da maç sonunda Urfa Valisi ve eski kulüp başkanı “Kupayı hangimiz tutacak?” kavgasına tutuştu. Bu anlar ekranlara yansırken kadrajdaki oyuncuları ayırt etmek dert oldu. İşte Urfa, şampiyonluğu takım elbiselilerle böyle kutladı.

Konferans Ligi’nde şampiyon West Ham United.

Bir başka sevinç görüntüsünde ise 43 senelik majör kupa hasretine son veren bir Avrupa şampiyonluğu elde eden West Ham United’ın oyuncularından başka hiç kimsenin kadrajda olmadığı görülüyor. İngiliz ekibi, uzun yıllardır İngiltere’nin en üst düzey liginde mücadele ediyor etmesine ancak bir kupa sevinci yaşamak bir türlü ulaşamadıkları bir hedef gibiydi. Bu hasretin dindiği gündeyse söz konusu hasreti dindirme şerefine nail olan yönetim kademesi kendini kürsüye atmak istemeyip arka planda kalmaya razı gelmiş, başarının saha içindeki mimarları kupa sevincini doyasıya yaşamış.

Avrupa’daki seremonilerde kupaların kaptanlara teslim edildiği ve takımın geri kalanının biraz daha ileride ayrıca kurulan bir kürsüde kaptan ve kupayı beklediği dikkat çekiyor. Türkiye’de ise takım elbiseliler ve takım bir arada kupayı bekliyor, bu da o kupaya anlam katan, kazanılmasında emek ve iş gücünü karşılayan sporcuların kazandıkları başarıya tarihe geçecek fotoğraflarda gereksiz bir resmiyet ve bürokrasi katıyor…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.