Müthiş bir tarihi başarı daha: Kuzey Tunçelli Avrupa Şampiyonu

Olimpik milli yüzücü Kuzey Tunçelli Belgrad’da düzenlenen Su Sporları Avrupa Şampiyonası’nda 1500 metre serbestte 14:55.64’lük derecesiyle altın madalya kazandı.

Spor 23 Haziran 2024
Kuzey Tunçelli'den altın madalya.

Su Sporları Avrupa Şampiyonası’nda bir altın madalya daha geldi. 50 metre kurbağalamada Emre Sakçı’nın altın madalya kazanmasının ardından 1500 metre serbestte havuza giren Fenerbahçe sporcusu Kuzey Tunçelli altın madalyaya yüzdü.

Tunçelli, 1500 metreyi 14:55.64’da yüzer ve birinci olurken Ukraynalı Mkyhailo Romanchuk 15:00.99’luk derecesiyle yarışı ikinci sırada tamamladı ve havuzdan gümüş madalya çıkardı. Macar sporcu Zalan Sarkany ise 15:06.67’lik derecesiyle mücadelede üçüncü sırada yer alıp bronz madalyayı boynuna taktı.

Daha önce 1500 metrede ve 800 metrede olimpiyat kotası alan 17 yaşındaki genç yüzücü Kuzey elde ettiği bu önemli başarıyla Paris’e Avrupa Şampiyonu unvanıyla katılacak.

Tarihi başarı... Emre Sakçı, Avrupa şampiyonluğuna kulaç attıTarihi başarı… Emre Sakçı, Avrupa şampiyonluğuna kulaç attı

Fenerbahçe’den yüzücülerine kutlama

Fenerbahçe’den yapılan açıklamada “Fenerbahçeli olimpik milli yüzücü Kuzey Tunçelli Belgrad’da düzenlenen Su Sporları Avrupa Şampiyonası’nda 1500 metre serbestte 14:55.64’lük derecesiyle altın madalya kazandı. Dün başka bir Fenerbahçeli yüzücü Emre Sakçı 50 metre kurbağalamada Avrupa Şampiyonu olurken bugün de Kuzey Tunçelli Avrupa Şampiyonluğuna uzandı. Fenerbahçeli milli yüzücüler iki gün de iki Avrupa Şampiyonluğu kazanarak tarih yazdı” dendi. 

Kulüpten yapılan açıklamanın devamında “Türk sporunun lokomotifi görevini üstlenen Fenerbahçemizin yüzücüleri Avrupa Şampiyonası’na damga vurdu. Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçeli milli yüzücülerimiz Ecem Dönmez, Zehra Duru Bilgin ve Gizem Güvenç ile milli sporcu Ela Naz Özdemir’den oluşan 4×200 serbest kadın bayrak takımı bronz madalya kazanırken Deniz Ertan da 800 metre serbest stilde üçüncü olmuştu. Dün Emre Sakçı 50 metre kurbağalamada Avrupa Şampiyonu olurken, bugün de Kuzey Tunçelli 1500 metre serbestte altın madalya kazandı” ifadeleri yer aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.