Rafael Nadal’ın işi kuraya kaldı!

Sezonun başından bu yana sakatlıklarla uğraşan erkek tenisinin ikonik isimlerinden Rafael Nadal, hükümranlık sürdüğü Roland Garros’ya yetişmeye çalışıyor. İspanyol raketin amcası Toni Nadal, tedavi süreciyle alakalı konuştu.

Spor 26 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Rafa Nadal'ın amcası Toni Nadal, kura şansına vurgu yaptı.

Roger Federer efsanesinin kariyeri sakatlıkla bitti. Federer, son olarak 2019 Wimbledon’da şampiyonluğa yaklaştı, Grand Slam zafer sayısı Novak Djokovic yenilgisinin ardından 20’de kaldı. Şu an itibarıyla 22 Grand Slam zaferi olan Nadal için de sakatlıklar baş ağrıtmaya devam ediyor. Nadal, alametifarikası olan toprak zeminde sezonun açılmasından bu yana kortlardan uzak. İspanyol tenisçi, kendisinin fazlasıyla önem verdiği Masters turnuvası Monte Carlo’da yer alamamıştı. Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan ve İspanyol Carlos Alcaraz’ın kazandığı Barcelona Açık’ta Nadal’ı izlemek mümkün olmamıştı.

Nadal evinde yok! Barcelona'dan çekildiNadal evinde yok! Barcelona’dan çekildi

Amcası İyi bir kura çekerse her şey olabilir

Geçtiğimiz günlerde CNN’de, kalçasında bir sakatlığı bulunan sporcunun Roland Garros’ya yetişmesinin şüpheli olduğu haberi yapıldı. Tecrübeli raketin eski koçu ve amcası Toni Nadal, yeğeninin sağlık durumuyla alakalı şunları söyledi: “Rafael tedavi görüyor, bence geri dönmekten çok uzak değil. Elbette Roland Garros’ya iyi hazırlanarak gelemeyecek. Eğer iyi bir kura çekecek kadar şanslı olursa, işte o zaman her şey olabilir.”

Rafael Nadal, tam 14 Roland Garros zaferiyle beraber bu alanda açık ara tarihin en iyisi. İspanyol tenisçi, belki de ilk kez Roland Garros’da kura şansına ihtiyaç duyacak. Ne diyelim, kura şansın bol olsun Nadal…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.