Süper Kupa’da fikir birliği yok, karar TFF’nin

Sports Digitale'in haberine göre Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa maçı için son karar TFF'ye kaldı. Habere göre Fenerbahçe maçın ertelenmesini isterken Galatasaray ertelenmesini istemiyor.

Spor 22 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa'nın daha önce de açıklanan tarih olan 7 Nisan Pazar günü oynanacağını açıkladı.

Türk futbolunda Süper Kupa bilmecesi sürüyor. Konferans Ligi’nde yoluna çeyrek final aşamasında devam eden Fenerbahçe, 7 Nisan Pazar günü oynanacak maçın ertelenmesini istiyordu. Bu talebe Galatasaray’ın nasıl karşılık vereceği merak konusuydu. Sabah saatlerinde Sabah Gazetesi’nde çıkan bir habere göre Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, erteleme talebiyle kapılarının çalınmasını istemediğini belirtti.

Son olarak Sports Digitale de Galatasaray’ın Süper Kupa’nın ertelenmesine sıcak bakmadığına ilişkin bir haber yaptı. Son duruma göre Fenerbahçe maçın ertelenmesini isterken Galatasaray ertelenmesini istemiyor. Dolayısıyla karar son olarak Türkiye Futbol Federasyonu’na kalıyor. Şayet federasyon maçı erteleme kararı alırsa taraflar bu kararı kabul edecekler, aksi takdirde maç 7 Nisan Pazar günü oynanacak.

Fenerbahçe UEFA Konferans Ligi çeyrek final aşamasında Olympiakos ile eşleşmişti. Sarı-lacivertliler ilk karşılaşmayı 11 Nisan Perşembe günü Pire’de oynayacak. Rövanş maçı 18 Nisan Perşembe akşamı Kadıköy’de sahne alacak. Olympiakos’un 14 Nisan Pazar günü oynanması beklenen Paok karşılaşması ertelenmişti. Hem Paok hem Oly yollarına Konferans Ligi’nde devam ediyorlar.

Fenerbahçe'nin erteleme talebi sonrası Süper Kupa bilmecesiFenerbahçe’nin erteleme talebi sonrası Süper Kupa bilmecesi

Fenerbahçe resmen başvurdu

Şanlıurfaspor Başkanı Haşim İzol’ün “Süper Kupa 6 Nisan Cumartesi oynanacak” iddiasını yalanlayan Büyükekşi Fenerbahçe’den resmi erteleme talebi geldiğini doğrulayarak “Fenerbahçe’den erteleme talebi geldi, değerlendiriyoruz” demişti.

Özbek kararı TFF’ye bırakmıştı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek bundan iki gün önce yaptığı açıklamalarda “TFF bir tarih açıkladı. 7 Nisan’da Şanlıurfa’da oynanacak. Urfalı kardeşlerimiz bizi devamlı arıyor. İki büyük kulübün buradaki maçını izlemek için hazırlıklarını yapıyorlar, son derece heyecanlılar. Bundan sonraki gelişmeler TFF’nin inisiyatifindedir. TFF’den konuyla ilgili bana ya da kulübe iletilen herhangi bir çağrı yoktur. Bize iletilmiş olan 7 Nisan’da maçın oynanacağı şeklindedir. Erteleme konusu, gündemimize geldiğinde cevaplamamız gereken bir konudur. Bize gelen herhangi bir talep ya da bilgi yoktur. Galatasaray’ın bir yönetimi var. Konu gündemimize gelirse değerlendiririz. Böyle bir soru Galatasaray’a sorulmamışken, herhangi bir fikir beyan etmek yanlıştır. TFF bunu Galatasaray’a sorarken, gerekçesiyle soracaktır. Bu gerekçe de önemlidir. Galatasaray, bunun ne kadar uygun, ne kadar adil olduğunu değerlendirecektir. Ama böyle bir talep yokken fikir beyan etmemiz doğru değil. Karar mekanizması TFF’dir. Galatasaray, Türk futbolunun hayrı için, Türk futboluna faydası olacak her türlü kararın arkasında durur” demişti.

...Ve Olgun Aydın açıkladı: Buluşmayı Dursun Özbek istedi…Ve Olgun Aydın açıkladı: Buluşmayı Dursun Özbek istedi

Dursun Özbek: Ligden çekilme Fenerbahçe'nin iç işidirDursun Özbek: Ligden çekilme Fenerbahçe’nin iç işidir

Ali Koç'tan rest... Fenerbahçe ligden çekilmeyi üyelerine soracak, peki çekilirse ne olacak?Ali Koç’tan rest… Fenerbahçe ligden çekilmeyi üyelerine soracak, peki çekilirse ne olacak?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.