Kupada Karagümrük değil Galatasaray yanıyor!

Türkiye Kupası'nda Galatasaray kendi sahasında Karagümrük'e 2-0 yenildi. Avrupa'dan sonra Türkiye Kupası'na da veda eden Okan Buruk'un takımının önünde hedef olarak sadece Süper Lig şampiyonluğu kaldı.

Spor 29 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Karagümrük Türkiye Kupası'nda yarı finale yükselen taraf oldu.

18 şampiyonlukla Türkiye Kupası tarihinin en başarılı takımı Galatasaray, çeyrek finalde Karagümrük’le sahasında kozlarını paylaştı. Maç öncesi Mauro Icardi ağrı hissetti ve riske edilmedi. Ligde iki puan farkla rakibi Fenerbahçe’nin önünde olan sarı-kırmızılılar iç sahada galibiyet serisini sürdürüp yoluna devam etmek istiyordu. Geçen sezon aynı aşamada evinde bir başka İstanbul ekibi Başakşehir’e 3-2 elenen Cimbom aynı hataya düşmek istemiyordu.

Beşiktaş derbisinden önce maça rotasyonlu kadroyla çıkan Galatasaray istediği gibi giremedi. Karşılaşma golle başladı. Şota Arveladze’nin öğrencileri 6. dakikada Markao’nun golüyle 1-0 öne geçmeyi başardı.

Galatasaray devre boyunca rakip kalede baskı kurmakta zorlandı. Yakaladığı duran top fırsatlarını değerlendiremediler. Sol kanattan gelişen ataklarda Tete, ters tarafta boşluklar yakaladı. 40 ve 44. dakikada gelen pozisyonları değerlendiremedi Brezilyalı. İlk yarı 1-0 Karagümrük üstünlüğüyle bitti.

Galatasaray’da ikinci yarı başı Kerem Demirbay ve Dries Mertens oyuna dahil oldular. Mertens’in 58. dakikada yaptığı kafa vuruşu direğe çarpıp auta gitti.  70. dakikada hızlı gelişen Karagümrük atağında Ryan Mendes şutunu auta gönderdi ve büyük fırsatı kaçırdı. 74. dakikada Mertens rakip ceza sahası içinde fırsat yakaladı ancak onun da vuruşu üstten dışarı çıktı. 76. dakikada Galatasaray savunmasındaki anlaşmazlık Mendes’e pozisyon doğurdu. Fakat Mendes kaleci Günay’ı geçemedi. Dönen pozisyonda Galatasaray fırsat yakaladı. Derrick Köhn’ün ceza alanı dışından şutu direkten döndü.

84. dakikada Karagümrük birkaç kez yaklaştığı golü buldu. Emre Mor’un getirdiği topta Ryan Mendes ceza alanı dışından gelişine şık bir şut attı top ağlarla buluştu.

Bu şık golün sahibi Mendes bu kez 90+2. dakikada hızlı atakta karşı karşıya kaldı ancak pozisyondan yararlanamadı ve farkı üçe çıkarma şansını kaçırdı. Kalan sürede başka gol olmadı Galatasaray, evinde Karagümrük’e 2-0 mağlup oldu ve Türkiye Kupası’na çeyrek finalde veda etti. Karagümrük yarı finalde Trabzonspor’la eşleşti. Karagümrük, tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nda yarı finale yükseldi.

Maç sonu değerlendirmesinde Okan Buruk “Üzücü. Hem Avrupa’da hem kupada devam etmek istiyorduk. Zorlu bir fikstür, üst üste maç sayısı fazla… Bugün özelinde bakınca daha fresh oyuncular tercih etmeye çalıştık, 4-5 tane fresh oyuncu vardı. Üç gün sonra çok önemli bir derbiye de gideceğiz. Çok erken gol yedik. Rakibimiz bir kere çok iyi oynadı. Hakkını vermek gerekiyor. Bizden daha kaliteli işler yaptılar. Onu net şekilde söylemeliyim” diye konuştu. Buruk sözlerine “Oyuncularım da düşünsün, birçok oyuncu oynattık, şans verdik. Bugün özelinde kendi açımızdan neleri yapamadığımızı görmemiz, düzeltmemiz gerekiyor. Üç gün sonra bir maç daha var. Hiçbir maça hazırlanma süremiz yok. Maçtan bir gün önce çok kısa taktik antrenmanla maçlara hazırlanıyoruz. Beşiktaş maçı da böyle olacak. Mücadele edeceğiz, kalitemizi daha net ortaya koymalıyız. Derbi çok önemli. Ligde lideriz. Uzun süredir kazanıyoruz, ikinci yarının bütün maçlarını kazandık, ligde istikrarı devam ettirmeliyiz” diyerek nokta koydu.

‘Serge’in dönmesini istiyoruz’

Buruk derbi maçı ve sakatlığı bulunan oyuncular için “Derbi her türlü zor. Beşiktaş’a karşı içeride de dışarıda da zor. İki takımın da amacı kazanmak. Beşiktaş iyi bir durumda. Hedefimiz kazanmak. Kendi kalitemiz ve isteğimizi ortaya koymalıyız. Derbi maçta herkes favori. Puan durumuna bakıp farklı değerlendirmemek gerekiyor. Zor bir maç oynayacağız. Kafa olarak hazır olacağız. Yarın sabah antrenman yapacağız, sonra bir antrenman daha yapacağız ve maça çıkacağız. Serge Aurier ve Hakim Ziyech henüz takım antrenmanlarına başlamadı. Yarın onla ilgili karar vereceğiz. Belki Aurier için özellikle Beşiktaş maçında kadroya alır mıyız, almaz mıyız antrenmanlardan sonra karar vereceğiz. Tam kadro olduğumuzda işler kolaylaşacak. Bazı mevkilerde alternatifimiz yok. Kaan da maçları sakat sakat oynuyor. Üst üste maçlarda zorlanıyor. Bu yüzden Serge’nin dönmesini istiyoruz” diye konuştu.

Galatasaray Divan Kurulu'nda Erden Timur polemiğiGalatasaray Divan Kurulu’nda Erden Timur polemiği

‘Trabzon’a gidince mutlu oluyorum’

Karagümrük teknik direktörü Şota Arveladze ise “Futbolcularımı tebrik ediyorum. Gerçekten ilk dakikadan son dakikaya kadar organizasyonu bırakmadılar, disiplinli oynadılar. İyi pozisyonlara girdik. Burada pozisyon vermemek kolay iş değil. Defans, kaleci iyi tuttuk. Pozisyona girdik ve ilk golü attık. Sonuç bizi çok mutlu etti. Galatasaray’a karşı bundan önceki maçta oynayan oyuncular oynadı. Bazen kaç hafta önce oynanan eski maç olsa bile aklımda kalıyor O maç, bu maça yardımcı oldu. Yarı finale çıktık, gidip oynayacağız. Vaktimiz vardı, iki gün çalıştık bu defans taktiklerine. Yola devam ediyoruz. Bakalım ne olacak. Trabzon’a ne zaman gitsem kendimi çok özel hissediyorum. Hoca olarak, taraftar olarak, turist olarak gitsem de kendimi mutlu hissediyorum. Ne varsa olsun. Hem kupa hem lig maçı için gideceğiz. Trabzon’a gidince, insanları görünce mutlu oluyorum. İnşallah o gün güzel olur” dedi.

Karşılaşmanın ilk golüne imza atan Markao “Kendi evinde taraftarıyla bütünleştiğinde çok iyi oynayan, çok zor gol yiyen bir takım Galatasaray. Onlara karşı elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Büyük bir takıma karşı oynarken her şeyi düşünmelisiniz. Evinde çok dolu tribünlere oynayan bir takımdan geliyorum. Böyle atmosferlere alışığım. Galatasaray çok büyük bir takım. Onlara karşı kazanıp tur atladığımız için sevinçliyiz” dedi.

Fenerbahçe ile Galatasaray FETÖ yüzünden mahkemelik olduFenerbahçe ile Galatasaray FETÖ yüzünden mahkemelik oldu

Bir diğer golü bulan Mendes “Çok iyi bir takıma karşı güzel oynadık ve turu kazandık. İşimiz kolay değildi ama bize çok yardım etti ilk gol. Oyunu tuttuk, şanslar yakaladık ve ikinci golü attık. Tur atladığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

Galatasaray’ın savunmacısı Victor Nelsson “Bu gece veya yarın yüzde 100’e tekrar geçer, hazır oluruz. Şu an canımız acıyor, acıması da gerekiyor. Derbide daha cesur olmalı, kazanma mantalitesinde olmalıyız. Bu maçta bunu yapamadık ama derbiye sıkı şekilde asılmalıyız” değerlendirmesini yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler