Trabzonspor’dan Galatasaray ve Dursun Özbek’e tepki: Gelecek maçlara ipotek koyuyor

Galatasaray, Trabzonspor'u Süper Lig ikinci hafta maçında 2-0 yendi. Maç sonunda Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in karşılaşma hakemi Atilla Karaoğlan hakkındaki açıklamaları gündem oldu. Trabzonspor'dan söz konusu açıklamalara yanıt geldi.

Spor 21 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Trabzonspor'dan Galatasaray'a yanıt geldi.

Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray, 2021-22 sezonu şampiyonu Trabzonspor’u 2-0 mağlup ederek ilk 3 puanını aldı. Maçın hakemi Atilla Karaoğlan’ın yönetimi iki takım taraftarı tarafından da eleştirildi. Karşılaşmanın ardından kameralar karşısına geçen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ise Karaoğlan hakkında zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Özbek hakem performansı için 50 yıldır böyle hakem faciası görmedim” sözlerine de yer verdiği açıklamalarıyla gündem oldu.

Trabzonspor cephesi dün gün içinde bu açıklamalara yanıt verdi. Bordo-mavililerin resmi mecralarından yayınlanan açıklamada “Trabzonsporumuzun puanlarını çalanlar hakkında verilecek kararı büyük bir dikkatle bekliyoruz. Maçın skorunu başta VAR hakemleri olmak üzere hakemler belirleme cüreti göstermiştir. Bu kabul edilemez bir alışkanlıktır ve artık asla tekrarlanmamalıdır. Galatasaray Başkanı Sayın Dursun Özbek, geçen sezondan beri hakemleri ve federasyonu, şartlar ne olursa olsun baskı altında tutmayı bir strateji haline getirdiği için, baskıyla aldığı puanlara rağmen gelecek maçlara mağdur rolünde ipotek koymaya devam etmektedir” denildi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek 'hakem' sezonunu açtıGalatasaray Başkanı Dursun Özbek ‘hakem’ sezonunu açtı

Sahadaki hakem yönetiminin adaletten uzak olduğunun vurgulandığı ve rakip oyuncunun darbesiyle Trezeguet’in sol kaburga kemiği kırıldığı belirtilen açıklamada, “Kaybettiğimiz puanların geri gelmeyeceğini ve kaburgası kırılan oyuncumuzun hakkının ödenemeyeceğini bilmemize rağmen, VAR odasında onlarca kamera kaydında net ve aşikar olanı görmezden gelerek Trabzonsporumuzun puanlarını çalanlar hakkında verilecek kararı büyük bir dikkatle bekliyoruz. Trabzonspor’un sloganı haline gelen inadı gereği, bundan böyle en küçük adaletsizliğin bile peşinden koşmaktan yorulmayacağımızı, yapılanları ve yapanları unutmayacağımızı nezaketle hatırlatırız” sözlerine yer verildi.

‘Tangocu’ kapıyı iki kere çalar!‘Tangocu’ kapıyı iki kere çalar!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.