Lamine Lamal önce tarih yazdı, sonra su kaynattı

Barcelona'nın altyapısından çıkardığı 16 yaşındaki yıldızı Lamine Yamal, Şampiyonlar Ligi'ne ilk 11'de başlayan en genç oyuncu unvanını elde ettiği Porto maçında yaptığı hareketle gündem oldu. 70. dakikada sahayı terk eden Yamal sahaya gelmeyince Xavi oyuncu değişikliği yaptı.

Spor 6 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Barcelona'da Lamine Yamal, Messi'ye benzetiliyor. Ancak Xavi'ye göre iki isim çok farklı.

16 yaş 83 günlük Lamine Yamal, Barcelona formasıyla birçok ilki şu ana kadar gerçekleştirilmiş durumda. Eylülde 7-1 biten Gürcistan maçında ağları havalandırarak İspanya Milli Takımı’nda gol atan en genç oyuncu olan Yamal, Barcelona ile sözleşmesini 2026 yılına kadar uzattı. Genç yıldızın serbest kalma bedeliybe 1 milyar euro.

Yamal, Şampiyonlar Ligi’nde Porto karşılaşmasında ilk 11’de başlayarak tarihe geçti. Bundan önceki rekor 1994-95 sezonunda Anderlecht formasıyla sahaya çıkan Celestine Babayaro’ya aitti. Babayaro Steau Bükreş karşısında ilk 11’de oynadığı maçta 16 yaş 87 günlüktü.

Lamina Yamal imzayı attı: 1milyar euro!Lamina Yamal imzayı attı: 1milyar euro!

Devler Ligi’ndeki ilk maçında İspanyol futbolcu, sahada yaptıklarıyla değil hareketiyle maça damga vurdu. 16 Lamal, 70. dakikada sahayı tuvalete gitmek için terk etti. Yaklaşık 10 dakika boyunca 10 kişi oynayan Barcelona’da teknik direktör Xavi, futbolcunun geri dönmemesi üzerine 80. dakikada Marcos Alonso’yu oyuna aldı.

15 yaşındaki Yamal'ın rekor gecesi... Barcelona farkı15 yaşındaki Yamal’ın rekor gecesi… Barcelona farkı

Barcelona, Ferran Torres’in golüyle maçı 1-0 kazanırken teknik direktör Xavi yaşananları şöyle anlattı: “Yamal hastaydı. Acı çekiyordu ve bir süredir bunu bana söylüyordu. Oyun durunca tuvalete gitmek istedi, ben de izin verip hemen geri gelmesini istedim. Gitti ama dönmedi.”
Barcelona, Porto galibiyetiyle iki maçta 6 puanda ve grubunda lider durumda bulunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.